
Quinoasalat med råstegt tun og avocado
Quinoasalat med råstegt tun og avocado er ikke bare en lækker salat men også sund. Du kan også bruge den til frokost eller som forret. Den er fra bogen ‘Annes salater’
Bogen ‘Annes salater – 111 sunde salater, der gør gør dig let & mæt’ er virkelig en lækker kogebog, hvor du nærmest bare har lyst til at lave hver og en. Her får du en opskrift på en salat med tun, som også er nem

Det skal du bruge
Ingredienser
¾ dl quinoa (bliver til 2 dl kogt)
1 stor håndfuld blandet,
snittet kål, efter smag
lidt koldpresset jomfruolivenolie
200 g fersk tun
1 drys flagesalt og friskkværnet
peber
1 avocado
2-3 forårsløg
1 stor håndfuld friske ærteskud
eller ærtespirer
1 spsk ristede sesamfrø
Citrusdressing
saft og fintrevet skal af
1 saftig, usprøjtet citron
ahornsirup eller flydende
honning, mængde efter
smag, og hvor saftig citronen er
lidt flagesalt og friskkværnet
peber
Wasabidip
3 dl cremefraiche 18 %
2-3 tsk wasabi, eller efter smag
2-3 tsk ahornsirup eller
flydende honning
lidt flagesalt og friskkværnet
peber
Tilbehør
godt brød, for eksempel flutes
Sådan gør du
Kog quinoaen efter anvisningen på pakken og lad den køle af.
Bland den med kålen og fordel det på et fad.
Varm olien op på en pande og steg tunen i et minut på hver side, så den stadig har en rosa kerne. Drys med salt og peber. Lad den hvile lidt.
Pisk citronsaft og -skal, ahornsirup, salt og peber godt sammen til en ensartet dressing.
Rør cremefraiche, wasabi, ahornsirup, salt og peber sammen til en dip.
Skær tunen i 3 mm tykke skiver.
Flæk avocadoen, fjern stenen og skær avocadoen i både.
Rens og hak forårsløgene.
Fordel avocado og tunskiver over salaten.
Hæld citrusdressingen over og drys med ærteskud og hakket forårsløg samt de ristede sesamfrø.
Servér quinoasalaten med godt brød og wasabidip.
Sådan ser bogen ud:
Læs også: