Læs også:

Close
SKole, uddannelse, job, arbejde, venner, uddannelsesloft

NEWS: De dygtigste studenter vil på universitetet i Aarhus og København

Nyheder  | 

De dygtigste studenter vil på universitetet i Aarhus og København · Danmark hjemkalder sin ambassadør i Iran · Kanye West føler sig misbrugt · Rige lever ikke specielt længere end fattige · Dagens billede: Donald Trump mindes ofrene i Pittsburgh

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

De dygtigste studenter vil på universitetet i Aarhus og København

De studerende, der har de højeste karaktergennemsnit fra gymnasiale uddannelser, søger i stigende grad mod universiteterne. I 2018 var karaktergennemsnittet for studerende, der blev optaget på et universitet, 8,2, mens det var 6,1 for studerende, der blev optaget på en professionshøjskole, og 5,5 for de studerende på erhvervsakademierne. Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut – EVA.

Men det er ikke kun mellem sektorerne, at forskellene er store. Der er også forskel mellem de enkelte institutioner. I 2008 havde henholdsvis 15 og 11 procent af de studerende, som blev optaget på Københavns Universitet (KU) og Aarhus Universitet (AU), et karaktergennemsnit fra gymnasiet på over 10. Den tilsvarende andel var henholdsvis 5, 5 og 3 procent på Syddansk Universitet (SDU), Aalborg Universitet (AAU) og Roskilde Universitet (RUC).

SKole, uddannelse, job, arbejde, venner, uddannelsesloft
De dygtigste studenter vil på universitetet i Aarhus og København. (Foto: Pexels)

Læs også: Studerende er flove over at halte bagefter fagligt

Danmark hjemkalder sin ambassadør i Iran

Den danske ambassadør i Iran er tirsdag blevet kaldt hjem. Det sker efter nyheden om, at Irans efterretningstjeneste har planlagt et attentat på dansk jord.

– Jeg har besluttet, at den danske ambassadør i Teheran hjemkaldes med henblik på konsultationer. Det er et meget usædvanligt skridt at tage, siger udenrigsminister Anders Samuelsen. Han nævner desuden, at det kun er sket en gang tidligere.

Irans regering afviser dog at stå bag planer om et attentat i Danmark, men den danske regering er dog sikker i sin sag. Det skriver TV 2.

Iran
Danmark hjemkalder sin ambassadør i Iran. (Foto: Pxhere)

Læs også: Trump trækker USA ud af atomaftale med Iran

Kanye West føler sig misbrugt

For tre uger siden besøgte Kanye West Det Hvide Hus, for at snakke politik med USA’s præsident, Donald Trump. Her fortalte Kanye blandt andet, at han er vild med Donald Trump, samtidig med at de krammede hinanden. Desuden var Kanye West iført en kasket med Trumps slogan “Make America Great Again”. Det skriver Ritzau.

Men i går tirsdag ændrede situationen sig. Kanye West skrev på Twitter, at han føler sig misbrug i en kampagne, som han ikke kan stå inde for.

– Mine øjne er blevet åbnet, og jeg indser nu, at jeg er blevet brugt til at sprede budskaber, som jeg ikke selv står inde for. Jeg distancerer mig fra politik og fokuserer fuldstændig på at være kreativ nu, skriver Kanye West.

Læs også: Kanye ville stemme på Trump

Rige lever ikke specielt længere end fattige

Indtil nu har forskerne troet, at de rige lever længere end de fattige. Men forskellen i levealder mellem rig og fattig er mindre, end man tidligere har troet. Til gengæld vokser den kraftigt. Det viser ny forskning fra Københavns Universitet.

Tidligere har forskningen vist store forskelle i levetiden på tværs af indkomsten, men problemet er, at der i forskningen ikke blev taget højde for, at rige ikke nødvendigvis bliver ved med at være rige, og at fattige ikke altid er fattige for evigt.

– I den virkelige verden bevæger folk sig i høj grad ud af fattigdom, og nogle rige bliver fattigere. Det påvirker levealderen, siger ph.d.-studerende Benjamin Ly Serena. Det skriver Ritzau.

Euro penge
Rige lever ikke specielt længere end fattige. (Foto: Pexels)

Læs også: Børn af rige forældre drikker mere

Dagens billede: Donald Trump mindes ofrene i Pittsburgh

I går besøgte USA’s præsident byen Pittsburgh, hvor en jødehader lørdag dræbte 11 mennesker i en synagoge.

Læs også: Walmart stopper salg af skydevåben til personer under 21 år

· Mere fra samme kategori ·