Læs også:

Close

NEWS: Clooney donerer 100.000 dollars til menneskerettigheder

Nyheder  | 

Clooney donerer 100.000 dollars til menneskerettigheder · Trump skifter mening · Brian Mikkelsen stopper som erhvervsminister · Iværksætteri og ledelsesfag skal tiltrække unge til erhvervsskolerne · I dag falder dommen over Breiviks menneskerettigheder

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Clooney donerer 100.000 dollars til menneskerettigheder

I kølvandet af at Trump har meddelt, at USA trækker sig fra af FNs menneskerettighedsråd, har George Clooney og hans hustru Amal Clooney meddelt, at de donerer 100.000 dollars til Young Center for Immigrant Children’s Rights, som er en menneskerettighedsorganisation, som er fortaler for rettigheder for uledsagede immigrantbørn. Det skriver VOGUE.

– På et tidspunkt i fremtiden vil vores børn spørge os, er det sandt, at vores land tog børn fra deres forældre og placerede dem i tilbageholdelsescentre? Og når vi svarer ja, spørger de os, hvad vi gjorde ved det. Hvad vi sagde og hvor vi stod. Vi kan ikke ændre administrationens politik, men vi kan hjælpe med at forsvare ofrene for det, udtaler parret.

George Clooney og hans hustru Amal Clooney donerer 100.000 dollars til Young Center for Immigrant Children’s Rights. (Foto: All Over)

Læs også: Trump trækker USA ud af FN’s Menneskerettighedsråd

Trump skifter mening

Onsdag aften kom det frem, at Donald Trump har sat sin underskrift på et direktiv, der handler om at holde immigrerende familier sammen. Det skriver TV 2.

– Jeg kan ikke lide synet af familier, der bliver separeret, sagde Trump, men understregede at hans administration vil fortsætte sin nultolerancepolitik.

I løbet af den seneste uge er presset på Trump steget, da billeder og lydfiler af grådkvalte børn, der bliver fjernet af deres forældre, er blevet offentliggjort og delt verden over.

Donald Trump har sat sin underskrift på et direktiv, der handler om at holde familierne, der immigrerer, sammen. (Foto: All Over)

Læs også: Trump trækker USA ud af verdens klimaaftale – vil genforhandle

Brian Mikkelsen stopper som erhvervsminister

Brian Mikkelsen fra Konservative meddelte onsdag, at han stopper i dansk politik. I stedet skal han være ny administrerende direktør i brancheorganisationen Dansk Erhverv og udtræder dermed både af regeringen og Folketinget. Det skriver Berlingske.

I stedet bliver Rasmus Jarlov ny konservativ erhvervsminister. Han bliver præsenteret for Hendes Majestæt Dronning Margrethe på Amalienborg kl. 12.30 i dag. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

https://www.facebook.com/mikkelsen.brian/posts/1994498873945934

Læs også: Folketinget blev vildledt i sag om russisk gas

Iværksætteri og ledelsesfag skal tiltrække unge til erhvervsskolerne

Det danske samfund har behov for langt flere erhvervsuddannede. Allerede i 2025 risikerer vi at mangle op til 85.000 faglærte, vurderer Danmarks Vækstråd.

Hvis den udfordring skal løses, skal erhvervsuddannelserne gøres mere attraktive og tiltrække flere unge.

– De unge på erhvervsuddannelserne skal fremover arbejde mere med iværksætteri og klassiske ledelsesfag som driftsledelse, projektledelse og personaleledelse. Det er er emner, som vi ved, at mange unge efterspørger, siger Henrik Bach Mortensen, direktør hos Lederne i en pressemeddelelse.

itu, it, it-universitetet, ansøgere, uddannelser, karriere, softwareudvikling, kvinder, ligestilling karriere, kodning, digitalisering, udvikling, teknologi, fremtiden, universitet, videregående uddannelse,
Erhvervsuddannelserne skal gøres mere attraktive og tiltrække flere unge. (Foto: /ritzau/)

Læs også: Strammere krav om uddannelse og job skaber psykisk mistrivsel hos unge

I dag falder dommen over Breiviks menneskerettigheder

Anders Breivik mener, at hans grundlæggende menneskerettigheder bliver krænket af staten Norge. Derfor har han indbragt Norge for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, og i dag falder afgørelsen i sagen. Det skriver TV 2.

Breivik har klaget over hans forhold i fængslet – herunder nøgenvisitationer og “umenneskelige forhold” samt den mulighed, han har for at kommunikere med omverdenen.

Breivik er dømt til 21 års forvaring efter terrorangrebene i Oslo og på Utøya dej 22. juli 2011, hvor i alt 77 mennesker blev dræbt.

Dansk forsker mistænkt for sexovergreb på barn
I dag falder dommen om Breiviks menneskerettigheder. (Foto: All over)

Læs også: Norske skoler fortier Breivik-angreb

· Mere fra samme kategori ·