Læs også:

Close
mattel barbie ungdommens røde kors

NEWS: Juletræsauktion samler ind til udsatte børn og unge

Nyheder  | 

Juletræsauktion samler ind til udsatte børn og unge · Amfetaminhandler straffet med 14 års fængsel · Rekordstor erhvervsdelegation understreger høje forventninger til COP28 · Vær med til at vælge det flotte foto · Dom i sag om overfald med økse og vold, trusler og hærværk · Dagens video: Så er træet tændt

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Juletræsauktion samler ind til udsatte børn og unge

Birthe Kjær, Brian Holm og Barbie og andre kendte pynter juletræer og samler ind til udsatte børn og unge sammen med Ungdommens Røde Kors. For Ungdommens Røde Kors får hjælp fra et stjernespækket hold af kendisser og virksomheder til årets juletræsauktion til fordel for børn og unge i udsatte positioner. I alt er der 11 unikke juletræer pyntet med luksusvarer, oplevelser og personlige genstande, som sælges hos Bruun Rasmussen, der er ny partner på velgørenhedsauktionen.

– De her cykeltrøjer er ikke nogen, du kan købe i en forretning. Det er absolut samlerobjekter, der ikke er ret mange af i verden, fortæller den tidligere cykelrytter Brian Holm om et par af de genstande, man kan finde på det ‘Cykel-juletræ’, han har pyntet sammen med cykeleksperten Bastian Emil Goldschmidt til fordel for Ungdommens Røde Kors’ arbejde.

Cykel-træet er blot ét ud af 11 særligt pyntede juletræer, som kendte danskere og virksomheder har pyntet til ungdomsorganisationens årlige juletræsauktion. Hvert træ er pyntet med luksusvarer, oplevelser og personlige artefakter, og al pynten sælges til højest bydende hos Bruun Rasmussen.

Ny platform sikrer, at alle kan byde med. Derfor er Bruun Rasmussen i år med som ny partner på juletræsauktionen, og det samarbejde ser man frem til hos Ungdommens Røde Kors:

– Vi er vildt glade for samarbejdet med Bruun Rasmussen, som har en fantastisk platform både i Danmark og internationalt, siger Sidsel Nybo Andersen, der er seniorkonsulent for kommercielle partnerskaber i Ungdommens Røde Kors.

Hun peger på, at særligt det unikke ‘Barbie-juletræ’, som er skabt specielt til Ungdommens Røde Kors af Mattel, firmaet bag den populære dukke, vil være interessant for Bruun Rasmussens mange internationale kunder.

– Det betyder, at vores velgørenhedsauktion er tilgængelig for endnu flere, som har lyst til at byde med og støtte et godt formål – uanset om man er til cykelsport, vil lege med Barbiedukker eller købe smykker, siger Sidsel Nybo Andersen.

Se de 11 træer og byd med hos Bruun Ramussen her.

– Vi er glade for, at vi hos Bruun Rasmussen i år kan være med i samarbejdet med Ungdommens Røde Kors’ store juletræsauktion og ser frem til at svinge hammeren i den gode sags tjeneste, siger Kasper Nielsen, vurderings- og salgsdirektør hos Bruun Rasmussen.

– Selvom vi som auktionshus har set det meste, er det alligevel første gang, at vi er med til at udbyde hele 11 helt særlige og unikke juletræer fra en række fantastiske og dedikerede pyntere. Vi håber, at årets juletræsauktion vil indbringe et stort beløb til en vigtig sag, der støtter udsatte børn og unge, både i juletiden og resten af året, fortsætter han.

Auktionen foregår online fra den 1. til den 19. december på Bruun Rasmussens hjemmeside. Fra den 8. december kan du også se de fine, kreative og værdifulde træer med al pynten udstillet i auktionshusets lokaler i Lyngby.

Pengene, som juletræerne ryster af sig, går til gode oplevelser for børn og unge i Ungdommens Røde Kors’ sociale aktiviteter. Det er for eksempel de børn, der ikke kan holde jul hjemme, fordi de er indlagt på hospitalet, anbragt på en døgninstitution eller har søgt tilflugt på et kvindekrisecenter sammen med mor.

