
Kageminder: Lav en klassisk marmorkage
Du kender den – og måske har du bare lidt glemt den. Men en marmorkage smager faktisk himmelsk. Og så er den nem at lave selv. Vi har fået opskriften fra bogen ‘Kager fra hjertet – gennem generationer’
Bogen er en sjov tidslomme og fyldt med gode, ‘gamle’ opskrifter fra en svunden tid – men mange af dem kender vi faktisk godt, og det hele emmer af tradition og familiehygge.

Opskriften er til 8 personer
Det skal du bruge
Ingredienser
125 g. stuetempereret smør
125 g. sukker
3 æg
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1½ dl. mælk
2 spsk. kakao

Sådan gør du
Rør det bløde smør godt med sukkeret.
Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
Bland mel og bagepulver, og tilsæt det smørmassen, skiftevis med mælken.
Tag 1/3 af dejen fra i en anden skål, og rør kakao i.
Smør en 1 liters brødform godt, eller læg bagepapir i formen.
Fordel halvdelen af den ’hvide’ dej i formen.
Læg derefter kakaodejen i, så den dækker den ’hvide’ dej.
Hæld til sidst resten af den ’hvide’ dej i, og fordel den over kakaodejen.
Tag en grydeske og kør den igennem dejen, fra den ene til den anden ende, samtidig med at du laver 2-3 små runde bevægelser med skeen. Gør kun bevægelsen én gang. Dejen skal ikke blandes, men der skal laves et mønster.
Bag ved 170° i varmluftovn eller 185° i almindelig ovn i cirka50 minutter, eller til gennembagt.
Dæk kagen med stanniol, hvis den bliver for mørk i ovnen.
Lad kagen hvile i formen i 15 minutter, inden den tages ud og køles helt af på en rist.
TIP
Du kan tilsætte dejen 2 tsk. vaniljesukker. Eller tilføj 2-3 spsk. appelsinsaft til kakaodejen, og reducér kakaoen til 1½ spsk.
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
Fra sagogrød til smoothie – en snak om danskernes madvaner