Læs også:

Close
koreakrigen, nordkorea, sydkorea, japan, usa, amerika, kim jung-un, kim jung-il, kim il sung, donald trump, politik, diplomati, missiler, missiltest, testaffyring, atomprogram, atomvåben, konflik, sanktioner, diplomati, propaganda, japan, fn, ballistiske missiler, krig, dødsald, døde, sårede, sovjetunionen, 2. verdenskrig, cubakrisen, berlin, 38th parallel, nordkorea, missiler, missiltest, missil, ballistisk missil, kim jong-un, krise, sydkorea, kina, japan, fn, sanktioner, advarsler,

NEWS: Nordkorea aflyser topmøde med Sydkorea

Nyheder  | 

Nordkorea aflyser topmøde med Sydkorea · Den smitsomme sygdom ebola er tilbage · En ske i trusserne kan stoppe tvangsægteskaber · Hver anden dansker spiser nu kødfri aftensmad mindst én gang om ugen⁩ · Dansk supermarked skifter navn til Salling Group

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nordkorea aflyser topmøde med Sydkorea

Nordkorea har aflyst onsdagens topmøde med Sydkorea. De to lande skulle have fuldt op på deres positive møde i slutningen af april mellem landets ledere, Nordkoreas Kim Jong-un og Sydkoreas Moon Jae-in. Det skriver TV 2.

Ifølge det nordkoreanske medie KCNA er det en fælles militærøvelse mellem USA og Sydkorea, der er grunden til at Nordkorea har aflyst. KCNA kalder militærøvelsen for “en provokation” og meddeler, at mødet med Sydkorea er udsat på ubestemt tid.

Det har vakt stor ærgrelse i Sydkorea, men landet håber dog endnu, at Nordkorea på et tidspunkt ændrer mening og vil fortsætte forhandlingerne, som blandt andet omfatter en fredsaftale mellem de to lande. Det skriver det sydkoreanske medie Yonhap.

– Nordkoreas beslutning om ensidigt at udskyde vigtige forhandlinger på grund af militærøvelser mellem Sydkorea og USA er ikke i tråd med Panmunjom-aftalens ånd og er beklagelig, meddeler talsmanden for det sydkoreanske foreningsministerium Baik Tae-hyun.

koreakrigen, nordkorea, sydkorea, japan, usa, amerika, kim jung-un, kim jung-il, kim il sung, donald trump, politik, diplomati, missiler, missiltest, testaffyring, atomprogram, atomvåben, konflik, sanktioner, diplomati, propaganda, japan, fn, ballistiske missiler, krig, dødsald, døde, sårede, sovjetunionen, 2. verdenskrig, cubakrisen, berlin, 38th parallel, nordkorea, missiler, missiltest, missil, ballistisk missil, kim jong-un, krise, sydkorea, kina, japan, fn, sanktioner, advarsler,
Nordkoreas Kim Jong-un har aflyst onsdagens topmøde med Sydkorea. (Foto: Polfoto)

Den smitsomme sygdom ebola er tilbage

Den smitsomme sygdom ebola er igen dukket op i Den Demokratiske Republik Congo i Vestafrika. Selvom sygdommen ikke kan udryddes, så er den lokale befolkning forberedt. Det skriver TV 2.

Indtil videre er 19 mennesker omkommet grundet den smitsomme sygdom, og selvom det ikke er mange i forhold til de 11.000, som omkom i 2014 til 2016, så giver sygdommen igen anledning til frygt, for når ebolaen først er i udbrud, så er den svær at stoppe igen. Der skal kun en smule kontakt og lidt kropsvæske til, før sygdommen smitter, og når landene er fattige, uforberedte og ikke har et velfungerende sundhedsvæsen, kan det ende ud i en ny katastrofe.

Dog har man lært af lektien fra sidste omgang, og det er positivt. Eksperterne er blevet gode til at udpege de områder hvor smitten kan være værst. Og selvom man ikke kan udrydde sygdommen, så er landene denne gang bedre forberedt.

