
Kageminder: Muse Nero
Du kender den – og måske bare under andet navn. Men her hedder den Muse Nero – men er en chokoladekage med smørcreme. Den smager himmelsk, og er nem at lave selv. Vi har fået opskriften fra bogen ‘Kager fra hjertet – gennem generationer’
Bogen af Gitte L. Brandenburg er en sjov tidslomme og fyldt med gode, ‘gamle’ opskrifter fra en svunden tid – men mange af dem kender vi faktisk godt, og det hele emmer af tradition og familiehygge. Her får du opskriften på en Muse Nero.

Opskriften er til 8-9 personer
Det skal du bruge
Ingredienser kagen
100 g sukker
3 spsk. kakao
100 g. mel
1 dl. mælk
150 g smør eller bagemargarine
2 æg
2 tsk. bagepulver
Ingredienser smørcreme
75 g. blødt smør
1 æggeblomme (pasteuriseret)
100 g. flormelis
2 tsk. cognac (kan udelades)

Sådan gør du
Smelt smørret, og hæld det i en røreskål.
Tilsæt resten af ingredienserne, (undtagen smørcremen) og rør dejen godt sammen.
Hæld dejen i en velsmurt og finraspet sandkageform, eller springform.
Bag ved 180° i varmluftovn eller 200° i almindelig ovn i 30-35 minutter, eller til kagen er gennembagt.
Rør smørcremen godt sammen.
Når kagen er afkølet, skæres den forsigtigt igennem til to lag.
Smør smørcremen ud på den nederste kagehalvdel, og læg toppen på igen.
