Læs også:

Close
Carl Emil Petersen 2018

Carl Emil Petersen: Hvis mine koncerter kan indgyde noget håb til de unge, så er min lykke gjort

Kultur  | 

På fredag afslutter Carl Emil Petersen sæsonen for Fredagsrock sammen med Søren Huss på Plænen i Tivoli. Vi har fået en snak med Carl Emil Petersen, som er den nye generations pop-poet

Vi kender Carl Emil Petersen som den unge mand med den akustiske guitar under armen. På fredag er det dog den store bandlyd, der skal luftes, med ny-klassikere som Frit Land og København. Carl Emil har en evne til at sætte iørefaldende melodier til poetiske tekster om ungdomslivets drømme, håb og tvivl. Hans fortid som forsanger i bandet Ulige Numre banede vejen for hans solokarriere, hvor han i 2017 udgav albummet Natradio.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Carl Emil Petersen 2018
På fredag afslutter Carl Emil Petersen sæsonen for Fredagsrock sammen med Søren Huss på Plænen i Tivoli. (Foto: Tivoli PR)

Hvordan har din sommertour været?

– Jeg synes, at det har været en fantastisk sommer. For mit vedkommende har jeg for første gang været ude med mit nye band og fået lov til at spille i rigtig mange byer og festivaler og kommet ud til det publikum, som jeg kan mærke, der kender min musik. At spille til Fredagsrock på fredag, det bliver som at komme hjem til min fødeby og kulminationen på en lang fantastisk sommer, fortæller Carl Emil Petersen.

“At spille til Fredagsrock på fredag, det bliver som at komme hjem til min fødeby.”

Hvornår føler du dig bedst tilpas – når du giver akustiske koncerter eller koncerter med fuldt band?

– Der er stor forskel på at spille en akustisk solokoncert og så en rockkoncert med mit band. Jeg gør begge dele, og synes begge dele er helt vildt sjovt. Når man er akustisk, er man lidt mere i en entertainer-rolle, hvor man skal sidde og fortælle nogle historier mellem sangene. Hvis der går noget galt, går det rigtig galt, fordi der er kun mig selv til at holde rytmen eller styre slagets gang.

Til bandshowsene får jeg lov at være popstjerne og fise rundt på scenen og kaste med guitar og spille guitarsoloer, og så har jeg et vanvittigt fedt band bag mig, som har min ryg. Det er to forskellige musikalske oplevelser. Jeg elsker begge dele.

Du udgav dit første soloalbum Natradio sidste år – hvornår kan vi forvente mere?

– Nu er sommertouren forbi om lidt, og så skal jeg i gang med at samle idéer og sætte mig ned og skrive. Det er altid enormt spændende at gå i gang med en ny plade. Jeg ved det ikke rigtigt på forhånd hvilken drejning det tager. Jeg har på fornemmelsen, at jeg gerne vil lave noget rock igen.

Jeg synes min seneste plade er en meget poppet plade, der er blevet til i Los Angeles. En poppet og ret dejlig lyd, så må vi se, hvis jeg skal være lidt mere bister på den næste … Lidt mere “revset” … Nu må vi se.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Carl Emil Petersen 2018 (Foto: Tivoli PR)
Carl Emil Petersen har turneret hele sommeren. (Foto: Tivoli PR)

Er det angstprovokerende at dele din meget personlige lyrik med hele offentligheden?

– Jeg synes selv musik er bedst, når det er personligt, og man ikke holder noget tilbage. Det er sgu alvor det her! Musikken skal brænde, den skal gøre ondt, opstemme og rumme hele livet.

“Hvis der går noget galt, går det rigtig galt, fordi der er kun mig selv til at holde rytmen eller styre slagets gang.”

Natradio handler meget om ungdomslivets drømme, tyvernes dårskab og ikke mindst kærlighed. Hvad skal et efterfølgende album handle om? Er du kommet videre derfra, eller er det universelle temaer for dig?

– Jeg er en del af en tid nu, hvor rigtig mange unge mennesker er ensomme, og vi lever hele vores liv gennem en skærm, og det er der ikke nogen, der kan se sig fri for. Vi har jo alle en iPhone og er på de sociale medier, men det skaber også en grundangst og en ensomhed hos mange, som jeg også selv har.

Så jeg synes, der er mange vigtige emner at skrive om, så hvis mine koncerter kan indgyde noget håb til de unge, så er min lykke gjort. Det ville være den største ære, hvis min musik kunne have den funktion.

“Hvis mine koncerter kan indgyde noget håb til de unge, så er min lykke gjort.”

Når du har spillet i Tivoli afsluttes din sommerturné. Hvad skal der så ske?  

– Jeg skal lukke Fredagsrock sammen med Søren Huss. Det bliver vemodigt. En sommer, der går på hæld. En fantastisk sommer. Det har været så varmt, og så mange koncerter for mit vedkommende. Jeg kan ikke forestille mig et flottere punktum end herinde i Haven.

Efter mit sidste show sætter jeg mig bag skrivebordet i 10 timer og “penner løs”. Og jeg håber, at musikken er klar i næste år engang. Men jeg vil ikke love for meget.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Carl Emil Petersen 2018 (Foto: Tivoli PR)
– Hvis mine koncerter kan indgyde noget håb til de unge, så er min lykke gjort, fortæller Carl Emil Petersen. (Foto: Tivoli PR)

Du er i visse sammenhænge blevet kaldt for en generations talsmand – hvad siger du til det?

– Jeg har hørt meget. Jeg har hørt, at jeg hedder Karl William. At jeg spillede i et band, der hedder Ukendt Kunstner. Folk blander os kunstnere sammen. Carl Emil fra Ulige Numre slipper jeg nok aldrig af med, men jeg er også utrolig stolt af Ulige Numre. Det var et band med mine bedste venner, og det havde sin tid. Jeg har haft masser af gode oplevelser med det. Det var en god måde at afslutte bandet på, i stedet for at begynde at skændes om penge og rettigheder og folk fik børn og andre jobs.

Så jeg kan lide tanken om, at bandet var, og nu er et lukket kapitel, og jeg fortsætter videre som soloartist, afslutter Carl Emil Petersen med et smil.

 

Læs også: Interview med Rasmus Seebach

· Mere fra samme kategori ·