
Opskrift: Vegansk pizza med grovbund af rug, quinoa, havre og spelt
Opskrift på en lækker, nem og sund vegansk pizza med ingredienser, du sikkert allerede har i køleskabet
Mange vil muligvis mene, at konceptet omkring en vegansk pizza virker skør (da den smeltede ost er essencen af pizzaen!) … men faktisk har jeg fundet ud af, at pizza kan smage fantastisk godt, også når den er fri for mejeri- og kødprodukter.
Gode råvarer kommer du rigtig langt med. Så længe du benytter friske grøntsager, vil der stadig være en masse smag i din hjemmelavede pizza – også selv om den er vegansk.

25 g gær
6 dl vand
2 dl havregryn
1 dl quinoa
2 dl durummel
1 dl hvedemel
1 dl speltmel
2 dl rugmel
1 spiseske olivenolie
Salt
Opskrift på vegansk pizza med grovbund
- Bland gæren med lunkent vand, så den bliver rørt ud
- Bland al melet sammen, tilsæt det lidt ad gangen, og rør rundt
- Hvis dejen er meget klistret, kan du tilsætte lidt ekstra mel
- Lad dejen hæve i cirka to timer, gerne overdækket
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft
- Olier dine hænder, før du ruller dejen ud, for at undgå, at det klistrer for meget. Rul den ud i den form, du ønsker
Nu er det tid til at pynte din pizza, før du kommer den i ovnen. Brug de toppings, du selv godt kan lide.
Mit fyld:
Pizzasauce med oregano, basilikum og hvidløg
Champignoner
Cherrytomater
Squash
Gærflager
Olivenolie
Chiliflakes
Friske basilikumsblade
7. Bag nu pizzaen i ovnen i cirka 25 minutter (eller indtil pizzaen er bagt færdig: Osten er smeltet og bunden er blevet sprød og gylden i kanten)
Så let er det at lave vegansk pizza!
Velbekomme!
