Læs også:

Close
morgan freeman, skuespiller, metoo, anklager, seksuel chikane, harvey weinstein

NEWS: Sexanklagerne mod skuespiller Kevin Spacey er droppet

Nyheder  | 

Sexanklagerne mod skuespiller Kevin Spacey er droppet · Det danske landshold trækker overskrifter verden over · Arbejdsmarkedets parter skal fortsat spille rolle på erhvervsuddannelserne · FTF: Lovende start på reform af den offentlige sektor

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Sexanklagerne mod skuespiller Kevin Spacey er droppet

I Los Angeles har anklagemyndigheden besluttet ikke at rejse tiltale mod skuespiller Kevin Spacey for de overgreb, der skal have fundet sted for 26 år siden. Grunden er, at anklagerne er forældet ifølge lovgivningen i Californien.

Desuden oplyser anklagemyndigheden, at der heller ikke vil blive rejst tiltale mod skuespilleren Steven Seagal og komikeren Anthony Andersen, som begge også har været anklaget for seksuelle overgreb.

Efter anklagerne mod Kevin Spacey valgte Netflix i november 2017 at fyre ham fra successerien ‘House of Cards’.

Siden Kevin Spacey blev fyret fra serien, har han holdt sig uden for offentligheden og mediernes søgelys. Han har heller ikke kommenteret den seneste udvikling i sagen. Det skriver Ritzau.

morgan freeman, skuespiller, metoo, anklager, seksuel chikane, harvey weinstein
Sexanklagerne mod skuespiller Kevin Spacey er droppet. (Foto: Pixabay)

Læs også: 20 nye sex-anklager mod Kevin Spacey

Det danske landshold trækker overskrifter verden over

Konflikten mellem DBU og Spillerforeningen betyder, at DBU har fundet et alternativt landshold til ugens to landsholdskampe. Blandt de udvalgte er spillere fra futsallandsholdet og fra 2. division. Og det er blandt andet udtagelsen af futsalspillere, der vækker opsigt hos medierne i resten af verden. Blandt andet hos det tyske fodboldmagasin Kicker.

– Det er helt surrealistisk. På forbundets side er truppen blevet offentliggjort, og seks futsalspillere er med, skriver Kickers i deres artikel.

Også i Brasilien er interessen for den danske landsholdskrise stor. Den brasilianske avis O Globo bringer således en artikel om situationen på sin hjemmeside. Det skriver Ritzau og TV 2.

Fodbold fodboldbane landsholdet landshold
Konflikten mellem DBU og Spillerforeningen betyder, at DBU har fundet et alternativt landshold til ugens to landsholdskampe. (Foto: Pexels)

Læs også: Politikere kræver bedre løn til fodboldkvinderne

Arbejdsmarkedets parter skal fortsat spille rolle på erhvervsuddannelserne

Under titlen Friinstitutionsforsøg på ungdomsuddannelserne’ foreslår regeringen at lave et 3-4-årigt forsøg, hvor blandt andre erhvervsskoler gives friere rammer til at tilrettelægge uddannelsernes indhold og sammensætte deres bestyrelser.

Dansk Metal understreger, at det fortsat er vigtigt, at arbejdsmarkedets parter spiller en afgørende rolle i udviklingen og driften af uddannelserne.

– Det gør vi for at sikre, at uddannelserne har den kvalitet og relevans, som virksomhederne efterspørger. Det uddannelsesmæssige ansvar tager vi på os, fordi vi mener, at der er en uomgængelig værdi i, at uddannelserne udvikles tæt på arbejdsmarkedet, siger Kasper Palm, der er forbundssekretær i Dansk Metals uddannelsessekretariat.

Det er ifølge Dansk Metal helt afgørende, at regeringens fokus fastholdes på, at erhvervsuddannelserne skal have de bedste forudsætninger for fortsat at være i verdensklasse.

betablokkere, modafinil, stress, nervøs, angst, karakterræs, karakterer, eksamensperiode, studerende, student, ida, eksamen, eksamenspres, eksamensstress, præstationsangst, ritalin, misbrug, bekymring, ida
Arbejdsmarkedets parter skal fortsat spille rolle på erhvervsuddannelserne. (Foto: Pexels)

Læs også: Iværksætteri og ledelsesfag skal tiltrække unge til erhvervsskolerne

FTF: Lovende start på reform af den offentlige sektor

Som første led i regeringens storstilede Sammenhængsreform lancererde innovationsminister Sophie Løhde i går en reform, der skal luge ud i regler og bureaukrati i det offentlige. Sammenhængsreformen består af i alt seks delreformer, herunder en lang række konkrete udspil. Målet er blandt andet færre regler og mere tid til kerneopgaven, bedre ledelse og samarbejde på tværs af sektorer.

Afbureaukratiseringsdelen indeholder 130 forskellige initiativer med det fælles pejlemærke, at der skal være mere plads til offentligt ansattes faglighed.

– Det er meget positivt, at regeringen lægger op til at give mere plads til de ansattes faglighed. I mange år har fagligheden været presset af de mange målinger, koncepter, proces- og dokumentationskrav, som langt fra alle har været lige meningsfulde, siger Bente Sorgenfrey, som er formand for hovedorganisationen FTF.

FTF: Lovende start på reform af den offentlige sektor
Bente Sorgenfrey er formand for hovedorganisationen FTF. (Foto: FTF)

Læs også: Kvinder og mænd med samme uddannelse får ikke lige løn

· Mere fra samme kategori ·