Læs også:

Close
kontor, arbejde, job, kollega

NEWS: Rekordmange tegner forsikringer mod arbejdsløshed

Nyheder  | 

Rekordmange tegner forsikringer mod arbejdsløshed · Flere ældre fik besøg af falsk bankmand · EDC støtter julehjælpen med millionbeløb · Søren Pape kåret til årets yndlingsoffer af Svikmøllen · Sigtet for at sælge kokain på Snapchat · Dagens billede: En alt for tidlig død 

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Rekordmange tegner forsikringer mod arbejdsløshed

Trods lav ledighed melder forsikringsselskabet Topdanmark om rekordstor interesse for at tegne en lønsikring. Direktør Carsten Elmose kalder udviklingen ‘bemærkelsesværdig’.

Mens der hersker stor usikkerhed i verden lige nu, vælger markant flere danskere at tegne ekstra forsikringer mod arbejdsløshed.

I oktober og november har Topdanmark, et af landets største forsikringsselskaber, oplevet en kraftig stigning på 268 procent, svarende til næsten en tredobling, i antallet af danskere, der tegner en lønsikring.

Lønsikringen er en ekstra forsikring, du kan tegne hos dit forsikringsselskab eller din a-kasse for at supplere dine dagpenge, hvis du bliver ufrivilligt arbejdsløs. Med en lønsikring fra Topdanmark er det muligt at bevare helt op til 90 procent af din løn.

– Det er bemærkelsesværdigt, at vi oplever en så markant stigning i antallet af danskere, der vælger at tegne en lønsikring hos os,siger Carsten Elmose, privatdirektør i Topdanmark.

Dystre udsigter … Han peger på høj inflation, stigende renter og øget usikkerhed relateret til krigen i Ukraine som mulige forklaringer på udviklingen.

– For mange danske familier er det en udfordring, at priserne i samfundet stiger. Det kan derfor gøre ekstra ondt på privatøkonomien, hvis man pludseligt mister sit arbejde. Nogle vælger at tegne en lønsikring for at opretholde deres levestandard, hvis de bliver ufrivilligt ledig, mens andre gør det for at undgå, at tæppet bliver revet væk under dem, så de risikerer at gå fra hus og hjem, fortsætter Carsten Elmose.

Trods den højeste inflation i 40 år, dystre økonomiske udsigter og en meget lav forbrugertillid er der fortsat godt gang i det danske arbejdsmarked. I september steg antallet af lønmodtagere med 6.300 personer i forhold til måneden før, viser tal fra Danmarks Statistik. Det betyder, at der nu er tæt på tre millioner lønmodtagere.

Ifølge Danmarks Statistik forventer forbrugerne dog, at arbejdsløsheden vil været steget om et år sammenlignet med i dag.

– Under coronakrisen var der også stor usikkerhed og visse brancher blev rigtig hårdt ramt, men en væsentlig forskel fra dengang til nu er, at langt flere danskere i dag mærker de økonomiske konsekvenser på pengepungen. Vi ser også, at forbrugertilliden er lavere end under de mørkeste måneder under coronakrisen, og det afspejler sig i ændrede købsmønstre, siger Carsten Elmose.

Behov for at forsikre sig på andre måder … I dag har næsten 400.000 danskere en lønsikring, viser tal fra brancheorganisationen F&P. Det svarer til, at hver syvende lønmodtager kan supplere dagpengene i tilfælde af ledighed.

– Vi ser generelt en tendens til, at flere lønmodtagere har behov for at sikre sig på andre måder ud over at være medlem af en a-kasse. Som forsikringsselskab bidrager vi naturligvis gerne til at skabe tryghed for hver enkelt borger, så vi styrker sikkerhedsnettet, når uheldet er ude, slutter Carsten Elmose.

En opgørelse viser, at salget af lønsikring i Topdanmark fra januar-november 2022 samlet set er vokset med 13 procent i forhold til samme periode året før.

