Læs også:

Close
kevin spacey, robin wright, house of cards, netflix, serie, kult, stopper, sæson 6, seksuel chikane, homoseksuel, dreng, anthony rapp

NEWS: 20 nye sex-anklager mod Kevin Spacey

Nyheder  | 

20 nye sex-anklager mod Kevin Spacey · Politikerne bruger Facebook til at overvåge din færden · Trump tweeter: Jeg ville aldrig kalde Kim Jong-un lille og fed · Kommision indsat for at finde de mange savnede i Mexico · McDonalds får vegetarburger på menuen · Dagens billede

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

20 nye anklager mod Kevin Spacey

Hele sagen startede, da Anthony Rapp for et par uger siden stod frem og anklagede skuespiller Kevin Spacey for at gøre tilnærmelser mod ham til en fest. Hændelsen skulle have foregået til en fest tilbage i 1986. Også Tony Montana stod frem og hævdede, at Spacey “voldsomt” befamlede hans skridt tilbage i 2003.

Efterfølgende offentliggjorde den mexikanske skuespiller Roberto Cavaxos, at Spacey på rutinebasis jagtede unge mandlige skuespillere i sin tid som kunsternerisk direktør på teatret Old Vic i London, og det er teatret Old Vic, der nu fremsætter 20 nye anklager mod Spacey. Angivelig skulle Spacey have opført sig upassende over for medarbejderne i sine 11 år som teaterchef. Det skriver Berlingske.

De pågældende ofre har ikke følt, at det var muligt at stå frem grundet Spaceys særlige status og berømmelse. Af medarbejderne beskrives Spacey som uansvarlig i sit arbejde, og teatret er netop nu ved at undersøge de nye anklager om seksuelle overgreb, der kommer fra 20 forskellige medarbejde.

Alle anklagerne mod Spacey er sket før 2009, med undtagelse af to tilfælde. Samtidig er The Old Vic blevet beskyldt for at have kendt til Spaceys opførsel, men have vendt det blinde øje til de ansattes anklager, der var kendt i miljøet.

Teatret har udsendt en officiel pressemedelelse i forhold til sagen:

– På trods af at vi havde de nødvendige midler, følte ofrene sig ikke i stand til at rejse anklager mod Kevin Spacey. Det er selvfølgelig uacceptabelt, og The Old Vic undskylder på det kraftigste for ikke at have skabt et miljø og en kultur, hvor medarbejdere har følt, det var muligt at tale frit.

Samtidig undskylder formanden for The Old Vics bestyrelse, Nick Glarry, over for alle de personer, som ikke har følt, de kunne tale frit tidligere og siger:

– Upassende opførsel fra enhver medarbejder i The Old Vic er fuldstændig uacceptabelt. Vi vil fremme et sikkert miljø uden fordomme, chikane og mobning af enhver art.

Læs mere: Serien “House of Cards” stopper, og Spacey anklages seksuel chikane

kevin spacey, robin wright, house of cards, netflix, serie, kult, stopper, sæson 6, seksuel chikane, homoseksuel, dreng, anthony rapp, nyheder, news, anklager, nye anklager,
Efter Anthony Rapp anklagede Spacey for seksuelle tilnærmelser, vælter anklagerne nu frem. (Foto: /ritzau/)

Politikere bruger Facebook til at overvåge din færden

Flere partier er imod internetovervågning og stiller sig stærkt kritiske over for indsamling af persondata på nettet, men alligevel bruger de private oplysninger, indhentet af Facebook, til at målrette deres annoncer for at nå deres vælgere – når det gælder det kommende kommunal valg, foregår en stor del af valgkampen nemlig på Facebook. Det skriver Politiken.

Politikerne kan bruge det sociale medies overvågning af, hvor brugerne befinder sig, og dermed målrette annoncerne til lige netop de borgere, der bor i deres kommune. Et af partierne, der anvender denne metode, er Konservative, der var modstander af tidligere justitsminister Søren Pinds (V) ønske om at genindføre sessionslogning, hvilket ville muliggøre teleindustriens adgang til oplysninger om danskernes færden på nettet til politiets brug.

Dengang udtalte formand for Konservative, Søren Pape Poulsen:

– Systematisk overvågning af alle danskere, fordi enkelte ikke kan opføre sig ordentligt, er ganske enkelt ude af proportioner.

Men nu lader det til, at opfattelsen er ændret hos Konservative, og partiets it-ordfører, Anders Johansson, udtaler, at det er helt acceptabelt, at for eksempel Konservative på Frederiksberg benytter sig af de oplysninger, som Facebook indsamler om danskerne til at annoncere på Facebook.

– I lighed med alle andre, der markedsfører sig på de sociale medier, så synes jeg ikke, at der er noget forkert i, at partierne har de muligheder. Det, man skal være opmærksom på som bruger af Facebook, er, hvad man giver tilladelse til, så i sidste ende har man jo muligheden for at beskytte sig selv, siger Anders Johansson, der dog medgiver, at der kan være behov for at se på en opstramning af reglerne.

