Læs også:

Close
unge, pension, penge, alderdom, opsparing, pensionsopsparing, karriere, job, uddannelse, løn, penge, økonomi, fremtiden

Du kan gå glip af gode penge til din pension, hvis du er uopmærksom

Økonomi  | 

Mange unge skifter job og kan derfor have sparet op til pension flere steder. Hver fjerde 18- til 29-årige har dog ikke styr på, om de har opsparinger rundtomkring, viser ny undersøgelse fra PensionDanmark. Det kan koste dem dyrt som pensionister

For de mange af jer, der begynder i nyt job efter sommerferien, kan der med jobskiftet også følge en pensionsordning i et andet selskab end der, hvor du indtil nu har haft sparet op til din pension.

Opsparinger i forskellige selskaber kan være en dyr fornøjelse, da du dermed også betaler omkostninger flere steder. Alligevel har hver fjerde ikke styr på, om de har opsparinger rundtomkring.

Se også: Boligkøb: Det dyreste hus kan være billigst – hvis du kigger på de rigtige tal

unge, pension, penge, alderdom, opsparing, pensionsopsparing, karriere, job, uddannelse, løn, penge, økonomi, fremtiden
Du kan gå glip af stor pensionsgevinst, hvis du er uopmærksom. (Foto: PensionDanmark)

Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for PensionDanmark blandt 1.012 danskere. Her svarer 27 procent af de 18-29-årige, at de ikke ved, om de har pensionerne samlet i ét selskab. Det samme gælder for blot ni procent blandt alle adspurgte.

– Selv om det kan være svært at forholde sig til, når man er yngre, så har de unge faktisk god grund til at bruge fem minutter på at få styr på, om de har flere pensioner. For netop de unge kan få en særlig stor gevinst ved at samle opsparingerne i en tidlig alder, da de dermed kan spare omkostninger i et langt arbejdsliv, som i stedet kan gå til pensionen, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Læs også: Vil du gerne være gode venner med banken? Så hold dig fra disse 4 vaner

budget, sparegris, spar, spareguide, penge, økonomi, privatøkonomi, opsparing.
Der er mange penge at hente, hvis du er opmærksom på din pensionsopsparing. (Foto: All Over)

Mange penge at spare

Beregninger fra PensionDanmark viser, at hvis man som 30-årig samler tre opsparinger i ét selskab, så kan man forvente at få mere end 75.000 kroner ekstra i pension.

Til sammenligning kan en 40-årig, der samler tre pensioner, se frem til 48.000 kroner mere i pension, mens gevinsten er 26.000 kroner for en 50-årig og 8.000 kroner for en 60-årig.

Se lige: Unge mennesker skriver da ikke testamente? Men det burde de

skat, efi, efi-systemet, it-system, danmarks største it-skandale, svindel, penge, skattepenge, skattegæld, gæld inddrivelse, restancer, statsrevisorerne, ministre, skatteminister, milliarder kroner, kroner, milliarder, it, kmd, csc, fejl
Jo tidligere du tænker på din pensionsopsparing, jo flere penge er der at hente for dig. (Foto: /ritzau/)

– Derfor bør de unge tjekke, om de har pensioner stående i flere selskaber. Og det gælder ikke mindst, hvis man har skiftet job i tidens løb. For det gør mange unge i disse år, og de kan dermed meget vel have sparet op i forskellige selskaber, siger Torben Möger Pedersen.

– Alene blandt de unge, der har pensionsordning i PensionDanmark, har fire ud af ti også ordninger i andre selskaber, tilføjer han.

Har du set: Læg et budget, du rent faktisk kan overholde

Det kan virke mærkeligt at tænke på sin alderdom, når man er ung, men du bliver glad for det, når du er ældre. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·