Læs også:

Close
madspild, spild, mad, jul, julemad, skraldespand, miljø, natur, klima, madproduktion, overflod, stop spild af mad, fødevarestyrelsen, landbrug og fødevarer, selina juul, rester, overskudsmad, indkøb, planlægning,

Flere ton mad fra JULEOVERSKUD hjalp tusindvis af fattige danskere

Nyheder  | 

Flere tusinde udsatte familier, der var blevet afvist fra at få julehjælp, fik alligevel julemad på bordet, og flere tons mad blev reddet, da initiativet JULEOVERSKUD uddelte overskudsmad til trængte familier i julen

Det landsdækkende initiativ JULEOVERSKUD blev i år til landets største velgørende julemadsuddeling til afviste julehjælps-ansøgere. 

3.020 fattige familier fik hjælp til julemaden, da den landsdækkende maduddeling JULEOVERSKUD gik til værks i december 2017. Rundt regnet modtog 8.365 mennesker overskudsmad af datokritiske varer og traditionel julemad, som forbrugerne mister interessen for, når juledagene er overstået.

Hele 30 tons juleoverskudsmad til en værdi af tre millioner kroner fik en skæbne, der var langt bedre end containeren, og mere end 900 frivillige var med til at dele juleoverskudsmaden ud lillejuleaften. Familierne, der modtog madhjælpen, er udsatte, men var blevet afvist fra anden julehjælp.

madspild, spild, mad, jul, julemad, skraldespand, miljø, natur, klima, madproduktion, overflod, stop spild af mad, fødevarestyrelsen, landbrug og fødevarer, selina juul, rester, overskudsmad, indkøb, planlægning,
Tusindvis af udsatte og afviste familier fik alligevel julemad på bordet takket være madspildsinitiativet JULEOVERSKUD. (Foto: /ritzau/)

Læs også: “Stop Spild Af Mad”-grundlægger: Madspild skal ikke blive en industri

Så konkret kan madspild forhindres

JULEOVERSKUD er et initiativ, som Stop Spild Af Mad, Dansk Folkehjælp og REMA 1000 står bag, og det er tredje år i træk, at de tre aktører uddeler overskudsmad til jul over hele Danmark.

I Dansk Folkehjælp er der stor tilfredshed med initiativet JULEOVERSKUD. Generalsekretær Klaus Nørlem udtaler:

– JULEOVERSKUD er et godt eksempel på, hvordan nye innovative tiltag kan gøre stor gavn for fattige familier med et smalt madbudget, hvordan madspild helt konkret kan bekæmpes og endelig, hvordan et stort antal frivillige fra civilsamfundet kan aktiveres i en fælles sag.

– JULEOVERSKUD matcher endvidere FN’s Verdensmål, hvor der er fokus på, at det globale madspild på detail- og forbrugerniveau per indbygger og fødevaretab i produktions- og forsyningskæder halveres.

Se også: Sådan mindsker du dit madspild

julemad, overskudsmad, madspild, jul, mad, forbrug, fattige, udsat, familier,
30 tons gratis overskudsmad skabte juleglæde hos tusindvis af fattige danskere. (Foto: Jesper Hansen)

· Mere fra samme kategori ·