Læs også:

Close
kvinder, topledelse, management, business

NEWS: Opgørelse: Stadig få kvinder i topledelser

Nyheder  | 

Opgørelse: Stadig få kvinder i topledelserTest: Din pegefinger som dankort ∙ Flere Fakta-butikker lukker ∙ Mariah Carey: Jeg er psykisk syg

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Opgørelse: Stadig få kvinder i topledelser

En ny opgørelse fra KVINFO viser, at kun 6,8% af dem, som laver regnskabspåtegninger i de danske virksomheder, er kvinder. Det skriver Ritzau.
Regnskabspåtegninger er offentligt tilgængelige, og giver derfor udtryk for, hvad virksomhederne selv betegner som vigtige for direktionen. Det mener direktør for KVINFO Henriette Laursen.

Hun mener desuden, at undersøgelsen giver et fingerpeg om, hvordan det står til i de danske virksomheder med hensyn til kønsbalancen, som ikke har rykket sig meget siden 2008, hvor den samlede kvindelige ledelse var 5,1%.

Hun håber derfor, at et samråd i regeringen vil tage undersøgelsen med i sine overvejelser, når ligestillingen i virksomheder skal diskuteres.

kvinder, topledelse, management, business
Der er stadig få kvinder i topledelsen (Foto: Pexels.com)

Test: Din pegefinger som dankort

NETS og CBS har indgået et samarbejde med Fingopay om en ny betalingsløsning: nemlig, din pegefinger. Det skriver Ritzau.
I et forsøg i kantinen på CBS Solbjerg kan undervisere og studerende nu prøve at betale for deres mad ved at scanne deres pegefinger, som er tilknyttet deres betalingskort.

Det fungerer som et kontaktløst dankort, og du scanner din pegefinger, som når du låser din smartphone op.

Ifølge direktør for NETS, Jeppe Juul-Andersen, er denne løsning mere sikker end smartphones, da man scanner blodårerne i pegefingeren og ikke fingeraftrykket. Blodårerne er nærmest umulige at kopiere, og der skal være blodomløb i fingeren, for at det virker.

dankort, betaling, finger, pegefinger, index finger, credit card
Snart er det muligt at flytte dit dankort ind i din pegefinger. (Foto: Pixabay.com)

Flere Fakta-butikker lukker

Coop har besluttet at lukke 47 Fakta-butikker landet over, det skriver TV2 East.

Trods fremgang har ledelsen valgt at lukke butikkerne, som begrunder det med, at butikkerne er forretningsmæssigt forkert placeret geografisk. Coop offentliggør senere i dag en liste, over hvilke Fakta-butikker, der er tale om. Men foreløbig er der sat navn på 30 af butikkerne, som supermarkedskæden lukker. Du kan se et kort over hvilke butikker, der indtil videre er tale om her.

Lukningen berører over 900 medarbejdere, som alle allerede er orienteret.

Fakta, dagligvarer, supermarked
Flere Fakta-butikker lukker landet over 8Foto: TV2 ØST)

Mariah Carey: Jeg er psykisk syg

Den amerikanske sangerinde står nu frem i et interview, hos People Magazine, hvor hun fortæller, at hun lider af en bipolar lidelse. Selvom hun fik konstateret lidelsen allerede i 2001, har sangerinden haft svært ved at erkende det. Men efter nogle hårde år, har hun søgt hjælp, og kan nu fortælle åbent om det.

Herhjemme glæder det formanden for Depressionsforeningen, Bodil Kornbek, at en så stor stjerne står frem og fortæller om lidelsen, da den oftest er forbundet med tabu.

Hun mener, at det er befriende, når Mariah Carey fortæller så åbent om sin lidelse, og at det vil få betydning for debatten fremadrettet. Læs mere her.

Mariah Carey, sangerinde, psykisk syg, kvinde
Mariah Carey taler åbent ud om sin psykiske lidelse ‘(Foto: Pexels.com)

Læs også: Psykolog opstiller ny diagnose til veganere

· Mere fra samme kategori ·