Sådan hjælper lønsikring dig:

Med lønsikring kan du få ro til at komme videre, hvis du bliver ufrivilligt arbejdsløs. Du kan bevare helt op til 90 procent af din løn. Med en bruttoindkomst på 36.000 kroner, kan du få op til 10.457 kroner i lønsikring ud over dagpengesatsen på 19.351 kroner (2022).

Din bruttoindtægt skal mindst være 25.786 kr. om måneden, for at det kan betale sig at købe lønsikring.

Husk at en lønforsikring er fradragsberettiget.

Kilde: Topdanmark 

kontor, arbejde, job, kollega
Rekordmange tegner forsikringer mod arbejdsløshed. Forbrugerne forventer ifølge Danmarks Statistik, at arbejdsløsheden vil været steget om et år sammenlignet med i dag … (Foto: Unsplash)

Læs også: En god CV-skabelon

Flere ældre fik besøg af falsk bankmand

Østjyllands Politi fik i torsdags anmeldelser fra tre ældre kvinder i Tilst, der var blevet snydt eller forsøgt snydt af en mand, der udgav sig for at være fra banken.

Alle episoderne var sket om eftermiddagen, og i alle tilfælde blev de ældre ringet op af en mand, der sagde, at der var nogen, som forsøgte trække penge deres konto, og at de derfor skulle have et nyt kreditkort. Manden havde herefter lokket pinkoden ud af kvinderne, og kort efter dukkede en ”bankmand” op på adressen for at hente kvindernes dankort.

En 77-årig kvinde nåede at fatte mistanke og spærre sit kort, mens der blev hævet nogle tusinde kroner på kortet hos to kvinder på 62 og 91 år.

En fjerde kvinde på 75 år blev samme dag kontaktet telefonisk af en mand, der udgav sig for at være fra politiet. Han forklarede også, at nogen forsøgte at trække penge fra hendes konto, og han fik hende derfor overbevist hende om at overføre en del tusinde kroner over på et kontonummer, han gav hende i telefonen.

Østjyllands Politi opfordrer på det kraftigste til, at man aldrig giver sit kort eller kode til nogen. Bank og politi vil aldrig bede om din kode eller komme ud for at hente dit kort. Læg på, hvis du har mistanke om svindel, eller ring til banken/politiet og spørg, om det var dem, der har ringet til dig.

pensionist ældre kvinde hænder
Flere ældre fik besøg af falsk bankmand … (Foto: Unsplash)

Læs også: Ældre boligejere søger fællesskaber

EDC støtter julehjælpen med millionbeløb

Flere har behov for en håndsrækning i julen, ikke mindst børnefamilier på overførselsindkomst.

Efter et år med kraftigt stigende renter og eksploderende energipriser må vi alle sande, at det er blevet dyrere at være dansker. For nogle er det et spørgsmål om at prioritere og spare lidt her og der, mens det for andre er blevet noget nær umuligt at få hverdagen til at hænge sammen. Ikke mindst enlige forsørgere kan være hårdt ramt, hvilket bliver særligt tydeligt i den kommende jul, hvor vi har tradition for at bruge flere penge end ellers. På den baggrund har EDC besluttet at støtte Julehjælpen gennem Dansk Folkehjælp med et millionbeløb, hvert år de næste 4 år. Støtten gives gennem EDC-fonden.

– De stigende priser og stigende renter rammer os alle, men vi må ikke glemme, at hjælpe dem, der har størst behov. Dansk Folkehjælp gør et fortrinligt arbejde for bl.a. at sikre enlige forsørgere en bedre jul og jeg er rigtig glad for, at vi i EDC har mulighed for at bakke dette arbejde op med et kontant tilskud, siger Martin Wiesener, som er CEO i EDC.

Julehjælpen fra Dansk Folkehjælp består af en købmandskurv eller et gavekort på 800 kroner til køb af mad samt et gavekort til en værdi af 1.000 kroner til køb af julegaver til børnene. Julehjælpen gives til enlige forsørgere på overførselsindkomst med hjemmeboende børn under 18 år. Sidste år fik 12.632 enlige forsørgere julehjælp, hvilket betød at op mod 25.000 fattige og udsatte børn fik en gave og julemad på bordet.

