Læs også:

Close
ryan lizza, politik, usa, amerika, kommunikationschef, det hvide hus, fyret, fyring, sean spicer, tweet, twitter, the new yorker, 10 dage, anthony scaramucci, donald trump, reince, priebus, steve bannon, john f. kelly,

NEWS: Trump trækker USA ud af verdens klimaaftale – vil genforhandle

Nyheder  | 

USA trækkes ud af international klimaaftale · Støjberg ændrer forklaring om instruks om barnebrude · 20 anholdt til Distortion på Vesterbro

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Trump trækker USA ud af verdens klimaaftale – vil genforhandle

Trods forsøg fra Merkel og Ivanka var Trump ikke til at hugge og stikke i. Han ville trække USA ud af den internationale klimaaftale, som 194 ud af verdens lande ellers helt historisk havde skrevet under på i Paris i 2015.

Trods hans løfter om at trække sig ud allerede under valgkampen er udmeldingen ikke bare et signal til USA’s fjender, det er i lige så høj grad et signal til landets allierede om, at man ikke længere kan stole på USA. Det skriver Berlingske.

Trump beskrev USA som et land, der er blevet snydt med klimaaftalen, af “globale aktivister”, der “længe har søgt at gøre sig rige på vores bekostning”.

Men ifølge Trump handler USA’s exit fra klimaaftalen også om at “repræsenterer en genhævdelse af Amerikas suverænitet”, og at det er hans “største forpligtigelse og største ære” at beskytte Forfatningen.

Trump vil gerne genforhandle aftalen, men det kan godt se ud til, at det ikke vil lykkes. Tyskland, Frankrig og Italien afviser i en fælles udtalelse, at aftalen kan genforhandles. FN´s klimasekretariat afviser også en genforhandling, da aftalen allerede er ratificeret af 147 af de 194 lande, der har skrevet under.

USA er nu et af blot tre lande i verden – udover Syrien og Nicaragua – der ikke vil aftalen, der skal holde den gennemsnitlige globale temperaturstigning under to grader for at bremse klimaforandringer, herunder mere tørke og flere oversvømmelser.

Læs mere: Trump trækker sig måske fra klimaaftale

trump, donald trump, klimaaftale, co2, europa, usa, amerika, aftale, miljø, klima, forurening,
Trump trækker sig ud af klimaaftale, men er åben for genforhandlinger. (Foto: Polfoto)

 

Støjberg skifter forklaring i sag om barnebrude

I et fem timer langt samråd skulle Inger Støjberg forklare om det var en pressemeddelelse eller en instruks hun sendte ud, da hun bad om at få skilt alle mindreårige asylansøgere fra deres ægtemænd, uden at give sagerne en individuel vurdering som dansk og international lov foreskriver.

Tidligere har Støjberg sagt, at der blev lavet en instruks og derefter sendt en pressemeddelelse ud, men igår sagde hun, at der blev lavet en pressemeddelelse, som Udlændingestyrelsen tolkede som en instruks.

Ifølge lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing er det dog ligegyldigt, om det er det ene eller det andet. Det er stadig et brud med ministeransvarsloven, fordi hun ikke har talt sandt.

– Det er meget usædvanligt, at man udsender en pressemeddelelse med ulovligt indhold, og at man så internt angiveligt har sagt, at man skulle administrere efter nogle andre regler. Det er en meget usikker og kompliceret måde at administrere på. Man skal sikre sig, at alt personale er klar over, hvad der er lovligt, og det bliver svært, hvis man mundtligt kommunikerer noget andet, end hvad der skriftligt bliver meldt ud. Det er en uholdbar situation.

Enhedslistens udlændingeordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, og Alternativets Josephine Fock er ikke tilfredse med de svar, som Inger Støjberg har givet. Derfor vil de begge indkalde ministeren til et nyt samråd i sagen.

Læs mere: Inger Støjberg i samråd om muligt lovbrud

politik, indland, rigsretssag, Inger Støjberg, lovbrud, udlændinge- og integrationsminister, lovbrud, barnebrude, forbehold, embedsmænd,
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg skal i samråd om et muligt lovbrud. (Foto: Polfoto)

Omkring 20 anholdt til Distortion på Vesterbro

Politiet vurderer, at der var omkring 85.000 deltagere ved dette års Distortion på Vesterbro. Af dem anholdte de cirka 20 personer – ligesom dagen på til gadefesten på Nørrebro.

En del af anholdelserne på Vesterbro drejer sig om vold. Det skriver Ritzau.

– Den alvorligste sag er fra Sønder Boulevard på Vesterbro, hvor en mand er blevet sparket i hovedet. Den sag er vi nu ved at undersøge nærmere, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen.

Se også: Galleri: Gadefest på Nørrebro til Distortion 2017

distortion, nørrebro, 2017, gadefest, festival, street party, fest,
Distortion på Nørrebro 2017. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·