Læs også:

Close
kevin spacey, robin wright, house of cards, netflix, serie, kult, stopper, sæson 6, seksuel chikane, homoseksuel, dreng, anthony rapp

NEWS: Serien “House of Cards” stopper og Spacey anklages for seksuel chikane

Nyheder  | 

Serien “House of Cards” stopper og Spacey anklages for seksuel chikane · Ubådssag: Vand gør det svært at bevise Madsens teori om kulilteforgiftning · Facebook: Russere bag 80.000 opslag om amerikansk politik · EM i hacking: Ni drenge og en pige kan blive forsvarets nye efterretningsagenter · Mafiaboss bestiller drab på datter efter forhold til betjent · Fru Larsen vinder “Årets ret med gris 2017”

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Serien “House of Cards” stopper og Spacey anklages for seksuel chikane

Det bliver kun til én sæson mere af den succesrige serie House of Cards, så stopper Netflix den. Selvom beslutningen om seriens sidste sæson er flere måneder gammel, kommer den samtidig med, at Kevin Spacey bliver anklaget for at have gjort seksuelle tilnærmelser, ved at lægge sig oven på en 14-årig dreng til en fest i 1986.

Spacey er i dag 58 år gammel, og den 14-årige dreng er i dag 46 år, hedder Anthony Rapp og er skuespiller. Netflix siger, at selskabet er “dybt foruroliget” over anklagerne. Kevin Spacey siger selv, at han ikke kan huske det, han anklages for at have gjort i 1986.

Han har udsendt en erklæring, hvor han undskylder overfor Anthony Rapp, hvis han har udvist det, Spacey selv kalder stærk, upassende, beruset opførsel. I erklæringen fortæller Spacey også, der altid har været notorisk lukket omkring sit privatliv, at han er homoseksuel.

– Som de, der er tættest på mig, ved, så har jeg i mit liv både forhold til mænd og kvinder. Jeg har elsket og haft romantiske forhold med mænd hele mit liv, og jeg vælger nu at leve som en homoseksuel mand, siger han ifølge The Telegraph.

Se også: Disse internationale film og serier har danskere på rollelisten

kevin spacey, robin wright, house of cards, netflix, serie, kult, stopper, sæson 6, seksuel chikane, homoseksuel, dreng, anthony rapp
Serien “House of Cards” stopper og Spacey anklages for seksuel chikane. (Foto: /ritzau/)

Ubådssag: Vand gør det svært at bevise Madsens teori om kulilteforgiftning

I går erkendte ubådsmanden Peter Madsen, at han havde parteret Kim Walls lig, inden han smed det i Køge Bugt. Det har opfinderen ellers afvist indtil nu. Han ændrede også forklaring, endnu engang.

Tidligere sagde han, at Kim Wall var død, fordi hun havde fået ubådslugen i hovedet, men fundet af Kim Walls hovede viste, at det ikke passede. Nu siger Peter Madsen, at Kim Wall er død af kulilteforgiftning nede i ubåden, imens han var oppe på dækket, men den teori er svær at bevise, på grund af den lange tid, journalistens lig tilbragte i vandet.

– Det, man kan se ved kulilteforgiftning, er, at ligpletterne bliver mere røde. De er normalt rødblå. Men det kan man nok ikke se meget på, fordi der er gået så lang tid, siger Peter Thiis Knudsen, retsmediciner og vicestatsobducent ved Syddansk Universitet til Ritzau. Han har ikke selv set ligdelene fra Kim Wall.

lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning
Peter Madsen efter at have været på Retsmedicinsk Institut i København. Der er fundet knoglerester og blodrester fra Kim Wall på ham. (Foto: /ritzau/)

Politiet har stadig ikke fastslået dødsårsagen. En obduktion i starten af oktober viste, at Kim Wall var blevet stukket 14 gange med kniv i underlivet, men det kunne ikke fastslås om det skete før eller efter hendes død.

Politiet har udvidet sigtelserne. Indtil nu har Peter Madsen været sigtet for drab og usømmelig omgang med lig. Nu er han også sigtet for anden kønslig omgang end samleje under særligt skærpende omstændigheder på grund af de 14 stiklæsioner i og omkring kønsdelene på Kim Wall.

Peter Madsen nægter sig skyldig i den nye sigtelse og nægter fortsat også drab, men er gået med til at fortsætte sin varetægtsfængsling frem til den 15. november.

Læs også: Peter Madsen erkender partering af Kim Wall og ændrer forklaring på hendes død

lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning
Rasmus Ejlers og hans søn talte med Peter Madsen og Kim Wall omkring klokken 20.30 torsdag aften. De er formentlig de sidste, der så hende i live. (Foto: /ritzau/)

Facebook: Russere bag 80.000 opslag om amerikansk politik

Facebook-opslag fra russiske agenter kan potentielt have publiceret over 80.000 indlæg, der har nået 126 millioner amerikanere over to år. Det oplyser Facebook ifølge Ritzau.

Udgivelserne handlede primært om omdiskuterede politiske og sociale budskaber såsom våbenrettigheder. De menes at være blevet brugt brugt som forsøg på at påvirke amerikansk politik, som led i Ruslands formodede forsøg på at sprede falske nyheder og dermed påvirke det amerikanske præsidentvalg i november 2016.