De 11 træer er pyntet af:

Brian Holm og Bastian Emil Goldschmidt, tidligere cykelrytter og cykelekspert
Birthe Kjær, dansktopsanger
Mattel på vegne af Barbie, legetøjsfirma
Onkel Reje, TV-vært
Rasmus Munk, kok og medejer af restaurant Alchemist og ambassadør for Ungdommens Røde Kors
To Sultne Piger, influencere
Christoffer Egelund, kunstkurator og galleriejer
Kelly Louise Killjoy, influencer og ambassadør for Ungdommens Røde Kors
Charlotte Søeborg Ohlsen, kunstner
Zarah Voigt, smykkedesigner
Røde Kors’ frivillige nørklere fra Sønderborg

mattel barbie ungdommens røde kors
Legetøjsfirmaet Mattel, som står bag den populære dukke, har pyntet et Barbie-træ til Ungdommens Røde Kors’ årlige juletræsauktion. (Foto: Mattel)

Læs også: Stor velgørenhedsauktion for Ungdommens Røde Kors

Amfetaminhandler straffet med 14 års fængsel

En 41-årig mand har foruden en lang fængselsstraf fået konfiskeret en halv million kroner i udbytte for handel med store mængder amfetamin.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har fået en 41-årig mand idømt 14 års fængsel for handel med samlet 141 kilo amfetamin.

Det skete i fredags ved Retten i Horsens, hvor den 41-årige tilstod over for en dommer, at han i en periode fra juli 2020 til oktober 2020 var i besiddelse af de store mængder amfetamin.

De euforiserende stoffer blev i tre tilfælde overdraget til medgerningsmænd omkring Horsens og Vejle under koordinering af den 41-årige. Narkotikahandlerne blev planlagt ved brug af krypteret kommunikation, som den dømte benyttede i forsøget på at skjule sin identitet gennem en anonymiseret profil på SKY ECC.

Den 41-årige blev sigtet og varetægtsfængslet efter en anholdelsesaktion tilbage i august 2023, hvor en 37-årig medgerningsmand også blev anholdt. Denne mand blev idømt 14 års fængsel i sagen i september.

Som en del af dommen har Retten i Horsens konfiskeret 500.000 kroner i udbytte fra narkotikahandlen. Pengene tilfalder statskassen.

Specialanklager ved NSK, Rasmus Gyldenløve Jensen, siger:

– Sagen er endnu et eksempel på optrevlingen af et netværk, der handler med store mængder narkotika. I sagen her har den 41-årige spillet en nøglerolle i amfetaminens vej ud på det danske marked, og det er takket være en målrettet efterforskning, at manden nu er idømt en lang fængselsstraf og har fået konfiskeret et stort pengebeløb.

amfetamin narko
Amfetaminhandler straffet med 14 års fængsel …. (Foto: Pexels)

Læs også: Rangsagninger i Tramadol-sag

Rekordstor erhvervsdelegation understreger høje forventninger til COP28

Fra den 30. november til den 12. december er UAE værter for COP28. Repræsenteret ved den største erhvervsdelegation nogensinde sender Danmark et tydeligt signal om, at danske investorer, virksomheder og NGO’er er klar til handling ved det vigtigste af FN’s klimatopmøder siden Paris.

COP28 er udråbt som det vigtigste topmøde af sin slags siden 2015. Med et bagtæppe af energi- og forsyningskrise, finansieringsknaster og ekstreme vejrfænomener skal verdens ledere for første gang evaluere den globale indsats for at nå Parisaftalens klimamål (Global Stocktake). Endnu vigtigere skal verdens lande blive enige om, hvordan vi kommer i mål i 2030. Med en placering i hjertet af internationalt klimadiplomati og et erhvervsliv i den grønne superliga er der udsigt til betydelig dansk indflydelse ved FN’s forestående klimatopmøde i Dubai.

Konkret er Danmark repræsenteret ved en rekordstor erhvervsdelegation, der tæller flere end 30 virksomheder, erhvervsorganisationer, kapitalforvaltere, NGO’er og fagforeninger. Med markedsledere på tværs af afgørende industrier sætter erhvervsdelegationen spot på, hvordan offentligt-privat klimasamarbejde skal sikre global løsningskraft og hurtigere implementering.

– Det går den gale vej for de globale CO2-udledninger. Der er brug for at udfase fossile brændsler i en fart, energieffektivisering skal fordobles og den vedvarende energi produktion skal tredobles globalt, hvis vi for alvor skal sætte fart i den grønne omstilling. Derudover er det helt afgørende, at det lykkes at få klimafinansiering på plads, så vi kan få alle lande om bord. Derfor møder vi også talstærkt op i Dubai med ambitiøse målsætninger, udtaler Anne Højer Simonsen, vicedirektør og klimapolitisk chef i Dansk Industri.

Forud for COP28 har EU lagt en ambitiøs linje. Hovedprioriteten er at lande en aftaletekst med enighed om at udfase fossile brændsler, etablere et globalt mål om tredobling af vedvarende energi samt at sikre en fordobling af de årlige forbedringer i energieffektivitet frem mod 2030. En invitation til øget dansk bidrag:

– De globale udfordringer og EU’s prioriteter taler direkte ind i danske styrkepositioner, såsom integration og udnyttelse af vindenergi samt vores mangeårige tradition for at fremme energieffektivisering. Det er derfor vigtigere end nogensinde før, at vi fører an og inspirerer andre lande til hurtigere handling. COP28 er et afgørende skridt på vejen, afslutter Finn Mortensen, direktør i State of Green.