 

sociale medier, some, facebook,
Politikerne sporer din adfærd på Facebook for at målrette deres annoncer i valgkampen. (Foto: All Over)

Trump tweeter: Jeg ville aldrig kalde Kim Jong-un lille og fed

I søndags tweetede USA’s præsident, Donald Trump, at Nord Koreas leder, Kim Joung-un, havde fornærmet ham ved at kalde ham gammel. Det skriver The Guardian. I samme tweet udtaler Trump, at han aldrig ville kalde Kim Jong-un for lille og fed:

– Hvorfor skulle Kim Jong-un fornærme mig ved at kalde mig “gammel”, når jeg aldrig ville kalde ham “lille og fed”? Nåh, jeg forsøger, alt hvad jeg kan, at blive hans ven – og måske vil det ske en dag.

Dette tweet er én ud af en lang række tweets, der kommer fra USA’s præsident i forbindelse med hans rejse rundt i Asien, efter han deltog i et Apec-topmøde i Vietnam. Det paradoksale, ved Trumps udtalelse om at gøre alt i forsøget på at blive Kim Jong-un’s ven, ligger i, at han, på sin rejse i Asien, samtidig har gjort alt i sin magt for at lægge et globalt pres på Nord Koreas atomvåbenprogram.

donald trump, præsident, USA, udtalelser, tweet, news, nyheder, nord korea,
Efter sit tweet rettet mod Kim Jong-un søndag, deltog Trump i en nyhedskonference, hvor han udtalte, at der var en mulighed for, han og Kim Jong-un kunne blive venner, hvilket han mente kunne være meget meget rart, men at han ikke var sikker på, at det muligt. (Foto: /Ritzau/)

Kommision indsat for at finde de mange savnede i Mexico

Ofre for opgør mellem Mexicos narkobander og karteller bliver ofte ikke fundet. Det skal en ny lov ændre på. I løbet af 50 år er mere end 32.000 mexicanere meldt savnet uden at være blevet fundet ifølge tal fra den mexicanske regering. Over 50 procent af de savnede er forsvundet i løbet Enrique Peña Nietos periode som præsident, der startede i slutningen af 2012. Det skriver Ritzau.

Det har nu fået den mexikanske præsident til at underskrive en lov, der skal styrke søgningen efter de forsvundne personer, der er meldt savnet som følge af den årelange krig mellem narkobander og karteller. Loven betyder, at der nu bliver nedsat en national kommision dedikeret til at finde forsvundne personer.

I  begyndelsen vil kommissionen blive udstyret med 469 millioner pesos, der svarer til mere end 155 millioner kroner, der primært skal gå til at finansiere eftersøgninger, oplyser embedsmænd. Loven træder i kraft om cirka 60 dage.

– At folk forsvinder er en af de største udfordringer for vores menneskerettigheder og en af de mest smertefulde oplevelser, som man kan blive ramt af, sagde Peña Nieto, før han underskrev den nye lov.

Enrique Peña Nietos, mexico, forsvundne, krig, kartel, eftersøgning, news, nyheder,
Voldsudgydelser og krig mellem bander og narkokarteller har krævet mere end 100.000 liv i løbet af det seneste årti. (Foto: /ritzau/)

McDonald’s får vegetarburger på menuen

McDonald’s’ kunder har længe efterspurgt en burger uden kød, og det lader til, at deres efterspørgsler er blevet hørt, for i går lancerede McDonald’s et grønnere alternativ. Det skriver Jyllandsposten.

Hos McDonald’s har man den seneste tid mærket forbrugernes efterspørgsel på en grøn burger samt en stigende interesse for kødfrie dage, og derfor har fastfood-giganten nu valgt at føje en vegetarburger til kortet:

– Vi har, især i den seneste tid, oplevet, at en del af vores gæster har efterspurgt en burger, som ikke indeholder kød – så vi kan bestemt også mærke tendensen. Derfor har vi gennem noget tid arbejdet meget målrettet med at udvikle vores eget tilbud til dem, der gerne vil have et alternativ til vores burgere med enten kød eller kylling, siger Mads Friis, kommerciel direktør i McDonald’s Danmark i en pressemeddelelse.

McDonald’s har foretaget en masse smagstest i jagten på det mest velsmagende alternativ til bøffen. Her er valget afslutningsvist faldet på en bøfvariant bestående af quinoa, rød peberfrugt og krydderier.

Hvis du vil smage burgeren, skal du være hurtigt, da den kun er på markedet i en begrænset periode. Efter den 21. december vil burgeren nemlig kun være at finde hos cirka halvdelen af restauranterne. Det er planen, at den skal permanent på kortet hos alle franchiserne i løbet af 2018.

Læs også: All-you-can-eat fritter på vej til McDoanld

burger, mcdonalds, vegetarburger
Sådan ser den nye Homestyle Veggie burger fra McDonalds ud. (Foto: McDonalds)

Dagens billede

dagens billede, julemænd, skolebænk, juleskole, undervisning, julemand, jul
Udklædte julemænd deltager i et opstillet fotoshoot for Ministeriet for Sjov Julemands Skole. Skolen er Englands eneste rigtige træningsskole for professionelle julemænd. Her bliver de undervist i at være julemænd, når de skal ud og hjælpe til i for eksempel shoppingcentre i juletiden. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·