Læs også:

Close
veganer, vaganere, diagnose, psukolog, vystopi, frustration, dyrevelfærd, dyr, kød, mad, ikke-veganere, bekymring, vrede, fremmedgørelse, mentalt helbred

NEWS: Psykolog opstiller ny diagnose til veganere

Nyheder  | 

Psykolog opstiller ny diagnose til veganere · TwerkQueen: Girl Squad stopper · Venstre-talentet mister det hele efter narko-afsløring · #MeToo: Kill Bill-skuespiller anklager instruktør for chikane · Adskillige dræbte efter luftangreb i Syrien begået af det syriske militær · Video afslører bilist køre fra hårdt kvæstet niårig dreng

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Psykolog opstiller ny diagnose til veganere

Den australske psykolog Clare Mann har givet fortvivlede veganerne en ny diagnose. Vystopi kalder hun den, og diagnosen skal tildeles veganere, der lider af angst for, at dyr systematisk mishandles, at vores verden er på vej til at bryde sammen, og at ikke-veganere vender det døve øre til det hele. Navnet vystopi bygger på ordene veganer og dystopi, og diagnosen stilles altså til veganere, der kæmper med et meget negativt verdenssyn. Det skriver Berlingske.

– Jeg tror, at nogle veganere ender i en eksistentiel krise, når de bliver opmærksomme på den ondskab, der er i denne verden, siger Clare Mann, der selv er diagnosticeret med vystopi.

Blandt symptomerne på vystopia finder man blandt andre intens sorg over omfanget af dyrs lidelser, frustration over ikke at kunne overbevise ikke-veganere om verdens tilstand og en følelse af fremmedgørelse fra ikke-veganere.

I 2018 udkommer Clare Mann med bogen »Vystopia«. Bogens første kapitel er tiltænkt ikke-veganere, som her kan få et indblik i den trance, Clare Mann mener, mange ikke- veganere render rundt i, fordi de ikke kan eller vil forstå, hvordan deres forbrugsvaner bidrager til at forværre verdenssituation.

– Med bogen vil jeg hjælpe veganere ved at give dem et værktøj, de kan bruge til at forklare andre, at vystopi ikke kun handler om dyr, men at problemet er langt større, siger Clare Mann, som har givet sig selv titlen “veganerpsykolog”.

Der findes endnu ingen opgørelser over, hvor mange veganere der lider af vystopi.

veganer, vaganere, diagnose, psukolog, vystopi, frustration, dyrevelfærd, dyr, kød, mad, ikke-veganere, bekymring, vrede, fremmedgørelse, mentalt helbred
Psykologi opstiller ny diagnose til veganere. (Foto: Ritzau Scanpix)

TwerkQueen: Girl Squad stopper

Girl Squad stopper. Det skriver den ene tredjedel af trioen, Louise Kjølsen, også kendt som Twerk Queen. Sammen med Nikita Klæstrup og Ekaterina Krarup Andersen har Kjølsen arbejdet for at kunne blive taget seriøst som kvinder, med viden og intelligens, også selvom man er “feminin, nøgen, dyrker glimmerlooket eller noget helt fjerde,” som Kjølsen skriver på sin blog.

De tre kvinder har blandt andet markeret sig flere gange i samfundsdebatten, de har skrevet en bog og der er også blevet lavet et radioprogram med dem.

– Det har været en hård kamp, men også en fornøjelse at stå skulder om skulder med de to seje kvinder, der begge har lært mig utroligt meget i denne proces. But All Good Things Come to an End. Efter et samarbejde, der må siges at have sat sine spor i debatten, er det nu tid til, at jeg fokuserer på mine egne mærkesager uden for Girl Squad fællesskabet. Jeg ønsker begge mine to medsøstre alt godt i fremtiden, som med deres evner og ressourcer kun kan se lys ud for dem, skriver Louise Kjølsen.

Venstre-talentet mister det hele efter narko-afsløring

Venstres Jakob Engel-Schmidt har det seneste døgn mistet sit partis opbakning, sin valgkreds og to job, efter det tirsdag kom frem, at han havde taget kokain og efterfølgende sat sig ind bag et rat. Det skriver Berlingske.

I sommeren 2017, mens politiet forsøgte at dæmme op for bandekonflikten, bidrog Jakob Engel-Schmidt til den narkokriminalitet, som gadebander og rockere lukrerer på. Det er blandt andet det, Venstre-politikeren er blevet kritiseret for at sine partifæller.

– Jeg er enormt skuffet. Man skal overholde de danske love. Man skal ikke tage kokain. Og man skal ikke køre med det i blodet, siger lokalformand i Lyngby-Taarbæk-kredsen, Toke Fredlev, der kalder Jakob Engel-Schmidt en dygtig politiker og en god ven.

jakob engel-schmidt, kokain, stoffer, spritkørsel, narkokørsel, politi, kørsel, bøde, kørekort, frakendelse af kørekort, politik, krimi, niels brock, orlov,
Venstre-politikeren Jakob Engel-Schmidt er taget bag rattet med kokain i blodet. (Foto: Ritzau Scanpix)

#MeToo: Kill Bill-skuespiller anklager instruktør for chikane

Filminstruktøren Quentin Tarantino er røget ind i en shitstorm, efter at Uma Thurman har anklaget ham for at presse hende til at lave et stunt i filmen Kill Bill. I stuntet kører Uma Thurmans figur galt, og i virkeligheden blev Uma Thurman skadet på knæ, fik forstuvninger og måtte gå med nakkekrave. Det er dog ikke det eneste, for skuespillerinden har også fortalte, at Tarantino er trådt ind på vegne af skuespillere og har spyttet hende i ansigtet og taget kvælertag på Thurman, angiveligt for at få lige nøjagtigt den optagelse han ønskede. Det skriver Berlingske.

