Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: 68 atleter udelukket fra OL og norske skoler fortier Breivik-angreb

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden

Domstol fastslår: Russiske atleter kan udelukkes fra OL

68 atletikudøvere fra Rusland har fået afvist deres anmodning om at komme til OL i Rio de Janeiro.

Det skriver dr.dk.

Det er Den Internationale Sportsdomstol (CAS), der har afvist sportsudøverne, og dermed ligger det fast, at de 68 atletikudøvere ikke kommer med til OL i august.

Det russiske sportsministerium blev taget i at hjælpe russiske sportsudøvere med at snyde med doping. Blandt andet har ministeriet skjult dopingprøver og byttet dem ud med negative prøver. Derfor er de russiske atleter endt i en kollektiv udelukkelse fra det internationale atletikforbund.

Atletikforbundet udelukkede allerede de russiske atleter tilbage i november, men de har indtil nu forsøgt at få rettens ord på, at man ikke kan lave en samlet udelukkelse af alle 68 atleter. Det har CAS dog fastslået, at man kan.

Hele det russiske OL-hold tæller 387 atleter. Den russiske regering tager afstand til afgørelsen.

Dr.dk

Ruslands løber Mariya Savinova vandt guld til OL i London 2012. Nu er 68 russiske atletikudøvere blevet udelukket fra OL i Rio 2016 på grund af doping. (Foto: Polfoto)
Ruslands løber Mariya Savinova vandt guld til OL i London 2012. Nu er 68 russiske atletikudøvere blevet udelukket fra OL i Rio 2016 på grund af doping. (Foto: Polfoto)

Forskning: Norske skoler fortier Breiviks angreb på Utøya

For mange voksne nordmænd er den 22. juli en forfærdelig dato, der minder dem om en af de mørkeste dage i norsk historie.

Angrebet skete kun for fem år siden, men ifølge en ny forskningsartikel ”Når terror ties ihjel” tier norske skoler om angrebet og børn og unge mangler viden om Anders Breivik og hans terrorangreb.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

De norske skoler omtaler ikke terrorangrebet eller Breiviks højreekstreme manifest. Det står ikke i lærebøgerne og undersøges kun i stærkt begrænset omfang i undervisningen.

Dette sker, selvom de norske skoleelever efterspørger viden om angrebet, hvor 77 mennesker mistede livet i Oslo og på Utøya.

Ifølge forskerne skyldes dette, at nordmændene ser Breiviks angreb som et enkeltstående tilfælde, begået af et sygt individ, og allerede i 2011 advarede forældrene skolerne om at bringe radikalisering og terror ind i undervisningen.

Kristeligt Dagblad

Bare fem år efter Anders Breviks terrorangreb melder forskere, at norske skoler tier om det historiske angreb. Unge efterspørger viden. (Foto: Polfoto)
Bare fem år efter Anders Breviks terrorangreb melder forskere, at norske skoler tier om det historiske angreb, selvom unge efterspørger viden. (Foto: Polfoto)

mydailyspace-facebook-logo-400x331

 

 

· Mere fra samme kategori ·