Læs også:

Close
kaffe to go, henter kaffe, ung kvinde, kaffe, papkrus, udenfor, gaden, udendørs

8 tips: Spar penge (næsten) uden at arbejde for det

Økonomi  | 

Penge er rare og nødvendige, men de er også fandens svære at spare op uden at røre en finger. Med disse tips er det dog tæt på at kunne lade sig gøre – uden hårdt arbejde

“Spar penge uden at tænke over det” – kan det lade sig gøre?

Det kunne være virkelig lækkert, hvis opsparingen bare fyldte sig selv, uden du skulle gøre det mindste. Sådan hænger verden desværre sjældent sammen, men der ER faktisk nogle måder, hvor du kan fylde opsparingen næsten uden at arbejde for det.

#1: Få banken til at runde op

Penge tilbage i skat? Det skal du bruge dem på opsparing
Din opsparingskonto skal jo have lidt at tygge på. (Foto: All Over)

Nogle banker har en smart sparefunktion til dit betalingskort, som du nemt kan tilmelde dig for at se pengene rulle ind, uden du selv skal gøre noget for det. I udlandet kalder man det et “keep the change”-program, og det går i al sin simpelthed ud på, at dine køb bliver rundet op, og det lille beløb, der er “for meget” bliver sat direkte ind på din opsparingskonto.

Køber du for eksempel for 25 kroner, bliver der rundet op til nærmeste 10’er, og så ryger der altså fem kroner ind på en opsparing. Før du har set dig om, har du sparet 1.500 kroner op bare ved at bruge dit betalingskort.

Du kan også overføre de “skæve tal”, du ser på din konto, så du altid har et rundt beløb stående. Er der for eksempel 3.105,18 kroner på din konto lige nu, så læg de 5,18 kroner over på din opsparing. Gør du det ofte, bliver de mange små beløb til en helt fornuftig “indkomst” på opsparingskontoen.

Læs også: Er det småt med opsparingen? Boost kontoen med 9 nemme tips

#2: Få en app til at spare penge for dig

app, computer, bærbar, gulv, arbejde, spar penge, opsparing, regnskab, kaffe, opgave, lektier, smartphone, iphone
Der findes (mindst) en app til alt. (Foto: All Over)

Download en app, der gør arbejdet for dig – det er da smart! Der findes et hav af apps, der hjælper dig med at spare penge, og mange af dem kræver kun, at du sætter indstillingerne i begyndelsen.

Det kan for eksempel være Level, hvor du sætter et budget, og den i løbet af dagen fortæller dig, hvor mange penge du har tilbage at bruge af, eller Unsplurge, hvor du indtaster, hvad du sparer op til, og den kommer med sparetips og udfordringer, der hjælper dig i gang, så du ikke selv skal tænke så meget over det.

Læs også: Mangler du overblik over økonomien? Sådan lægger du et budget

#3: Udlej et værelse – eller byt, og spar penge

nørrebro, københavn, gade, spar penge, opsparing, gader, gade, udenfor, cykler
Er du en af de heldige med en lejlighed på Nørrebro i København, får du let ved at spare lidt penge op. (Foto: All Over)

Har du mere end et værelse, og vil du virkelig gerne spare op, så udlej det. I de fleste tilfælde behøver du ikke engang rydde det: Mange vil gerne have et møbleret værelse, og der er masser af især studerende, der mangler et sted at bo.

Du kan eventuelt beslutte, at du vil bo på lidt mindre plads i et halvt år, så du kan spare de penge op, som din lejer betaler i husleje. Det kan være det værd!

Er du lidt tændt på denne ide, men ikke sikker på, at du vil have en roomie – eller har du ikke et ekstra værelse – så prøv i stedet at bytte din bolig ud, når du skal på ferie. På den måde sparer du udgifterne til et hotelværelse eller en airbnb.

Læs også: Sådan sparer du op til dit livs drømmerejse

#4: Bliv testperson

tv, fjernbetjening, snacks, spar penge, muffin, tv, fjernsyn, kvinde, hygge, synde
Ser du Robinson eller Den Store Bagedyst? Det kan du spare penge på at lade folk vide. (Foto: All Over)

Spar penge på at se tv!

Der er masser af virksomheder, der vil betale for at få din mening, og nogle af dem udsender undersøgelser flere gange om ugen, hvor du skal krydse et skema af og sende ind.

Du kan også få dig et tv-meter, som er en boks, der skal være tændt, mens du ser fjernsyn. Den indsender, hvad du ser og med hvem, og nogle gange skal du svare på nogle få spørgsmål om programmerne.

Tænk i de ovenstående baner, så har du hurtigt tjent point ind, som du ofte kan bruge på gavekort og dermed spare penge på for eksempel gavebudgettet. Ind på opsparingen med de penge i stedet!

#5: Brug de penge, du ikke bruger

Folk løber på løbebånd i et fitnesscenter, hvor de træner (Foto: All Over)
Kommer du ikke af sted til fitnesscenteret? Så spar abonnementspengene op! (Foto: All Over)

Det lyder tricky, men det giver god mening. Du overfører sikkert allerede et bestemt beløb til din opsparing hver måned, men hvis du ikke gør, så læs lige med her. Der er helt sikkert en del ting, du bruger eller engang har brugt penge på, som du ikke får noget ud af.

Det kan være streaming-abonnementer, fitnessmedlemskaber og alt muligt andet, du burde have afmeldt for længst. Selv hvis du har afmeldt dem, så brug alligevel pengene – som en del af din månedlige overførsel til opsparingskontoen.

#6: Brug wishlist-/save for later-funktionen

online shopping, computer, bærbar, spar penge, cafe, kvinde, arbejder, lektier, regnskab,

Hvis du er ligesom medlemmerne af MY DAILY SPACE-redaktionen, er du glad for online shopping. Især tøj er en af de helt store poster på budgettet, og der er mange penge at spare, hvis du kigger dig om efter rabatkoder, før du trykker “køb”.

Du kan også bruge funktionen, hvor du gemmer et item på en ønskeliste på sitet eller i webshoppens app. Hvis du gør det i stedet for straks at købe den kjole, du har forelsket dig i, er der mange penge at spare, når den med tiden bliver nedsat.

Der er et udsalg om hjørnet, uanset hvad tid på året, det er, så hvis du tør have is i maven, er det lette penge at spare bare ved at være tålmodig.

#7: Spar penge på din hobby: Bliv mystery shopper

shopping, shopper, kvinde, shoppingposer, købe ind, spare penge
Tjen penge på din yndlingshobby! (Foto: All Over)

Som mystery shopper bliver du hyret til at melde tilbage om din oplevelse, når du er ude at shoppe – og det er du jo alligevel fra tid til anden. Det kan være både tøj eller interiør, du skal ud at tale med en medarbejder om, prøve og købe, hvorefter du får løn for at rapportere om forløbet.

Læs også: Sådan får du råd til luksusmode på et lille budget

#8: Prismatch

kvinde, parfume, spar penge, sprøjter, spray
Der er ofte penge at spare, hvis du ser dig lidt om i shoppelandskabet. (Foto: All Over)

Spar penge ved blot at tjekke andre forhandleres tilbud, før du køber en vare.

Gør det til en vane at bruge prismatch-tjenester som for eksempel Pricerunner, så du undgår at betale for meget. Der kan være virkelig mange penge at spare, og det tager dig kun få klik af finde ud af, at du for eksempel kan spare op til 207 kroner på 30 milliliter “skin” fra parfumemærket CLEAN.

Læs også: Spareguide til folk i 20’erne: Det skal du stoppe med at spilde penge på

· Mere fra samme kategori ·