
Kimchi-rejesalat med gulerod og æble
Kimchi-rejesalat med gulerod og æble er en rigtig lækker lille sag. Opskriften er fra bogen ‘Venindemad’ af dygtige Julie Karla
Kimchi er fermenterede grøntsager med smæk på styrke og smag. Det er oprindeligt fra Korea, men har løbende vundet større indpas i Europa. Her er kimchien i selskab med handpillede rejer i en lidt moderne udgave af den klassiske rejesalat. Det kræver maske lidt mod at kaste sig ud i denne anderledes kombination, men jeg kan anbefale at tage chancen, for det smager himmelsk.

Opskriften er til 4 rejemadder
Det skal du bruge
Ingredienser3 spsk mayonnaise
1⁄2 dl creme fraiche 18 %
2-3 spsk kimchi, undgå at få for meget væde med
1 lille fintrevet gulerod (cirka 30 g) 1⁄4 æble
200 g handpillede rejer
4 skiver ristet surdejsbrød
Sådan gør du
Rør mayonnaise sammen med creme fraiche, kimchi og fintrevet gulerod.
Skær æblet ud i småfine tern, og vend i.
Vend til sidst rejerne i, og anret på godt ristet surdejsbrød.
Sådan ser bogen ud:
Du kan læse mere om den her.
Læs også:
Dybe venskaber skabt i 20’erne holder ofte resten af livet