Læs også:

Close
jamie oliver kylling

Lav Jamie Olivers rosmarin-kylling

Mad  | 

Vi elsker Jamie Oliver – og hans simple men velsmagende retter. Her får du en opskrift på rosmarin-kylling fra den nye bog; ‘Jamie Oliver alt i en – over 100 nemme one pan retter’

jamie oliver kylling
Så er der kylling … (Foto: Richard Clatworthy)

Opskriften er til 4 personer

Der er 15 minutters forberedelse og 50 minutters tilberedning …

Det skal du bruge

Ingredienser

1 kg blandede kyllingeoverlår og -underlår, med skind og ben (Jamie Oliver foretrækker at bruge økologisk frilandskylling)
3 fed hvidløg
3 porrer
3 kviste rosmarin
2½ dl god cider
1 dåse butterbeans (400 g)
30 g stilton (eller anden skimmelost)
3 spsk cremefraiche 18 %

Sådan gør du

Varm ovnen op til 180°.

Læg kyllingen i en stor, kold ovnfast gryde med lave sider og sæt den over på et blus ved høj varme. Steg den i 10 min., eller til den er smukt gyldenbrun overalt, vend den ofte undervejs, pil og snit hvidløget imens og rens,
skyl og skær porrerne i meget tynde skiver.

Pluk nålene af rosmarinen og hak dem fint, kom dem i gryden sammen med hvidløget og porrerne, krydr med havsalt og sort peber, vend det hele godt sammen og steg videre et par minutter, til porrerne bliver en smule bløde.

Sørg for, at kyllingen ligger med skindet opad, tilsæt derefter cideren, hæld halvdelen af vandet fra bønnerne, tilsæt dem og stil retten i ovnen i 45 minutter, eller til kyllingen nemt slipper benene.

Flyt gryden op på et blus ved jævn varme.

Sæt stiltonen på i små klatter og tilsæt cremefraiche. Vend det sammen og lad retten småkoge et par minutter – så er der mad. Jeg kan lide retten præcis, som den er, eller med nogle dampede grøntsager til.

ONE by Jamie Oliver is published by Penguin Michael Joseph © Jamie Oliver Enterprises
Limited (2022 ONE). Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.

Sådan ser bogen ud:

 

alt i en jamie oliver one pan

· Mere fra samme kategori ·