– Ikke overraskende har den aktuelle krise gjort behovet for en håndsrækning endnu større i år. Vi håber naturligvis på, at situationen bedres i 2023, men uanset dette vil der også i fremtiden være familier, der kan bruge lidt ekstra i julen. Vi har derfor indgået en aftale med Dansk Folkehjælp om at bakke op om det værdifulde arbejde hvert år de næste 4 år med 2 millioner kroner årligt, forklarer Martin Wiesener.

Støttebeløb til Julehjælpen gennem Dansk Folkehjælp går ubeskåret til ansøgerne, som er enlige forsørgere på overførselsindkomst med hjemmeboende børn under 18 år. Ansøgerne valideres af de sociale myndigheder i deres bopælskommune.

jul nisse julehjælpp edc
EDC støtter julehjælpen med millionbeløb … (Foto: PR)

Læs også: Dansk Folkehjælp og EDC Poul Erik Bech Fonden sikrer alle ansøgere Skolestarthjælp

Søren Pape kåret til årets yndlingsoffer af Svikmøllen

Lederen af De Konservative, Søren Pape Poulsen, modtog prisen som Svikmøllens yndlingsoffer ved optagelserne af Året Der Gak i Falkoner sidste uge. Her modtog han blandt andet en karikaturtegning begået af Svikmøllens Jens Hage.

– Ingen over og ingen ved siden af i 2022, sagde Svikmøllens redaktør Søren Anker Madsen i sin tale til Pape:

– Offer er som regel noget, man er, fordi det er synd for én. Men du skal vide: at blive Svikmøllens yndlingsoffer er en stor ære. Svikmøllens redaktion har ikke kunnet undgå at bemærke, at både Inger Støjberg, Uffe Elbæk, Lars Løkke Rasmussen og Naser Khader gik ud og dannede nye partier, EFTER de havde modtaget prisen som Svikmøllens yndlingsoffer. Nu er resten op til dig … Denne pris baner i hvert fald vejen. Tillykke!

Danmarks bedste tegnere og tekstforfattere kaster sig respektløst over stort og småt, så julen i det mindste er reddet. Svikmøllen er en institution i dansk politisk satire og sammen med marcipangrisen en uomgængelig mandelgave i ethvert rigtigt hjem.

ÅRET DER GAK vises på TV2 Charlie den 11. december.

søren pape konservative svikmøllen
Søren Pape er årets yndlingsoffer i Svikmøllen … (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Læs også: Boginspiration til dig 

Sigtet for at sælge kokain på Snapchat

Østjyllands Politis specialpatrulje holder løbende øje med narkosalg både på gadeplan og på sociale medier, og i torsdags opdagede de en Snapchat-profil, der reklamerede med, at brugeren solgte kokain.

En af betjentene foregav at være en interesseret køber og aftalte via Snapchat at mødes med manden bag profilen ud for en adresse i Aarhus C. En 23-årig mand dukkede klokken 20.18 op på det aftalte sted, og her blev han anholdt af den civilklædte betjent og hans kollegaer.

Under visiteringen af manden fandt betjentene nogle enkelte salgsposer med kokain og nogle tusinde kroner i kontanter, som politiet formoder stammer fra narkosalg. Både stoffer og penge blev derfor beslaglagt med henblik på senere konfiskation.

I mandens bil lå der en peberspray og et baseballbat, og det gav et par sigtelser for overtrædelse af våbenloven.

Fundene af stofferne fik politiet til at ransage mandens bopæl, og her blev der fundet nogle tramadolpiller, som også blev beslaglagt.

snapchat (Foto: Unsplash)
Sigtet for at sælge kokain på Snapchat … (Foto: Unsplash)

Læs også: Dømt blotter kontaktede atter børn på sociale medier

Dagens billede: En alt for tidlig død

 

· Mere fra samme kategori ·