Læs også:

Close
miild, mascara, makeup, svanemærket, beauty

NEWS: Danske Miild lancerer verdens første svanemærkede mascara

Nyheder  | 

Danske Miild lancerer verdens første svanemærkede mascara · Flere partier i folketinget vil sælge cannabis til befolkningen · Historisk topmøde nærmer sig · Snart vil flyafgange være en del af rejseplanen · Dagens billede: NorthSide

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danske Miild lancerer verdens første svanemærkede mascara

Mascara er nok det, man finder i flest kvinders makeup-punge. Og nu bliver det nemmere at vælge en mascara uden unødig kemi. Det danske makeup-brand Miild lancerer nemlig verdens første svanemærkede mascara. Det skriver Miljømærkning Danmark.

For at få make-up certificeret med Svanemærket skal produkterne leve op til skrappe kemikaliekrav. Det betyder bl.a., at den hverken må indeholde ingredienser, der er på EU´s liste over stoffer, som er mistænkte for at være hormonforstyrrende, eller konserveringsmidler, der er klassificeret som allergifremkaldende.

De nye mascaraer fra Miild forhandles indtil videre i Matas og på miild.dk, og de koster 180 kroner.

miild, mascara, makeup, svanemærket, beauty
Tine Svendsen og Tanja Gregersen er begge makeup-artister og har stiftet Miild, som står bag verdens første svanemærkede makeup-kollektion, der nu også inkluderer mascara. (Foto: Miild/Svanemærket)

Læs også: Kend dine kemimærker

Flere partier i folketinget vil sælge cannabis til befolkningen

Mandag mødes partierne på Christiansborg for at diskutere, hvordan cannabis kan legaliseres i Danmark. Flere partier mener, at forbuddet mod cannabis er skadeligt for samfundet, og at de kriminelle lever højt på det. Det skriver Ritzau.

– Det nuværende forbud betyder, at forbruget og salget af cannabis er fuldstændigt ude af kontrol i Danmark, siger Torsten Gejl, der er Alternativets cannabisordfører.

De Radikale foreslår en kontrolleret legalisering i et forsøg på tre år, hvor man eksempelvis kan købe cannabis på apoteket, fortæller Marlene Borst Hansen fra partiet. Også Alternativet peger på apoteket som muligt salgssted.

Medicinsk cannabis bliver en realitet
Flere partier i folketinget vil sælge cannabis til befolkningen. (Foto: All Over)

Læs også: 12 danske selskaber er godkendt til at dyrke cannabis

Historisk topmøde nærmer sig

Donald Trump og Kim Jong-un er begge ankommet til Singapore, hvor det historiske topmøde om nedrustning skal afholdes i nat, dansk tid. Det skriver TV 2.

Når Trump og Kim mødes, vil Donald Trump forlange, at Nordkorea nedruster. Til gengæld er Trump villig til at lempe eller fjerne de omfattende sanktioner, der i dag gør udenrigshandlen stort set umulig for Nordkorea.

Donald Trump, Kim Jong-un
Donald Trump og Kim Jong-un er begge ankommet til Singapore. (Foto: Polfoto)

Læs også: Nordkorea aflyser topmøde med Sydkorea

Snart vil flyafgange være en del af rejseplanen

Fra efteråret vil det være muligt at se, hvilke flyafgange man kan tage på sin rejse i Danmark. Det er resultatet af en ny aftale mellem Rejseplanen A/S og aktørerne i Foreningen Indenrigsluftfart, der tæller flyselskaber og lufthavne. Det skriver Ritzau.

Udover rejseplanen som vi kender den, vil man igennem appen få løbende opdateringer om planlagte flyrejser, som for eksempel ændringer i fly-gates og forsinkelser.

Omkring 73 procent af den danske befolkning bruger Rejseplanen, som er Danmarks fjerde mest populære app.

Fly, rejse, flyve, airplane, lufthavn, lufthavnen
Snart vil flyafgange være en del af rejseplanen. (Foto: Pexels)

Læs også: 15 uundværlige rejseapps til en fantastisk ferie

Dagens billede: NorthSide

NorthSide 2018 er veloverstået, og det var en kæmpe fest. Godt humør, sommervarme og god musik og kunstnere i en stor blanding. Bedre bliver en festival ikke.

NorthSide, festival, aarhus, jylland
The National optrådte på NorthSide i fredags. (Foto: Camilla Falkenberg)

Læs også: Festivalguide: 8 typer, du helt sikkert møder på sommerens festivaler

· Mere fra samme kategori ·