Thurman og Tarantino har arbejdet sammen i filmene “Pulp Fiction” og de to “Kill Bill”-film, og skuespillerinden fortæller, at bilulykken brød tilliden mellem hende og instruktøren. Quentin Tarantino har undskyldt sin opførsel og kalder biluheldet “den største fortrydelse i mit liv”.

Problemerne stopper dog ikke her for den kontroversielle instruktør, for samme dag blev et radio-klip sendt i omløb med optagelser fra et Howard Stern interview med Tarantino fra 2003, hvor han tager filminstruktør-kollegaen Roman Polanski i forsvar. Polanski har en fængselsdom hængende over sig i USA, hvor han er dømt for at have sex med en 13-årig pige til en fest i 1977.

– Det var jo ikke voldtægt – hun datede ham og var selv interesseret i det… For mig, når man bruger ordet voldtægt, så handler det om noget voldeligt, det er en af de mest voldelige forbrydelser i verden. Man skal ikke bare bruge ordet i flæng, lige som man ikke skal bruge ordet “racist” i flæng. Men han var skyldig i at have sex med en mindreårig, siger Quentin Tarantino i det 15 år gamle interview.

I forvejen har Quentin Tarantino også fået en del kritik for ikke at have været nok opmærksom på opførslen fra Harvey Weinstein, som hele #MeToo-kampagnen begyndte at rulle med, og som har produceret Tarantinos film i et tæt parløb med instruktøren.

Se klippet, som ødelagde tilliden mellem Thurman og Tarantino her.

Adskillige dræbte efter luftangreb i Syrien begået af det syriske militær

Mindst otte personer meldes dræbt og adskillige såret i et luftangreb, som de russiske luftstyrker og syriske regeringsstyrker gennemførte onsdag mod et oprørsbelejret område øst for Damaskus i Syrien. Det oplyser oppositionens lokale civilforsvar, De Hvide Hjelme til Politiken.

Tirsdag blev omkring 60 civile dræbt under et angreb, der lammede redningsarbejdet og udløste krav om en øjeblikkelig våbenhvile, så der kunne ydes lægehjælp til de nødstedte. Angrebene er led i et større bombetogt, der de seneste dages har kostet adskillige civile livet.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder er dødstallet siden 29. januar steget til 384 – heriblandt 94 børn – som følge af de seneste angreb. Regionen Ghouta, der ligger øst for hovedstaden, Damaskus, er hjem for omkring 400.000 mennesker, der er under belejring og fanget i krigen. Regionen, der har været under angreb siden slutningen af december, har præsident Bashar al-Assad længe kæmpet for at få under kontrol.

Den blodige militæraktion, som den syriske regering og russiske luftstyrker står bag, er også gået ud over den nordvestlige provins Idlib, der er et af de største oprørskontrollerede områder i Syrien. Særligt er hospitaler og boligblokke blevet angrebet i offensiven mod Idlib, der er eskaleret, efter at militante grupper skød et russisk jagerfly ned i weekenden.

syrien, rusland, damaskus, krig, angreb, civile, dræbte, sårede, døde, gift, gas
Adskillige dræbte efter luftangreb i Syrien begået af det syriske militær. (Foto: Ritzau Scanpix)

Video afslører bilist køre fra hårdt kvæstet niårig dreng

Først troede Fyns Politi, at en ni-årig dreng havde fået et epileptisk anfald, da han blev fundet på Mølmarksvej i Svendborg en tidlig morgen. Men en undersøgelse på Odense Universitetshospital viste, at drengen havde brækket et ben, skuldre og hofter. Han lider heller ikke af epilepsi.

Politiet er nu sikker på, at drengen blev påkørt af en bilist, der flygtede fra stedet. Det kunne tyde på at være rigtigt, for politiet er nu kommet i besiddelse af en videoovervågning, der viser en personbil påkøre og efterlade en bevidstløs niårig dreng. Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

Videoen viser, hvordan drengen kommer løbende ad Jægermarken og krydser Mølmarksvej. Her bliver han påkørt af en personbil, der beskrives som en mørk, mellemstor og formentlig nyere model. Bilen kan ikke have undgået at få skader på fronten ved sammenstødet.

Ifølge politiet kører bilisten fra stedet uden at give sig til kende. Politiet beder derfor om henvendelser fra borgere, der kan have set noget eller bemærket biler i Svendborg-området med skader på fronten.

bilist, flugtbilist, dreng, kvæstet, biluheld, påkørsel, såret, kvæstet
Video afslører bilist køre fra hårdt kvæstet niårig dreng. (Foto: Ritzau Scanpix)

· Mere fra samme kategori ·