Læs også:

Close
Kærlighedsfilm: Ejj, tror du, Jack overlever, skat? (Foto: All Over)

Kærlighedsfilm: Du behøver ikke fejre valentinsdag for at se noget romantisk

Kultur  | 

Single, i et forhold, it’s complicated … ligegyldigt, hvordan din situation ser ud, så er der altid plads til en lille kærlighedsfilm

Der er romantisk komedier, dramaer, thrillers og dem, hvor de ikke lever til deres dages ende! Fælles for alle kærlighedsfilm er, at de gør et eller andet rigtig. Uanset, om du selv er forelsket, glad single eller har hjertesorger.

Kærlighedsfilm: Ejj, tror du, Jack overlever, skat? (Foto: All Over)
Ejj, tror du, Jack overlever, skat? (Foto: All Over)

Læs også: Guide: Hold mobilen i live hele dagen

Titanic – klassisk, forbudt kærlighed (1997)

Titanic blev kaldt “the ship of dreams”, og det var det som bekendt også, indtil det forliste på sin jomfrurejse. Men fortællingen om det historiske skib bæres her af den udødelig filmklassiker om Jack og Rose, der forelsker sig på tværs af deres sociale klasser. Altid et gensyn værd!

Se den her: Viaplay

 

P.S. I Love You – hjertesorger på smukkeste vis (2007)

Holly (Hilary Swank) mister sin mand (Gerard Butler) i en ung alder, men han har gennem sit sygdomsforløb planlagt en række breve, som skal hjælpe hende videre efter hans død. En sød og virkelig sørgelig film om at miste og blive forelsket igen.

Se den her: Netflix

 

Up – sød og hjertelig historie om udødelig kærlighed (2009)

Carl er en gnaven, gammel mand, der har mistet sin kone. En dag rejser han af sted i sit flyvende hus, som han har spændt adskillige heliumballoner fast til, for at besøge det paradis, hans kone altid drømte om. Ved en fejl er en irriterende spejderdreng kommet med ham, og et uventet venskab udvikler sig.

Der er altså tale om to kærlighedshistorier: Carl & Ellies, som du kan se et klip om i videoen herunder, og Carl & Russels, der er filmens hovedfokus.

Se den her: Viaplay

 

Amélie – fransk, naiv kærlighed på den virkelig søde måde (2001)

Amélie (Audrey Tautou) finder en barndomsskat og beslutter, at hun vil hjælpe andre mennesker med problemer, de har i deres liv. Det er en spøjs og sød fortælling om en fransk “girl next door”, der forsøger at finde hoved og hale i førstesalen – og finder kærligheden undervejs.

Se den her: Netflix

 

You’ve got mail – mennesker mødes online, og sød snak opstår (1998)

Katherine (Meg Ryan) ejer en lille boghandel og er i et forhold med en egocentreret fyr, der ikke helt forstår hende. Heldigvis får hun masser af opmærksomhed fra den mand, hun chatter med online (Tom Hanks), som hun blandt andet bekender sit had til den konkurrerende boggigants direktør til. Problemet er bare, at det er en og samme person …

En perfekt 90’er-rom-com, der minder dig om simplere teknologi.

Se den her: Netflix

 

Priceless – en golddigger bliver snydt … og forelsket (2006)

Irène (Audrey Tautou fra “Amélie”) går efter rige mænd, men forveksler en bartender med den type, hun normalt går efter. Han spiller med på den, og hun begynder at bruge løs af hans penge – også efter hun har opdaget, at han ikke er rigmand.

Se den her: Netflix

 

50 First Dates – komik og korttidshukommelse (2004)

Henry (Adam Sandler) forelsker sig i en ung kvinde (Drew Barrymore), der lider af korttidshukommelse. Hver morgen vågner hun op og begynder dagen forfra, så Henry må arbejde hårdt for at score hende igen, og igen, og igen …

https://www.youtube.com/watch?v=H1SVxJZTgI4

Se den her: Netflix

 

How to Lose a Guy in 10 Days – væddemål på væddemål (2003)

Andie (Kate Hudson) arbejder for et magasin, hvor hun skriver letbenede artikler om sko og andre ting. Hun vil meget hellere skrive om politik, og det har hun fået lov til at gøre, hvis hun først lige laver en artikel om, hvordan man skræmmer en mand væk på 10 dage. Problemet er bare, at offeret (Matthew McConaughey) også har lavet et væddemål …

Se den her: Netflix

 

Stardust – et fantastisk eventyr (2007)

Tristan (Charlie Cox) drager ud på eventyr for at finde en falden stjerne (Claire Danes), som han kan give til byen populæreste ungmø (Sienna Miller). Det bliver en vild rejse, hvor han møder hekse, prinser, flyvende sørøvere og masser af fortrylle(n)de udfordringer i et hemmeligt land på den anden side af “the wall”.

Se den her: Netflix

 

Friends with benefits – bollevenner … and then some (2011)

Den minder lidt om “String Attached”, men det er jo også et emne, der er meget omdiskuteret: Kan man være bollevenner uden at få følelser? Det prøver Jamie (Mila Kunis) og Dylan (Justin Timberlake) af i “Bollevenner”.

Se den her: Netflix

 

Hvilken kærlighedsfilm er din favorit? Læg en kommentar!

 

Læs også: Netflix: Hack dig til tusinder at skjulte kategorier

· Mere fra samme kategori ·