Læs også:

Close
mobilforbrug, afhængighed, mobil, test, space, vaner, liv, mobil,

NEWS: Sms-ordning hjælper unge piger ud af selvmordstanker

Nyheder  | 

Sms-ordning hjælper unge piger ud af selvmordstanker · Iran har affyret missiler mod Syrien · Dramatisk fald i salg af cigaretter til unge · H&M vil reducere forbruget af poser · Dagens video: Vor Frelser Kirke mindes Kim Larsen

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Sms-ordning hjælper unge piger ud af selvmordstanker

Krav, forventninger og dårligt selvværd. De unge piger er pressede som aldrig før, og ifølge tal fra Den Nationale Sundhedsprofil 2017 har hver tredje unge kvinde mellem 16 og 24 år et dårligt mentalt helbred. Det er en stigning på mere end 50 procent siden 2010.

Den udvikling oplever rådgiverne også hos nonprofitorganisationen Girltalk.dk, som hjælper udsatte, unge piger gennem blandt andet samtaler og chat-rådgivning. Derfor igangsatte organisationen sidste år en sms-ordning i samarbejde med Spar Nord Fonden. På bare et år har Girltalk.dk haft 1500 sms-henvendelser, og de anslår, at omkring en femtedel af dem handlede om selvskadende adfærd eller tanker om selvmord.

— Sms-ordningen får de unge piger væk fra de akutte selvmordstanker. Med sms’en kan de række en hånd ud, når de har brug for det, og det er for mange mere overskueligt end at skulle ringe op. Vi oplever, at pigerne bruger det som en livline, når de sidder med de svære tanker, fortæller psykolog og direktør i Girltalk.dk, Anna Bjerre.

Da sms-ordningen er anonym, kan Girltalk.dk ikke følge op hos pigerne i dagene efter, men ifølge Anna Bjerre råder de altid pigerne til at åbne op og tale med en voksen, de har tillid til, og som eventuelt kan hjælpe videre til fagpersoner. Det skriver Spar Nord Fonden i en pressemeddelelse.

mobilforbrug, afhængighed, mobil, test, space, vaner, liv, mobil,
Sms-ordning hjælper unge piger ud af selvmordstanker. (Foto: Pexels)

Læs også: Direktør i GirlTalk: Unge glemmer, at de har værdi, selv om de er uperfekte

Iran har affyret missiler mod Syrien

Irans Revolutionsgarde har mandag morgen meddelt, at man har affyret missiler mod mål i Syrien. Det skriver nyhedsbureauet Reuters og Ritzau.

Der skulle være tale om et gengældelsesangreb mod et “terroristhovedkvarter”, der skulle tilhøre den terrorgruppe, som stod bag angrebet mod en militærparade i den iranske by Ahvaz lørdag 22. september.

Ifølge iranske myndigheder stod islamistiske grupper bag angrebet i Ahvaz, hvor bevæbnede mænd gik til angreb på en militærparade. Mindst 25 mennesker mistede livet, og omkring 70 blev såret ved angrebet.

missil
Iran har affyret missiler mod Syrien. (Foto: Pixabay)

Læs også: USA affyrer mere end 50 missiler mod Syrien

Dramatisk fald i salg af cigaretter til unge

Der er nu god dokumentation for, at unge køber færre cigaretter, når butikkerne gemmer tobakken væk. Det viser helt konkrete opgørelser fra Netto. Siden juli har Netto skjult cigaretterne i kædens næsten 500 butikker. Nu viser opgørelser fra en række Netto-butikker, der ligger tæt på en eller flere ungdomsuddannelser, og hvor kunderne i høj grad består af unge, at salget af cigaretter typisk er faldet med mellem 12 til 39 procent.

Eksempelvis er salget faldet med 20 procent i Netto ved Hellerup Station i det nordlige København. Her ligger blandt andet to gymnasier i nærheden. I Storcenter Nord i Aarhus, hvor der også ligger flere ungdomsuddannelser og et universitet i området, er salg af cigaretter faldet endnu mere, nemlig med 27 procent. Det største fald er i Solrød syd for København med et fald på 39 procent. Her ligger både et gymnasium og en produktionsskole i nærheden.

Det er et markant større fald end de godt 9 procent, der er det gennemsnitlige fald for alle Netto-butikker, efter cigaretterne blev skjult.

Dramatisk fald i salg af cigaretter til unge
Dramatisk fald i salg af cigaretter til unge. (Foto: Salling Group)

Læs også: Gemte cigaretter medvirker til mindre salg til unge

H&M vil reducere forbruget af poser

Pay it BAG. Sådan lyder budskabet i alle danske H&M-butikker, hvor betaling på alle poser nu bliver indført. Med betaling på poserne vil H&M have deres kunder til at overveje, om de rent faktisk har brug for den pose de er vant til at få lagt deres tøj ned i, når de shopper i H&M.

Betalingen på poser er startskuddet på et længerevarende partnerskab i Danmark mellem H&M og WWF Verdensnaturfonden. Formålet er at beskytte vores danske hav og natur, som i dag er presset af blandt andet affaldsforurening og overfiskeri.

Der er nemlig alt for meget affald i omløb i Danmark og i naturen. Alene på den jyske vestkyst bliver der samlet 1.000 tons affald op om året, og en dansker producerer omkring 610 kilo affald per person om året. Derfor skal antallet af poser ned – og det skal betalingen hjælpe med. Det skriver WWF Verdensnaturfonden i en pressemeddelelse.

H&M vil reducere forbruget af poser
H&M vil reducere forbruget af poser. (Foto: Robert Lindholm)

Læs også: Ny 6-pack sparer miljøet for 1.200 tons plastik om året

Dagens video: Vor Frelser Kirke mindes Kim Larsen

Søndag morgen sov Kim Larsen stille ind efter længere tids sygdom. Han blev 72 år gammel.

Smukt farvel til Kim Larsen fra Vor Frelser Kirke❤️

Geplaatst door Lone Segerlin op Zondag 30 september 2018

 

Læs også: Carl Emil Petersen: Hvis mine koncerter kan indgyde noget håb til de unge, så er min lykke gjort

· Mere fra samme kategori ·