Læs også:

Close
Hash, drugs, cannabis, stoffer, narko, narkotika

NEWS: I dag bliver cannabis lovligt i Canada

Nyheder  | 

I dag bliver cannabis lovligt i Canada · Stigende politisk interesse for at forbryde spilreklamer på tv · Danskerne sover langt dyrere end tidligere · Nye studerende er gode til at samarbejde, men slås med tiden · Dagens video: Orkanen Michaels ødelæggelser

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

I dag bliver cannabis lovligt i Canada

I dag bliver Canada det andet land i verden, der landsdækkende gør cannabis lovligt. Allerede tilbage i 2001 blev medicinsk cannabis lovligt i landet, men i dag bliver det altså lovligt at købe cannabis for fornøjelsens skyld. I mere end to år har den canadiske regering ledet af premierminister Justin Trudeau arbejdet frem mod legaliseringen, der nu træder i kraft.

Formålet med legaliseringen at blandt andet at stoppe det ulovlige salg af cannabis og få det ind i et kontrolleret system, som skal være med til at nedbringe den organiserede kriminalitet i landet, som har tjent penge på salg af cannabis.

Delstaterne i landet har hver især fået mulighed for at indføre egne regler inden for hele landets retningslinjer. Derfor vil det i nogle stater være tilladt for alle over 18 år at købe cannabis, hvor aldersgrænsen i andre stater er på 19 år. Desuden vil nogle stater åbne statsejede butikker, hvor andre vil tillade private sælgere. Det skriver Ritzau.

Hash, drugs, cannabis, stoffer, narko, narkotika
I dag bliver cannabis lovligt i Canada. (Foto: Pexels)

Læs også: 12 danske selskaber er godkendt til at dyrke cannabis

Stigende politisk interesse for at forbryde spilreklamer på tv

Skal spilreklamer på tv forbydes? Dét spørgsmål har efterhånden været oppe at vende i rigtig mange politiske sammenhænge. Flere politiske partier mener, at reklamer for gambling skal forbydes på samme måde som reklamer for tobak og alkohol. Siden 2002 har det for eksempel været forbudt at reklamere for tobak herhjemme. Et lignende forbud er måske på vej mod en anden udbredt branche – nemlig spilbranchen. Det skriver Forbrugsguiden.dk i en pressemeddelelse.

Op til flere politiske partier støtter op om idéen om enten at indføre strenge restriktioner eller måske sågar forbyde spilreklamer helt. Det gælder blandt andet Enhedslisten og Radikale Venstre. Flere andre partier har også udtrykt positiv interesse for at indføre restriktioner eller forbud.

Danmark bliver – ifald der bliver indført et decideret forbud – ikke first-mover. Lignende forbud er nemlig for længst blevet indført i flere lande såsom Italien og Australien. Det er ikke desto mindre et forslag, som vækker begejstring hos mange politikere såvel som almene borgere.

roulette spil poker gamble gambling ludomani
Stigende politisk interesse for at forbryde spilreklamer på tv. (Foto: Pexels)

Læs også: Hver femte dansker vil forbyde mobiltelefonen i trafikken

Danskerne sover langt dyrere end tidligere

Tidligere har det været nye køkkener, badeværelser, carporte, møbler og haven, som opsvinget er smittet af på. Nu oplever Hilding Anders, der er en stor sengeproducent herhjemme, imidlertid en fremgang i salget af især dyre senge, som ikke er set i branchen tidligere. Det skriver Hilding Anders i en pressemeddelelse.

Udviklingen bekræftes af Mads Arlien-Søborg, der er en af Danmarks førende trendforskere og livsstilseksperter.

– Danskerne har siden den seneste økonomiske krise genvundet lysten til at investere i hjemmet, men krisen lærte os at være kritiske, kvalitetsbevidste og meget opmærksomme på bæredygtigheden i de produkter, vi omgiver os med. Samtidig er fokuseringen på en god nats søvn blevet langt større end tidligere, fordi så mange af os er stressede og har brug for ekstra hvile, når vi endelig lægger os. Derfor går vi bogstavelig talt ”all in” på madrasinvesteringen og køber os derigennem til en større livskvalitet og en dybere søvn, fortæller han.

søv, sove, nattesøvn, ro, lys, mad, kaffe, celler, hormoner, regulering, stress, kortisol, sult, vægt, humør, hukommelse, indlæring, kroppen, sove, hverdag, skærme, travlhed,
Danskerne sover langt dyrere end tidligere. (Foto: Pexels)

Læs også: Derfor er søvn så vigtig for dig

Nye studerende er gode til at samarbejde, men slås med tiden

Studieteknik, selvstudie og studieplanlægning er blandt de kompetencer, de nye studerende selv vurderer, at de er dårligst til. Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut. Ansvaret ligger både hos gymnasierne og på de videregående uddannelser. Det skriver Danmarks Evalueringsinstitut i en pressemeddelelse.

De nystartede studerende vurderer især, at de er stærke, når det gælder de bløde kompetencer som samarbejde og tværfaglighed, mens det at anvende studieteknik og overskue store mængder af fagligt stof er de kompetencer, de studerende vurderer lavest.

– Det skyldes muligvis, at de nye studerende overvurderer deres egne kompetencer og først efter seks måneder reelt ved, hvad det kræver at gå på en videregående uddannelse”, forklarer Dina Celia Madsen, der er chefkonsulent på EVA, som også nævner krav, selvstudie, studieplanlægning og studieteknik som en mulig forklaringsmulighed.

præstationskultur, stress, arbejde, resultater, computer, bærbar, mac, skrivebord, kvinde, tager sig til hovedet, opgaver, lektier, arbejde
Nye studerende er gode til at samarbejde, men slås med tiden. (Foto: Pexels)

Læs også: Studerende rammes af stress

Dagens video: Orkanen Michaels ødelæggelser

Torsdag den 11. oktober blev Florida ramt af den tropiske orkan Michael. Det menes, at være en af de kraftigste tropiske orkaner, der nogensinde har ramt USA.

https://www.instagram.com/p/BpAruQUgvYk/?taken-by=nytimes

Læs også: En million mennesker i USA skal evakueres

· Mere fra samme kategori ·