Læs også:

Close
cigaretter, netto

NEWS: Gemte cigaretter medvirker til mindre salg til unge

Nyheder  | 

Gemte cigaretter medvirker til mindre salg til unge · Putin vil mødes med Kim Jong-un · HK varsler konflikt hos populære turistattraktioner · Tivoli fejrer 175 års fødselsdag – uden Solange

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Gemte cigaretter medvirker til mindre salg til unge

Salling Groups kæder gemmer som de første i Danmark cigaretterne væk. I Netto har man siden den 2. juli gemt tobakken væk i samtlige godt 500 butikker, og efter den første måned tyder det på, at specielt unge køber færre cigaretter. Det skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

I den seneste måned har man derfor fulgt udviklingen tæt for at se, hvordan tiltaget fungerer i praksis. Og de første målinger og vurderinger efter en hel måned med gemte cigaretter tyder på, at det har en betydning. Helt konkret er salget faldet med fem procent.

Senest 1. oktober vil det samme tiltag ske i føtex og Bilka. En række øvrige kæder har også tilkendegivet, at de vil gemme cigaretterne væk, men ikke alle har sat en dato for, hvornår det sker.

cigaretter, netto
Gemte cigaretter medvirker til mindre salg til unge. (Foto: Salling Group)

Læs også: Unge er vilde med ulovligt snus

Putin vil mødes med Kim Jong-un

Ruslands præsident, Vladimir Putin, ønsker at holde et personligt møde med Nordkoreas leder, Kim Jong-un. I et brev skriver Putin, at han gerne vil have, at Rusland og Nordkorea fortsætter i det venskabelige spor.

Putin håber, at de vil kunne “udvikle et gensidigt, fordelagtigt samarbejde”, som involverer både Rusland, Nordkorea og Sydkorea.

Tidligere på året mødtes Putin med USA’s præsident, Donald Trump, som også har holdt møde med Nordkoreas leder, Kim Jong-un. Det skriver Ritzau.

Putin, rusland, præsident
Putin har sendt et brev til Kim Jong-un. (Foto: Pxhere)

Læs også: Donald Trump og Kim Jong-un giver hinanden historisk håndtryk

HK varsler konflikt hos populære turistattraktioner

HK har forgæves forsøgt at forhandle en overenskomst på plads med selskabet Strömma og Canal Tours, som driver nogle af de populære turistbusser og kanalrundfart i København. Det skriver HK i en pressemeddelelse.

Forhandlingerne brød i sidste uge sammen, da Strömma og Canal Tours fortsat nægter at tegne overenskomst for deres HK-ansatte, på trods af, at HK opfylder 50 %-reglen. De ansatte har blandt andet ønsket toiletpauser mellem turene, adgang til rent drikkevand i arbejdstiden, 6. ferieuge, pension og barsel.

Strejken starter den 23. august.

Havnerundfart, kanalrundfart
HK varsler konflikt hos populære turistattraktioner. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: OK18: Forstå sagen om den mulige storkonflikt, og hvad den betyder for dig

Tivoli fejrer 175 års fødselsdag – uden Solange

Selv om der er kommet et uventet afbud fra Solange, så er der fortsat et stort program på Tivolis 175 års fødselsdag, som er i dag. Den over 30 millioner dyre jubilæumsforlystelse Tik Tak åbnes officielt klokken 12.00 af Oliver Bjerrehuus, Joachim Knop og Pjerrot. Senere samme aften vil der være premiere på New York City Ballet i Koncertsalen.

Dagens fødselsdagsfejring slutter med et kæmpe festfyrværkeri, da afbrændingsforbuddet i hele Hovedstadens Beredskabsområde netop er ophævet.

Tivoli, københavn, fødselsdag, pierrot, sommer, turist
Selv om der er kommet et uventet afbud fra Solange, så er der fortsat et stort program på Tivolis 175 års fødselsdag. (Foto: Tivoli PR)

Læs også: Nye tiltag skal gøre Tivoli attraktiv for turister

· Mere fra samme kategori ·