Læs også:

Close
distortion, fest, gadefest, københavn, festival, nørrebro, politi, københavns polit, anholdelser, krimi, kriminalitet, fest,

NEWS: Politiet har anholdt 20 personer til ellers roligt Distortion

Nyheder  | 

Politiet anholdt flere til Distortion · Trump trækker måske USA ud af klimaaftale · Statsminister går ind i roma-debat · Støjberg i samråd om muligt lovbrud

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Politiet har anholdt 20 personer til Distortion

Københavns Politi fortæller, at 20 personer blev anholdt i forbindelse med den fem dage lange københavnske gadefest Distortion, der begyndte i går på Nørrebro. Det skriver Ritzau.

Politiet var massivt til stede ved festlighederne, og havde også en helikopter svævende over bydelen. De vurderer, at der var 80.000 mennesker, der festede i bydelen.

– Overordnet set har det været en fornuftig afvikling, fortæller vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer.

De 20 personer, der er blevet anholdt er anklaget for en lang række af straffelovens bestemmelser.

– Det er alt fra brugstyveri, én der var eftersøgt i Holland, nogle er anholdt for forsøg på befrielse af en anholdt, og så er der noget kvalificeret vold. Og så fik vi øje på en, der var eftersøgt for noget vold i forbindelse med den Brøndby-FCK-kamp, der blev spillet for nylig. Han var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, siger vagtchefen.

Derudover har politiet langet bøder ud til 13 personer, der tissede på gaden.

distortion, fest, gadefest, københavn, festival, nørrebro, politi, københavns polit, anholdelser, krimi, kriminalitet, fest,
Politiet har anholdt 20 personer til ellers roligt Distortion. (Foto: Polfoto)

Trump trækker sig måske fra klimaaftale

Trump er tidligere blevet citeret for at kalde klimaforandringer for et svindelnummer, der er opfundet af Kina, og truede allerede under sin valgkamp med at trække USA ud af den internationale klimaaftale. Han ville heller ikke støtte aftalen under G7-topmødet i sidste uge.

Noget ser nu ud til, at Trump kan gøre alvor af sine trusler, for i går skrev flere amerikanske medier, at Trump eftersigende ville trække USA ud af den internationale klimaaftale, der blev underskrevet i Paris. Det skriver Ritzau og Reuters.

Det er endnu ikke bekræftet, om præsidenten trækker USA ud eller ej, men nu har han annonceret via Twitter, at han giver et svar i aften.

– Jeg vil annoncere min beslutning om Parisaftalen torsdag klokken 15 (klokken 21 dansk tid, red.), skriver Donald Trump på Twitter natten til torsdag.

Klimaaftalen fra 2015 lægger op til, at klodens opvarmning skal holdes under maksimalt 1,5-2 grader i forhold til det førindustrielle niveau. Men det er i sig selv ikke nok til at nå målet og aftalen er på ingen måde juridisk bindende for landene, der skriver under.

trump, donald trump, usa, klima, miljø, co2, klimaaftale, international, politik, udland, drivhusgasser, forurening
Trump vil måske trække USA ud af international klimaaftale. (Foto: Polfoto)

Regeringen vil fordoble straffen for “utryghedsskabende tiggeri”

De seneste uger har en debat om romaer fyldt i København. Blandt andet har flere medier skrevet historier om romalejre, der sviner byen til, om hjemløse, der trues til at betale romaer for at blive ladt i fred, og om kirkepersonale, der skal have vacciner, fordi de skal gøre rent efter mennesker, der skider på kirkernes område.

Overborgmester Frank Jensen har nu bedt Christiansborg om hjælp og nu går statsministeren ind i romadebaten. Regeringen vil nemlig fordoble straffen for det, den kalder “utryghedsskabende tiggeri”, så den går fra syv til 14 dages fængsel, og samtidig gøres straffen ubetinget.

– Det, vi er vidne til, hører på ingen måder hjemme i vores samfund. Derfor vil regeringen foreslå en fordobling af straffen for tiggeri, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge Lars Løkke har Københavns Politi ryddet 25 romalejre i år og rejst 84 sigtelser, men han mener altså, at der skal hårdere metoder i brug, hvis problemet skal til livs.

– Vi oplever udlændinge, som rejser hertil og slår lejr på vores gader og stræder. Tigger aggressivt. Opkræver såkaldte beskyttelsespenge fra vores hjemløse og gør os utrygge. Det vil vi ikke acceptere. Det skal vi ikke acceptere, for byen skal være et trygt sted for alle, siger Lars Løkke Rasmussen ifølge Ritzau.

roma, romalejre, debat, tiggeri, trusler, fængsel, kriminalitet, lovænring, lov, statsminister, København, frank jensen
Politiet har ryddet flere lejre som denne. (Foto: Polfoto)

Inger Støjberg i samråd om muligt lovbrud

I dag skal Inger Støjberg i samråd. Her skal hun forklare, om hun bevidst har forbrudt sig mod loven, da hun sidste år valgte at fjerne et vigtigt forbehold fra en instruks om barnebrude. Det skriver Berlingske.

Sagen handler om, hvorvidt Inger Støjberg vidste, at hun brød loven, da hun sidste år fjernede et afgørende forbehold i en pressemeddelelse, der instruerede Udlændingestyrelsen i, at ingen barnebrude, som kvinder, der er gift, hvis de er under 18 år kaldes, ikke måtte bo på samme asylcenter som deres mand.

Ordren er i strid med dansk lov og internationale konventioner, der dikterer, at man skal lave en individuel vurdering af hver enkelt sag forinden. Netop det med den individuelle vurdering er vigtigt, fordi det ifølge Politiken indgik i den oprindelige instruks, som Støjbergs embedsmænd gav hende. Men det individuelle forbehold fjernede Støjberg selv, og dermed er instruksen ulovlig.

Dagens samråd handler derfor om, hvorvidt Støjberg vidste, at hun gjorde noget ulovligt ved at fjerne forbeholdet om den individuelle sagsvurdering.

Ifølge Politiken fortæller anonyme kilder, at Støjbergs egne embedsmænd forsøgte at gøre hende opmærksom på de juridiske problemer, inden hun udsendte sin instruks. Inger Støjberg selv har dog klart afvist over for Berlingske, at hun var blevet advaret om, at det, der er blevet sendt ud, var ulovligt.

Viser det sig, at Støjberg er blevet advaret om sin ulovlige instruks, har hun forbrudt sig mod ministeransvarsloven – og så er der grundlag for en rigsretssag.

politik, indland, rigsretssag, Inger Støjberg, lovbrud, udlændinge- og integrationsminister, lovbrud, barnebrude, forbehold, embedsmænd,
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg skal i samråd om et muligt lovbrud. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·