
Efterårsmad: Veggieburger med græskar
Efteråret er skudt igang – det samme er græskarsæsonen. Her får du en opskrift på en lækker veggieburger med græskar
Kogebogsforfatter Søren Staun Petersen har kreeret en lækker bog med græskaropskrifter, som er fyldt med opskrifter der er til at forstå, og som også smager godt. Vi har været så heldige at få lov til at give jer opskriften på denne veggieburger. Har du ikke så meget tid, kan du bruge købeboller. Men det er dumt, nu hvor de hjemmelavede her, smager mega godt.
Der bliver 6 styks veggieburgere af denne opskrift

Det skal du bruge til bollerne
Ingredienser til bollerne2 deciliter sødmælk
25 gram gær
50 gram sukker
500 gram mel
3 æg
125 gram blødt smør
2 teske salt
Æg eller mælk til pensling
Sådan laver du bollerne
Mælken lunes til 35 grader. Gær og sukker opløses heri. Sigt melet i ad 2 omgange.
Tilsæt æggene ét ad gangen. Tilsæt smør og salt. Tilsæt eventuelt mere mel, indtil dejen slipper skålen.
Ælt i 10 minutter og lad dejen hæve i cirka 1 time til dobbelt størrelse i en tildækket skål.
Form til 8 boller, kom dem på en bageplade og lad dem hæve i cirka 40 minutter. Pensl med sammenpisket æg eller mælk og bag ved 180 °C i cirka 15 minutter.
Sådan laver du bøfferne
Ingredienser til bøfferne300 gram revet græskar (grå type, fx Crown Prince)
100 gram valnødder
50 gram havregryn
1 stort rødløg
2 deciliter kikærtemel (kan erstattes med hvedemel)
1 deciliter sesamfrø
3 æg
1 deciliter olie
1 håndfuld frisk timian
1 teske spidskommen
Salt og peber
Olie til stegning
Græskar klargøres, rives groft og vejes af til 300 g. Valnødder og havregryn køres til mel på en minihakker eller en foodprocessor.
Løget skæres og køres helt glat på en minihakker.
Bland alle ingredienserne sammen til en fast masse. Lad det stå på køl i 30 minutter.
Form og steg bøfferne på en pande med lidt olie ved middelhøj varme, indtil de er gyldne.
Smør begge sider af bollen med mayonnaisen.
Samles med gulerødder i bunden. Dernæst bøffen og bløde løg dryppet med lidt hot sauce.
Til sidst spinat og rødbeder.

Det skal du bruge til fyld
Ingredienser5-6 store løg
2-3 rødbeder
5-6 gulerødder
1 håndfuld frisk rosmarin og basilikum
2 dl mayonnaise
Frisk spinat
Hot sauce
Sådan laver du fyldet
Løgene skæres i skiver og steges i rigeligt smør ved middelvarme, indtil de er gyldne, bløde og karamelliserede.
Rødbeder og gulerødder skrælles og rives.
Basilikum og rosmarin hakkes og blandes sammen med mayonnaisen.
Så kan du gå i gang med at spise.
Velbekomme …
Bogen ser således ud:
Læs også: