Læs også:

Close
gazprom, gas, rusland, danmark, folketinget, politik, regeringen, energistyrelsen, vildledning, vildledt, politik, indland, udland

NEWS: Folketinget blev vildledt i sag om russisk gas

Nyheder  | 

Regeringen gav forkerte oplysninger til Folketinget i sag om russisk gas i dansk farvand · Løkke skal mødes med Trump i dag · Ivanka Trump er blevet ansat som sin fars assistent

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Folketinget blev vildledt i sag om russisk gas

I 2009 godkendte Danmark den russiske energigant Gazproms ønske om at føre gasledningen Nord Stream gennem dansk farvand og ned til Tyskland. Nu skriver Politiken, at Danmark sagtens kunne have sagt nej, men at VK-regeringen vildledte Folketinget og forhindrede dette.

Avisen har fundet papirer, at Folketinget blev informeret af regeringen om, at Danmark var pålagt at sige ja på grund af international lov. Oplysningerne, der kom fra Energistyrelsen blev videreført af regeringen og givet til Folketinget.

Daværende folketingsmedlem Lone Dybkjær (R) bad regeringen sende et notat, med reglerne for godkendelsen af Nord Stream, og mulighederne for at sige nej. Daværende klima- og energiminister Lykke Friis (V) sendte derefter et notat fra Energistyrelsen til Folketingets Europaudvalg, hvoraf det tydeligt kunne læses, at Danmark var “forpligtet” til at tillade Nord Stream i henhold til FN’s havretskonvention.

Sagen er igen aktuel, fordi det forventes, at Danmark modtager en ansøgning om udvidelse af ledningen, der kaldes Nord Stream. Et af argumenterne for at lade russerne udvide ledningen er, at Danmark allerede har givet en tilladelse.

Sagen bliver ikke mindre følsom af, at Rusland flere gange har brugt gasforsyning som et politisk redskab.

Nu har EU-kommisionen tilbudt at forhandle om Nord Stream på Danmarks og andre EU-landes vegne.

gazprom, gas, rusland, danmark, folketinget, politik, regeringen, energistyrelsen, vildledning, vildledt, politik, indland, udland
Folketinget blev vildledt i sag om russisk gas. (Foto: Polfoto)

 

Løkke mødes med Trump

I dag skal Lars Løkke mødes med Donald Trump i Det Hvide Hus. Trumps talsmand har ifølge Berlingske sagt, at mødes mellem de to statsledere først og fremmest er sat op på grund af 100-året for Danmarks salg af De Vestindiske Øer til USA, men der er også andre ting på dagsordenen.

De forventes også at tale om USA’s og Danmarks tidligere og fremtidige militære samarbejde, IS, frihandel, Arktis og NATO, hvor Danmark ligesom mange andre lande ikke leverer de to procent af vores BNP, som ellers er aftalen.

lars løkke rasmussen, donald trump, politik, udland, indland, usa, danmark
Lars Løkke skal mødes med Donald Trump. (Foto: Polfoto)

Ivanka Trump bliver ulønnet præsident for Donald

Det vakte opmærksomhed, da Donald Trumps datter Ivanka Trump fik et kontor i Westwing i Det Hvide Hus for nogle uger siden. Nu er præsidentdatteren blevet officielt ansat som ulønnet assistent til præsidenten. Det skriver AFP.

Der er udtrykket etiske bekymringer over, at præsidentens egen datter, og også hendes mand, Trumps svigersøn er ansatte i Det Hvide Hus nu.

– Jeg har hørt nogle af de bekymringer, der har været omkring min rådgivning af præsidenten i forhold til min personlige relation. Jeg vil i stedet fungere som ulønnet medarbejder i Det Hvide Hus, hvor jeg er underlagt alle de samme regler som andre offentligt ansatte, siger hun ifølge Reuters.

Læs mere: Ivanka Trump får regeringskontor og adgang til hemmeligheder

ivanka, ivanka trump, jared kushner, politik, usa, donald trump, rådgiver, udenrig
Ivanka Trump har fået kontor i Westwing sammen med sin mand Jared Kushner, der er rådgiver for Trump. Hun er nu assistent for præsidenten. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·