Læs også:

Close

Blå vin indtager Danmark – men hvorfor er den blå?

Mad  | 

Vi kender rødvin, hvidvin og rosévin. Men nu skal vi også kende til blå vin. Vinen med det særlige udseende kan nu købes i Danmark – men hvorfor er den blå?

Kyllingen syder på den brandvarme grill. På middagsbordet står den dampende kryddersovs, en simpel salat og i det slanke vinglas er den blå vin hældt op. Den blå vin?!

Fem innovative unge spaniere er gået sammen om at lave verdens først blå vin. De har i to år samarbejdet med universitetet i Baskerlandet og Food Techs forskningsafdeling.

Men hvordan laver de den, så den bliver blå?

Blå vin
Blå vin indtager Danmark – men hvorfor skal du drikke blå vin? MY DAILY SPACE tester vinen (foto: MY DAILY SPACE)

Den blå vin hedder Gïk, og den blå farve sker gennem vinens pigmenteringsproces. Først laves en base, som er skabt ud fra en blanding af røde og hvide druer, der kommer fra forskellige spanske og franske vinmarker.

Derefter tilsættes de to organiske pigmenter kaldet indigo og anthocyanin – som kommer fra druernes skal. Så ved at udskille farven fra skallen kan man danne den dybe, blå farve, som er så unik for vinen.

LÆS OGSÅ: Cocktailparty: 5 drinks, du SKAL prøve 

Men på trods af det innovative i den nye drik er hjernerne bag den blå vin alt andet end vinkendere.

– Vi er ikke vinavlere. Vi er skabere. Så vi søgte efter at genskabe noget af det mest traditionelle i verden – og det er vin. Vi har valgt at skabe et radikalt anderledes produkt, ændre farven til en levende blå og gøre vinen sødere og lettere at drikke, skriver udviklerne af vinen på deres hjemmeside.

Vinen bliver allerede solgt i 25 lande – for eksempel Frankrig, Tyskland, England og mere eksotiske lande som Sydkorea og Malaysia. Nu kan vinen også købes i Danmark på gikblue.dk.

LÆS OGSÅ: Brombærdrink med rom – du vil ikke fortryde!

MY DAILY SPACE TESTER: Blå vin

MY DAILY SPACE har fået fingre i et par flasker af den blå vin. Vinen ser atypisk ud, ikke kun på grund af farven, men også på grund af den specielle etikette, som viser en hund med skjorte og to glas med blå vin i to menneskehænder. Mærkeligt.

Den blå vin er kølig, hvilket den absolut skal være ifølge den danske forhandler, Zander Lauritzen.

Vinens farve giver flashbacks til den velkendte drink “isbjørn”, som vi nød i de spæde teenageår. Da vi hælder den op i redaktionens vinglas, kigger vi spændt på hinanden, før vi fører glasset op til munden. Smagen er overraskende behagelig.

Vinen har en sødere tone, end man vanligt forventer af en vin. Den læner sig meget op ad roséen i udtrykket og skal helt klart nydes kold.

Vi er på redaktionen enige om, at vinen vil være perfekt til sommerens festlige events eller en god dag på altanen. Måske kan den endda være en samtalestarter på stranden?

Hvis du er til de sødelige vine, så vil du elske den nye blå.

· Mere fra samme kategori ·