Læs også:

Close
kimchi rejesalat

Kimchi-rejesalat med gulerod og æble

Mad  | 

Kimchi-rejesalat med gulerod og æble er en rigtig lækker lille sag. Opskriften er fra bogen ‘Venindemad’ af dygtige Julie Karla

Kimchi er fermenterede grøntsager med smæk på styrke og smag. Det er oprindeligt fra Korea, men har løbende vundet større indpas i Europa. Her er kimchien i selskab med handpillede rejer i en lidt moderne udgave af den klassiske rejesalat. Det kræver maske lidt mod at kaste sig ud i denne anderledes kombination, men jeg kan anbefale at tage chancen, for det smager himmelsk.

kimchi rejesalat
Så er der lækker og lidt anderledes rejesalat … (Foto: PR)

Opskriften er til 4 rejemadder

Det skal du bruge

Ingredienser3 spsk mayonnaise

1⁄2 dl creme fraiche 18 %

2-3 spsk kimchi, undgå at få for meget væde med

1 lille fintrevet gulerod (cirka 30 g) 1⁄4 æble

200 g handpillede rejer

4 skiver ristet surdejsbrød

Sådan gør du

Rør mayonnaise sammen med creme fraiche, kimchi og fintrevet gulerod.

Skær æblet ud i småfine tern, og vend i.

Vend til sidst rejerne i, og anret på godt ristet surdejsbrød.

 

Sådan ser bogen ud:

 

Du kan læse mere om den her.

 

Læs også:

 

Dybe venskaber skabt i 20’erne holder ofte resten af livet

 

piger veninder venskab hår (Foto: Unsplash)

 

· Mere fra samme kategori ·