Danmark på COP28:

COP28 afholdes i Dubai fra den 30. november til den 12. december. Den danske pavillon og erhvervsdelegationen er arrangeret i samarbejde mellem Dansk Industri, State of Green, det danske generalkonsulat i Dubai samt Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. Delegationen tæller desuden A.P. Møller Maersk, A.P. Møller Capital, Accenture, Agreena, ANDEL, Arla Foods, Babcock & Wilcox, cBrain, CIP, COWI, Danfoss, Folkekirkens Nødhjælp, Energinet, Energistyrelsen, FLSmidth, Food Nation, GreenLab, Grundfos, IDA, Kompas Management, MAN Energy Solutions, Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping, Nature Energy, NKT, PKA, Rambøll, Rockwool, Topsoe, Unibio, Urban Partners, Velux og Ørsted.

dubai cop28 klima dubai
COP28 er godt i gang i Dubai …(Foto: Anthony Fleyhan)

Læs også: COP28 startet med en historisk sejr for de mest klimaudsatte

Vær med til at vælge det flotte foto

Nu kan du stemme på dit favoritbillede til publikumsprisen i Wildlife Photographer of the Year … Fra en dyndspringer, der forsvarer sit territorium over for en indtrængende krabbe, til en ung ræv fra London, der skynder sig at gøre indhug i en overfyldt skraldespand. 25 uforglemmelige billeder i årets People’s Choice Award fortæller om skønheden i naturen – og menneskenes indflydelse på den.

Årets udvalg viser også øjeblikket, hvor en adeliepingvin blander sig, mens en kejserpingvin-unge fodres, og billedet af frakker fra hele Europa lavet af pelse fra nogle af de mest truede store kattearter, beslaglagt af toldere.

Du kan opleve de 25 nominerede fotos som en del af udstillingen Wildlife Photographer of the Year på Statens Naturhistoriske Museum frem til 8. september 2024.

Se de 25 fotos og afgiv din stemme her.

Fotografierne er udvalgt af et internationalt dommerpanel, som er udpeget af Natural History Museum i London. Dommerne måtte gennemgå 49.957 indsendte bidrag fra 95 lande, før de fandt de 25 fotografier.

Afstemningen lukker den 31. januar 2024. Vinderen og de fire bedste billeder bliver afsløret i februar 2024.

wildlife phographer
Nabostrid. En dyndspringer forsvarer indædt sit territorium over for en indtrængende krabbe i Roebuck Bay, Australien. (Foto: ©Ofer Levy, Wildlife Photographer of the Year)

Læs også: Her er vinderen af Wildlife Photographer

Dom i sag om overfald med økse og vold, trusler og hærværk

47-årig mand er dømt for at have overfaldet en 49-årig mand med en økse samt for vold mod tre andre mænd, trusler og hærværk. Manden, der er fra Esbjerg Kommune, er idømt 10 måneders fængsel i sagen. Han udbad sig betænkningstid i forhold til, om han ønsker at anke dommen.

Manden blev ved Retten i Esbjerg onsdag den 29. november fundet skyldig i fire tilfælde af vold, samt trusler og hærværk. Manden, der ikke tidligere er straffet, blev idømt 10 måneders fængsel.

Den 47-årige blev dømt for, under en episode i sommer i en lejlighed i Esbjerg hos nogle bekendte, at have angrebet en 49-årig mand med en lang dobbeltsidet økse, som den 47-årige i tre tilfælde forsøgte at ramme den 49-årige med. Det lykkedes dog den 49-årige at undvige. Den 47-årige blev endvidere dømt for at have slået den 49-årige flere gange i hovedet med knyttet hånd.

En anden voldsepisode fandt sted ved et kolonihaveområde i Esbjerg, hvor den 47-årige blev dømt for at have slået sin 50-årige nabo i ansigtet og på kroppen med knyttet hånd, ligesom han slog ham med et luftgevær.

Ved en senere episode i samme område blev den 47-årige dømt for at have slået et 49-årigt familiemedlem i hovedet og på kroppen samt at have sparket på dennes bil.

Endelig blev den 47-årige dømt for under en episode i Bramming-området, hvor han opsøgte nogle tidligere bekendte på deres bopæl, at have slået en 61-årig mand i ansigtet med knyttet hånd og spyttet ham i ansigtet, og for at have truet den 61-årige på livet.

Den 47-årige mand udbad sig betænkningstid i forhold til, om han ønsker at anke dommen.

økse
Dom i sag om overfald med økse og vold, trusler og hærværk … (Foto: Unsplash)

Læs også: Med tog med økse i tasken

Dagens video: Så er træet tændt

· Mere fra samme kategori ·