Læs også:

Close
breyers, is, protein, kalorier, sundhed, slank, vægt, mad, slik, snack, is, fløde, forkælelse, nydelse, nyde, nyd, samvittighed, proteinis, kaloriefattig, katrine gisiger, mad,

Ny is med flere proteiner og færre kalorier skal have dig til at nyde med god samvittighed

Mad  | 

For mange mennesker er is noget vi gemmer til særlige anledninger, men isproducenten Breyers vil have danskerne til at nyde den iskolde snack når som helst og helt uden dårlig samvittighed. Derfor har brandet lanceret sin kaloriefattige og proteinrige is i de danske kølediske

Danskerne er hårde ved sig selv, og listen over ting der skal nås i en ganske almindelig hverdag er lang. Husk at vaske op, husk at have kvalitetstid med dine børn, husk at være den bedste version af dig selv på arbejde, husk at løbe minimum fem kilometer, husk at tage dine vitaminer.

Men danskerne glemmer også, at de også skal huske at give sig selv et stort skulderklap og belønne sig selv. Det mener i hvert fald isbrandet Breyers, der netop har lanceret en cremet og smagfuld is med lavt sukker- og kalorieindhold og højt proteinindhold. Det giver mulighed for at belønne sig selv med en lækker portion is og uden den dårlige samvittighed. Hver dag.

– Vi vil gøre op med, at der skal være en særlig anledning for at spise is. Hvorfor ikke række ud efter isbøtten i stedet for den mørke chokolade, når du kommer hjem efter en lang løbetur eller bare har haft en hård dag på jobbet? De fleste elsker jo is, men begrænser sig på grund af det høje kalorieindhold, der er i traditionel flødeis. Derfor har vi lavet en is, der, selvom den er lavet på frisk fløde og mælk, har et lavt sukker- og kalorieindhold og ekstra protein, så der er mulighed for mere forkælelse i hverdagen. Det er trods alt hverdagene, der er flest af, siger Mikkel Søndergaard, Brand Manager hos Breyers Danmark.

breyers, is, protein, kalorier, sundhed, slank, vægt, mad, slik, snack, is, fløde, forkælelse, nydelse, nyde, nyd, samvittighed, proteinis, kaloriefattig, katrine gisiger, mad,
For mange mennesker er is noget vi gemmer til særlige anledninger, men isproducenten Breyers vil have danskerne til at nyde den iskolde snack når som helst og helt uden dårlig samvittighed. Derfor har brandet lanceret sin kaloriefattige og proteinrige is i de danske kølediske. (Foto: MY DAILY SPACE)

Nyd mere: Opskrift: Regnbuekage med pandekager, vaniljecreme og appelsinmarmelade

Kun et par hundrede kalorier per bøtte

Breyers is indeholder ikke mere end nogle hundrede gram per bøtte – ja du læste rigtigt, ikke per portion, men per hele bøtte is. Per hundrede gram svarer det til omkring 70 kalorier. Det er cirka tre gange mindre end almindelig flødeis, som normalt ligger på omkring 210 kalorier per 100 gram. Derudover gemmer isen også på ekstra mange proteiner, nemlig 20 gram per bøtte.

Der er dog mange, der er parate til at smide de ekstra kalorier i gabet, for at få den lækre og fuldendte flødesmag, der også kommer med en god gammeldags flødeis, men Breyers er ikke gået på kompromis med flødeisfølelsen, heller ikke selvom der er langt færre kalorier i deres is.

Smagen og konsistensen er nemlig fundamental for Breyers, som har lavet is siden 1866. Allerede dengang lagde stifteren William A. Breyer stor vægt på, at isen var lavet af de bedste ingredienser, og det gør sig stadig gældende i dag. For ikke nok med at Breyers er kaloriefattig og proteinholdig – den er også skabt med et stort fokus på kvalitet, og det er her, den gode smag kommer fra, påpeger Mikkel Søndergaard.

– Mange kalorielette og proteinholdige is glemmer at tage højde for det vigtigste; nemlig smagen. Det er smagen, som giver nydelsen. Hos Breyers udelukker færre kalorier og flere proteiner ikke den cremede og lækre smag. Man kan nemlig sagtens få det hele, fortæller han.

breyers, is, protein, kalorier, sundhed, slank, vægt, mad, slik, snack, is, fløde, forkælelse, nydelse, nyde, nyd, samvittighed, proteinis, kaloriefattig, katrine gisiger, mad,
Breyers proteinrige is findes i mange varianter og med mange smage. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: HelseMatilde nomineret til Fællesskabsprisen: Ingen banker på din dør, når du er ensom

Et godt alternativ til den dårlige samvittighed

Breyers blev lanceret i Danmark med et arrangement i det københavnske tropeparadis Hotel Guldsmeden – Manon les suites. MY DAILY SPACE var med og under palmetræer ved poolkanten blev de forskellige typer is præsenteret, og der var også oplæg fra kognitiv kostvejleder Katrine Gisiger.

Hun talte blandt andet om, hvordan det kan være svært at nyde i dag, fordi mennesket er splittet mellem sin gamle og nye hjerne – reptilhjernen og frontallapperne – lyst og motivation. Fordi mange af os er optaget af at holde den slanke linje, og vil holde os fra alt for meget sukker, hvidt brød og så videre, så får vi aldrig den ro, der skal til, for virkelig at nyde, når vi så endelig får de typer madvarer, der er kategoriseret som mindre sunde.

Det betyder desværre også, at vi aldrig rigtig nyder, fordi vi hele tiden har dårlig samvittighed over vores kost. Katrine Gisiger forklarede også, at mange bliver stressede af, hele tiden at balancere mellem, hvad de har lyst til, og hvad de burde gøre, og mange af os giver først os selv en belønning alt for langt ude i fremtiden. Ligesom hvis du lever skrabet op til en ferie for at være flot i en bikini og så æder alt på ferien. Hvis det er en aftale, du har lavet med dig selv, er det ifølge kostvejlederen helt fint, men hvis det sker, fordi du hele tiden gør ting forbudt for dig selv, og du gør oprør mod dig selv med overspisning, så er det ikke sundt.

Katrine Gisiger mener som udgangspunkt ikke, at man på nogen måde skal gøre nogle typer mad forbudt, men slås man med at ville holde den slanke linje, men samtidig gerne vil have noget nydelse og følelsen af at spise noget snack-agtigt, så er is som den Breyers lavet, et godt alternativ.

– Lysten er uendelig, motivation er begrænset, så kriteriet for at lykkes, hvis du eksempelvis ønsker at tabe dig eller holde vægten, må være, at lysten skal være med. Hvis du kan finde noget, der taler til både lyst og motivation, er det rigtig godt, og der er en is som Breyers med mere protein og færre kalorier en god mellemvej.

Breyers sælges i Meny landet over. Isen kan købes i bøtter af 473 milliliter til en vejledende udsalgspris på 39,95 kroner og kan fås i fire smagsvarianter; Mint Chip, Cookies & Cream, Creamy Chocolate og Smooth Vanilla. Du kan også få Vanilla Caramel with Peanuts som en isbar.

· Mere fra samme kategori ·