Afrika, ebola, sygdom, smitte, sydafrika, nyheder
Selvom ebola ikke kan udryddes, så er befolkningen forberedt bedre. (Foto: USAID_IMAGES / VisualHunt)

En ske i trusserne kan stoppe tvangsægteskaber

Sommerferien er højsæson for tvangsægteskaber. Det erfarer Göteborg Kommune i Sverige, som har anbefalet kvinderne i risikogruppen for et ufrivilligt ægteskab at bære en ske i underbukserne. Det skriver Ritzau.

På denne måde vil de blive stoppet af metaldetektoren i lufthavnens sikkerhedskontrol, skriver Kristeligt Dagblad.

– Umiddelbart tænker jeg, at en ske i trusserne kunne betyde, at man blev dirigeret væk fra en zone i security, hvor andre ikke kunne lytte, og at dette ville sikre pigen, at forældrene er uden for hørevidde. Så det vil vi da overveje at anbefale. Hvis det bliver for kendt, kan man omvendt frygte, at pigerne skal vise trusser, inden de tager i lufthavnen. Men hvis man er bange for at rejse ud, anbefaler vi, at man slet ikke tager af sted, fortæller Anita Johnson, som er leder for opholdsstederne Red-Safehouse, der huser unge på flugt fra æresrelaterede konflikter.

Teske, ske, spoon, bestik, mad, spise
En ske i trusserne kan stoppe tvangsægteskaber. (Foto: Pexels)

Hver anden dansker spiser nu kødfri aftensmad mindst én gang om ugen⁩

Flere og flere danskere vælger indimellem kødet fra. Det får 55 procent af danskerne til at lave aftensmad uden kød en eller flere gange om ugen. Det viser en ny undersøgelse fra Karolines Køkken. Tendensen er kommet for at blive, lyder det fra Tove Færch, som er leder af Karolines Køkken.

Mere end hver anden dansker spiser kødfri aftensmad mindst én gang om ugen, viser en ny undersøgelse fra Karolines Køkken foretaget gennem Epinions Danmarkspanel. Samtidig planlægger 15 procent af danskerne at spise mindre kød i 2018, end de gjorde i 2017.

– Vores madkultur ændrer sig hele tiden. De seneste år har flere diæter som stenalderkost og LCHF, som begge er karakteriseret ved få kulhydrater og meget kød, fået god medvind. En af de helt store madtendenser i 2018 er at skrue ned for kødforbruget og lade ingredienser som grøntsager, bælgfrugter og ost fylde mere i retten, fortæller Tove Færch.

Det er fortsat en lille del af befolkningen, som fravælger kød på fuld tid. Kun to procent af danskerne betegner sig selv som vegetarer, mens én procent sværger til vegansk kost.

55 procent af danskerne laver aftensmad uden kød en eller flere gange om ugen. (Foto: All Over)

Dansk supermarked skifter navn til Salling Group

Siden 1906 har der været drevet detailhandel under Salling-navnet, og fra den 1. juni vil Salling Group være det nye navn for Dansk Supermarked. Et navneskifte, der afspejler både de historiske rødder og det nye ejerforhold. Det skriver Ritzau.

Salling Fondenes tilbagekøb af virksomheden blev påbegyndt i 2014 og blev i slutningen af 2017 en realitet. Med Salling Fondene som eneejer bliver virksomheden nu omdøbt til Salling Group efter virksomhedens ophav.

– Med Salling Group vender vi på mange måder tilbage til vores rødder og hylder vores oprindelse. Vi er stolte af det, som Ferdinand og ikke mindst Herman Salling skabte, og som vi nu viderefører endnu tydeligere i Salling-navnet med ambitionen om at sikre en ledende, langsigtet og levedygtig dansk detailvirksomhed, siger Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond.

Salling Group, bilka, føtex, dansk supermarked, detail, handel, indkøb
Siden 1906 har der været drevet detailhandel under Salling-navnet. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·