Læs også:

Close
madspild, selina juul, mad, overskud, rester, spild, prinsesse marie, protektor, timm vladimir, forbrug, fremtiden, fremtidens forbrug

Prinsesse Marie inviterer elever hjem for at lære dem om madspild

Nyheder  | 

Sammen med kokken Timm Vladimir og Selina Juul fra Stop Spild Af Mad vil prinsesse Marie lære fremtidens forbrugere, hvordan de kan undgå madspild. Det gør hun ved at lave mad med en gruppe skoleelever

Dansk madspild

  • De danske husholdninger smider 260.000 tons mad ud hvert år. Samlet smider danskerne over 700.000 ton mad ud om året.

Miljøstyrelsens rapport “Danmark uden affald II”

10 heldige børn fra 6. klasse i Helsingør skole er i dag på besøg hjemme hos prinsesse Marie i hendes royale køkken. Sammen med kokken Timm Vladimir og Selina Juul fra Stop Spild Af Mad skal prinsessen lære fremtidens forbrugere, hvordan de kan leve et liv med mindre madspild. Det er nemlig rigtig godt for madvarerne, planeten og deres fremtidige pengepung.

Undervisningen vil foregå i prinsessens eget køkken, og børnene skal lave en frokost, som prinsessen har sammensat med Timm Vladimir. Blandt andet skal børnene lave suppe af skæve rødbeder og kartofler, de stødte æbler fra haven skal gøres lækre med en tur i ovnen, og gulerodstoppene forvandles til lækker pesto.

Se også: “Stop Spild Af Mad”-grundlægger: Madspild skal ikke blive en industri

madspild, selina juul, mad, overskud, rester, spild, prinsesse marie, protektor, timm vladimir, forbrug, fremtiden, fremtidens forbrug
Prinsesse Marie er gået ind i kampen mod madspild. (Foto: www.gudmann.com)
Prinsesse Marie og madspild

  • I 2016 indviede prinsesse Marie Danmarks første supermarked med overskudsmad, WeFood.

Der er en helt særlig grund til, at prinsessen inviterer en skoleklasse hjem for at lave mad. Prinsesse Marie er nemlig protektor for madfestivalen Copenhagen Cooking & Food Festival, og et af hendes mål er at få flere til at forstå, at den mad, der bliver smidt ud, i virkeligheden hører til på spisebordet og ikke i skraldespanden.

– Jeg er utrolig glad for, at H.K.H. Prinsesse Marie er aktivt med i kampen mod madspild, og jeg er meget taknemmelig for prinsessens store engagement, siger Selina Juul, grundlægger og forkvinde for Danmarks største madspildsorganisation.

madspild, selina juul, mad, overskud, rester, spild, prinsesse marie, protektor, timm vladimir, forbrug, fremtiden, fremtidens forbrug
Prinsesse Marie inviterede ti børn fra 6. klasse på Helsingør Skole hjem i sit eget køkken, hvor de sammen med prinsessen, kokken Timm Vladimir og stifter af Stop Spild Af Mad, Selina Juul, skal lave frokost med fokus på madspild. (Foto:www.gudmann.com)
Prinsesse Marie og madspild

  • I 2017 blev prinsesse Marie protektor for “World Food Summit – Better Food for More People”, som er Miljø- og Fødevareministeriets årlige internationale fødevaretopmøde.

Gode vaner grundlægges tidligt

Selina Juul fortæller, at det er særlig godt at tage fat i børn og unge og lære dem om madspild, for jo tidligere du lærer at tænke anderledes om overskydende mad, og hvordan du kan bruge hele produktet, jo nemmere bliver det for dig som voksen.

– Det er vigtigt, at børn og unge, som er fremtidens forbrugere, fra en tidlig alder lærer, hvordan de mindsker madspild og behandler maden med respekt. Jeg glæder mig meget til at deltage i arrangementet hjemme hos prinsessen i dag, fortæller forkvinden.

Se mere: Flere ton mad fra JULEOVERSKUD hjalp tusindvis af fattige danskere

madspild, selina juul, mad, overskud, rester, spild, prinsesse marie, protektor, timm vladimir, forbrug, fremtiden, fremtidens forbrug
Prinsesse Marie havde selv planlagt menuen sammen med Timm Vladimir.(Foto:www.gudmann.com)
Prinsesse Marie og madspild

  • I 2017 optrådte prinsesse Marie med Selina Juul i Frankrigs største morgen tv-program, Télématin, med fokus på Danmarks kamp mod madspild. Tv-programmet blev vist i over 120 lande.
  • Den 8. januar 2018 deltog prinsesse Marie i møder om madspild på World Resources Institute i Washington.

Selina Juul er særligt glad for, at en person som prinsesse Marie har valgt at træde ind i kampen mod madspild, fordi prinsessen kan være med til at sprede budskabet til endnu flere.

– Gennem de sidste snart 10 år har vores organisation Stop Spild Af Mad sammen med mange gode aktører og hundredevis af frivillige arbejdet målrettet på at hjælpe danskerne med at undgå madspild. At H.K.H. Prinsesse Marie aktivt støtter denne vigtige dagsorden betyder, at budskabet når ud til endnu flere danskerne, og at endnu flere bliver inspireret til at mindske deres madspild. Det er utroligt positivt, siger Selina Juul.

Se også: Sådan mindsker du dit madspild

madspild, selina juul, mad, overskud, rester, spild, prinsesse marie, protektor, timm vladimir, forbrug, fremtiden, fremtidens forbrug
Ti børn fra 6. klasse på Helsingør Skole var inviteret hjem til prinsesse Marie for at lære om madspild.(Foto: www.gudmann.com)

· Mere fra samme kategori ·