Læs også:

Close
apple crumble

Lav en nem apple crumble

Mad  | 

Vi elsker crumble – og en apple crumble er bare lækker. Her har vi tilføjet til brombær fra haven. Server med vaniljeis eller flødeskum

Den er nem at lave – den smager fantastisk – og så er den billig at lave. Så hvad venter du på. Lav en apple crumble enten til kaffen eller som dessert – eller måske bare når du har et par æble til overs og er lækkersulten …

apple crumble
Du kan lave den kun med æbler eller tilføje lidt brombær … (Foto: MY DAILY SPACE)

Opskriften er til lille ildfast fad og er til cirka 3-4 personer

Det skal du bruge

Ingredienser

3-4 æbler alt efter størrelse – gerne søde
Håndfuld brombær
2 spiseskeer sukker (gerne rørsukker)
1 teske vaniljesukker
100 gram smør
100 gram mel
100 gram sukker

En håndfuld hakkede mandler (behøver ikke smuttes først)

Sådan gør du

apple crumble brombær
Flotte farver – og lækre frugter … (Foto: MY DAILY SPACE)

Tænd først ovnen på cirka 180 grader.

Smør en tærteform eller et ildfast fad, eller kom bagepapir i.

Æblerne skæres i mindre tern – behøver ikke være så ‘korrekte i snittet’ – ingen ser det. Læg dem i det ildfaste fad og drys brombær over, og drys de to spiseskeer sukker og vaniljesukker over. Læg de hakkede mandler over. Lad det gerne stå og trække lidt ind., mens du laver crumblen.

apple crumble
Det er måske ikke kønt – men det er nemt og smart …

Tag en frysepose, og kom smør i. Hvis det ikke er helt blødt, så lad det ligge, til det er det. Derefter kommer du sukker og mel i og slår en let knude på posen. Sørg for at tage luften ud af posen, før du lukker.

Så ‘nulrer’ du ellers udefra de tre ingredienser ind i hinanden – det tager cirka tre til fem minutter (maksimum), til du har en dej i crumbled/smuldrede stykker.

Så er den klar til at komme i ovnen. Giv crumblen cirka 25-30 minutter. Dejen skal være gylden uden at blive branket. Du kan nok godt se, når den er klar – æblerne skal også være bløde og lækre.

apple crumble
Den er god både varm og kold – og også dagen efter – hvis der ellers er noget tilbage … (Foto: MY DAILY SPACE)

Lad den køle lidt af. Og servér den med flødeskum med lidt vaniljesukker i eller en klat vaniljeis til.

Og sørg for, at der er noget til overs, som du kan gemme i køleskabet til dagen efter. Den smager nemlig også fantastisk helt kold. Jeg kommer nogle gange til at spise den til morgenmad. Der jo trods alt lidt frugt i …

Velkomme!

apple crumble
Klar til crumble … (Foto: MY DAILY SPACE)

Har du lidt bær til overs – som jeg havde med brombær eller kan lide at kombinere smagen, så gør det. Du kan også tilsætte til kanel, så bliver den lidt mere efterårsagtig.

apple crumble
Du kan lave den kun med æbler eller tilføje lidt brombær … (Foto: MY DAILY SPACE)

 

Læs også:

Sjove historier om æbler

æbler æble frugt (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·