Den russiske regering har benægtet alle anklager om forsøg på at påvirke præsidentvalget.

Læs mere: Hvad sker der med Trump, russerne og FBI?

offensimentum, mobning, chikane, freelancejournalist, journalist, karina, mobning, unge, børn, facebook, digital, mobning
Facebook mener, at russere har delt 80.000 artikler, for at påvirke amerikansk politik. (Foto: All Over)

EM i hacking: Ni drenge og en pige kan blive forsvarets nye efterretningsagenter

Forsvarets Efterretningstjeneste sender i dag Danmarks cyberlandshold bestående af 10 unge it-eksperter til Spanien for at dyste i European Cyber Security Challenge –EM i hacking. Det handler om at øge kendskabet til truslen fra cyberspace, forklarer FE-chef Lars Findsen til Politiken.

Det er første gang, at Danmark deltager, og håbet er både at vise Danmarks evner indenfor cybersikkerhed, men også at vise unge danskere, at it-sikkerhed er en fornuftig karrierevej:

– Vores håb er, at cyberlandsholdet kan inspirere flere unge til at uddanne sig inden for it-sikkerhed. Det har vi en naturlig interesse i at bakke op om, for cybertruslen mod Danmark er meget høj og bliver mere avanceret for hver dag, der går, siger Findsen.

Holdene skal dyste i en række konkurrencer eksempelvis angreb og forsvar, løse en række it-opgaver, bryde en kode, og hardwarehacking, hvor de analyserer radiosignaler, hacker sig ind på telefoner eller lignende.

Se også: Dækker du kameraet på din computer til? Det bør du gøre

En gruppe unge danskere er lige nu med til EM i hacking. (Foto: All Over)

Mafiaboss bestiller drab på datter efter forhold til betjent

Den sicilianske mafiaboss Pino Scaduto er blevet anholdt, efter han ifølge efterforskere bestilte et drab på sin egen datter. Ordren blev givet, fordi datteren havde indledt et forhold til en politimand.

Pino Scaduto er leder af Bagheria-syndikatet tæt på den sicilianske hovedstad, Palermo. Først ville han have sin søn til at slå sin søster ihjel. Det nægtede sønnen. Derefter forsøgte Scaduto at hyre en anden til mordet, men også her blev der takket nej, da det ifølge vedkommende var et “familieanliggende”.

– I dag har vi anholdt en mafiaboss, som ville dræbe sin egen datter, fordi hun var i et forhold med en italiensk politimand. Mafiaen beskriver sig selv som mænd af ære. Men hvor er æren i at bestille drabet på sit eget barn, sagde Italiens udenrigsminister, Angelino Alfano om sagen ifølge Ritzau.

pino scaduto, datter, drab, mord, forhold, politibetjent, anholdelse, italien, sicilien, palermo, mafia, mafiaboss,
Mafiaboss bestiller drab på datter efter forhold til betjent. (Foto: All Over)

Fru Larsen vinder “Årets ret med gris 2017”

Det er ikke kun toasten, der får et gastronisk løft herhjemme i disse dage. Også grisen skal have en opdatering i køkkenet. Derfor blev “Årets ret med gris” afholdt for fjerde gang. Det var Tommy Friis fra Hotel & Restaurant Fru Larsen, der løb med sejren med en ret af haler fra frilandsgris, solsikker, løgbouillon & hasselnødder “Årets ret med gris 2017”.

Det var en tydeligt overrasket og lettere rørt køkkenchef, der under store klapsalver fra salen og konkurrenterne, trådte op på podiet med sit hold og modtog førstepræmien og vinderchecken på 30.000 kr. fra direktør i Landbrug & Fødevarer, Flemming Nør-Pedersen. For selvom kokken er stolt af sin ret, havde han slet ikke forventet at vinde:

– Det er helt vildt, det her! Faktisk troede jeg, at det var løgn, da de råbte os op. Vi har været maksimalt presset hele dagen igennem og lige op til aflevering, så jeg er ekstremt glad lige nu, siger Tommy Friis.

Restaurant Basalt løb med anden pladsen med en ret af krogmodnet bryst af gris glaseret over bål med fermenteret langpeber og en puré på brændte, søde løg vandt 15.000 kroner. Tredjepladsen og 5.000 kroner. gik til Formel B., der havde kreeret en ret med modnet, økologisk bryst af gris med dehydrerede rødbeder, tørrede, sorte oliven, danske brombær, puré på fermenteret hvidløg og sauce på rødbedereduktion tilsmagt med lakridsrod.

Læs også: Danmarks første mester i toast er fundet

årets ret med gris, mad, kokkerering, fru larsen, formel b, landbrug og fødevarer, mad, konkurrence, gris, svinekød, retter
Årets ret med gris havde blandt andet solsikker i sig. (Foto: Årets ret med gris)

Dagens billede

rusland, mindesmærke, sovjet, sovjetunionen, stalin, udrensning, levashovo, rusland
En russisk ortodoks præst går gennem mindesmærket Levashovo, der mindes ofrene for Sovjetunionens terrorregime under Joseph Stalins udrensninger. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·