Læs også:

Close
prins henrik, prinsgemalen, dronning margrethe, sygdom, død, liv, kronprins frederik, prins joachim, ægteskab, fødsel, frankrig, franskmand, forhold, prins henrik, prinsgemalen, dronning margrethe, sygdom, død, liv, kronprins frederik, prins joachim, ægteskab, fødsel, frankrig, franskmand, forhold, prins henrik, død, castrum doloris, skue, kiste, båre, christiansborg slotskirke, respekt, kø, fremmødte, danskere, franskmand, dronning margrethe, royal,

NEWS: Prins Henrik og dronning Margrethe gav hinanden et kærligt farvel

Nyheder  | 

Prins Henrik og dronning Margrethe gav hinanden et kærligt farvel · PET havde allerede kendskab til øksemand i Birkerød · I al hemmelighed er 20 skeletter gravet ud på Rådhuspladsen · Øverste 17 meter i nyt højhus kan blive ubeboelige · Floridas politikere afviser stramninger i våbenlov efter skoleskyderi

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

prins henrik, prinsgemalen, dronning margrethe, sygdom, død, liv, kronprins frederik, prins joachim, ægteskab, fødsel, frankrig, franskmand, forhold, prins henrik, prinsgemalen, dronning margrethe, sygdom, død, liv, kronprins frederik, prins joachim, ægteskab, fødsel, frankrig, franskmand, forhold, prins henrik, død, castrum doloris, skue, kiste, båre, christiansborg slotskirke, respekt, kø, fremmødte, danskere, franskmand, dronning margrethe, royal,
Prins Henrik og dronning Margrethe gav hinanden et kærligt farvel. (Foto: Ritzau Scanpix)

 

prins henrik, prinsgemalen, dronning margrethe, sygdom, død, liv, kronprins frederik, prins joachim, ægteskab, fødsel, frankrig, franskmand, forhold, prins henrik, prinsgemalen, dronning margrethe, sygdom, død, liv, kronprins frederik, prins joachim, ægteskab, fødsel, frankrig, franskmand, forhold, prins henrik, død, castrum doloris, skue, kiste, båre, christiansborg slotskirke, respekt, kø, fremmødte, danskere, franskmand, dronning margrethe, royal,
Foran prins Henriks kiste stod kransen fra “Daisy”, som er prinsens kælenavn til dronning Margrethe. (Foto: Ritzau Scanpix)

Prins Henrik og dronning Margrethe gav hinanden et kærligt farvel

Ved en smuk og personlig bisættelse sagde kongefamilien og danskerne farvel til prins Henrik. Prinsen har selv været inde over detaljerne omkring sin begravelse og havde sørget for en sidste overraskelse til sin dronning.

– Det var prins Henriks ønske at overraske Dronningen en sidste gang. Derfor var kranse og blomster arrangeret som en “blomstrende have”, skriver kongehuset på Facebook.

Overraskelsen refererede til et digt, som den kongelige konfessionarius, Erik Norman Svendsen, nævnte i sin tale ved bisættelsen. Et digt som Prinsen brugte i sin bryllupstale til dronning Margrethe.

– Jeg kom fra et blomsternes land til en blomstrende have: Syren og guldregn, hyld og bonderose, blomster i parker, i marker og skov, blomster i grøftekanten. Men pigen var dog havens allersomdejligste pynt.

Også dronningen havde en sidste kærlig hilsen til sin afdøde mand. Hendes bibel lå nemlig fremme under prins Henriks bisættelse i Christiansborg Slotskirke. Her var der slået op på første Korintherbrev, kapitel 13, og det er denne passage udtrykket “Tro, håb og kærlighed” stammer herfra. Derudover var kransen foran kisten fra “Daisy” som var prins Henriks kælenavn til dronning Margrethe.

Lær mere: Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er død

Læs også: Tusindvis har besøgt Prins Henrik

Se mere: Reaktionerne på prins Henriks død vælter ind

Et blomsterhav mødte H.M. Dronningen i dag i Christiansborg Slotskirke.I sin tale under Prins Henriks bisættelse…

Geplaatst door Det danske kongehus op dinsdag 20 februari 2018

PET havde allerede kendskab til øksemand i Birkerød

Tirsdag blev den formodede gerningsmand bag økseangrebet på et ungt par i Birkerød og et røveri i Ringsted anholdt. Det skete på sexklubben Club34 på Istedgade i København. Manden er nu varetægtsfængslet i fire uger. Det skriver Berlingske.

Nordsjællands Politi arbejder tæt sammen med PET og Rigspolitiet om at opklare sagen. Særligt motivet bag angrebet på det unge par, manden angreb i Birkerød, interesserer politiet. Den unge kvinde fik kraniebrud og sår på hals, ryg og den ene hånd, mens kæresten fik sår i hovedet, på skulderen, ryggen og en hånd. De er begge meldt uden for livsfare. Overfaldet vurderes af anklagemyndigheden som drabsforsøg.

Efter angrebet i Birkerød menes manden at have begået et bankrøveri i Danske Bank i Ringsted, hvor han angiveligt truede med kniv og fik udleveret 28.399 kroner.

Den 29-årige, har tidligere afsonet en dom for blandt andet røveri, og skal nu mentalundersøges, har retten bestemt.

Læs mere: NEWS: Politi leder efter ung mand efter økseangreb i Birkerød

Se også: Formodet øksemand anholdt

angreb, økse, økseangreb, cirkle k, birkerød, par, mand, gerningsmand, såret, eftersøgt, efterlyst, politi, krimi
Politi havde kendskab til den unge mand, der er anklaget for at angribe et ungt par med en økse i Birkerød. (Foto: Nordsjællands Politi)

I al hemmelighed er 20 skeletter gravet ud på Rådhuspladsen

I ly af store telte og i den dybeste hemmelighed, har arkæologer fra Københavns Museum foretaget udgravninger midt på Rådhuspladsen i København, hvor de har fundet 20 skeletter af mennesker, der levede for over 1000 år siden. Det skriver Politiken.

Arkæologerne mener, skeletterne stammer fra de første københavnere, og under dem mener de, der er yderligere to lag skeletter.

– Det er utroligt. En meter under asfalten på den mest travle plads i hele Danmark ligger gravene med skeletter fint bevaret, siger museumsinspektør og arkæolog fra Københavns Museum Jane Jark Jensen.

Af frygt for, at folk ville trænge ind og forurene dna-materialet, blev udgravningen holdt hemmelig, og til nytårsaften blev området beskyttet med store plader. Nu er de fleste af de porøse skeletter kørt til undersøgelse på det Sundhedsfaglige Fakultet på Københavns Universitet, derefter skal de undersøges på Statens Naturhistoriske Museum.

Arkæologerne håber, fundet kan fortælle mere om de mennesker, der levede i København 100 år før Absalon grundlagde sin borg.

Se her: Kæmpe galleri: Tillykke! København har fødselsdag og fylder 850 år

københavns universitet, arkæolog, udgravning, københavn, rådhuspladsen, skelet,
I al hemmelighed er 20 skeletter gravet ud på Rådhuspladsen. Dette billede er fra da arkæologer udgravede skeletter fra tidligere københavnere i Pilestræde. (Foto: Ritzau Scanpix)

Øverste 17 meter i nyt højhus kan blive ubeboelige

Den gamle postterminal ved Københavns Hovedbanegård skal være nyt beboelsesområde. Der skal være flere højhuse, og det ene er endda godkendt til at være 115 meter over havets overflade i højde – noget som flere naboer har kritiseret.

Nu kan det være, at naboerne får deres vilje, for beregninger viser, at de øverste 17 meter af det højeste højhus på Posthusgrunden, må ikke benyttes til beboelse på grund af røgen fra H.C. Ørstedsværket. Det betyder, at der ikke må være beboelse, tagterrasse eller åbne vinduer på de øverste 17 meter.

– Røgen fra H.C Ørstedsværket er ikke farlig som sådan – der er ikke tale om giftig røg. Røgen fra værket indeholder stoffer, hvor der er krav til grænseværdien – hvor høj en koncentration må man udsættes for kontinuerligt. Vi kan ikke indrette boliger, hvor koncentrationen er for høj, fordi der er krav til, at man skal kunne lufte ud i sin bolig ved at åbne vinduerne, siger Lotte Linnet, arkitekt og projektleder hos Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, der står bag lokalplanen til Ingeniøren.

Røgproblemet viste sig først i februar 2017, da Cowi gjorde opmærksom på det efter at have lavet en undersøgelse for Danica, der står bag byggeprojektet. Kun to måneder før Københavns Borgerrepræsentation skulle tage stilling til projektet.

Det er nu op til højhusets bygherre at tage stilling til, hvad man gør med et højhus, der er godkendt til 115 meter, men ikke må have lejligheder over 98 meter over havets overflade. Det skriver TV2.

h.c. ørsted, dong, røg, værket, posthusgrunden, højhus, ubeboeligt, lejligheder, beboelse, københavn, bolig, byggeri
Øverste 17 meter i nyt højhus kan blive ubeboelige, på grund af røg fra H.C. Ørstedsværket. (Foto: Ritzau Scanpix)

Floridas politikere afviser stramninger i våbenlov efter skoleskyderi

Mindre end en uge efter, at 17 blev skudt og dræbt under et skoleskyderi, har et stort politisk flertal sagt nej tak til stramninger af våbenloven i Repræsentanternes Hus i den amerikanske delstat Florida. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Det var demokraten Kionne McGhee, der foreslog at åbne forhandlinger om et muligt forbud mod automatrifler og visse typer ammunition. Republikanere i både Repræsentanternes Hus og Senatet har sagt, at de vil overveje visse stramninger af våbenlovgivningen, og måske øge minimumsalderen for våbenkøbere og gennemføre grundigere baggrundstjek.

Præsident Trump har udtalt, at han vil tage initiativ til at forbyde særlige anordninger, der forvandler almindelig rifler til automatvåben, der kan affyre hundredvis af patroner i minuttet, og at han vil overveje andre stramninger i våbenlovgivningen. Tidligere har Kongressen stemt et forbud mod anordningen ned. Det skete efter en massakre i Las Vegas, hvor 58 mennesker blev skudt og dræbt i oktober.

Se mere: Trump beskylder ofre, naboer, FBI og demokrater for skoleskyderi

Læs også: 19-årig tilstår skoleskyderi

Læs mere: Mindst 17 døde under skoleskyderi i Florida

skoleskyderi, florida, gymnasium, high school, gerningsmand, døde, sårede, dræbte, elever, usa
En uge efter, at 17 mennesker døde under et skoleskyderi i Florida, har amerikanske politikere igen stemt nej til at stramme lovgivningen. (Foto: Ritzau Scanpix)

· Mere fra samme kategori ·