Læs også:

Close
trampolin

NEWS: Corona gav rekordsalg af trampoliner, det kan føre til flere skader i efterårsstormen

Nyheder  | 

Corona gav rekordsalg af trampoliner, det kan føre til flere skader i efterårsstormen · 29-årig mand sigtet for over 200 tilfælde af økonomisk bedrageri  · Elbilen overhaler plugin-hybriden på de danske veje · Energi-gigant slår fast: Der går tre til fem år, før gaspriserne falder · Litauisk mand idømt fængsel og udvisning for groft hæleri · Dagens video: Carlton Lima Emma var også med 

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Corona gav rekordsalg af trampoliner, det kan føre til flere skader i efterårsstormen

Da danskerne blev hjemsendt, eksploderede antallet af trampoliner i danske haver. Alm. Brand advarer nu om de alvorlige skader, trampolinerne kan medføre i de efterårsstorme, der er på vej.

Der skød usædvanligt mange trampoliner op i de danske villakvarterer under den første coronanedlukning. Det bekræfter tal fra Coop Analyse, hvor salget af trampoliner steg ekstraordinært med 35 procent i 2020 i forhold til 2019. Salget slog rekord i marts 2020, hvor Danmark første gang lukkede ned.

Selvom flere børn har nydt hoppeture, så bekymrer de mange trampoliner skadesdirektør Henrik Bundgaard i Alm. Brand Group, nu hvor sæsonen for kraftig blæst og storme er gået i gang:

– Flyvende trampoliner er desværre en af de typiske årsager til skader ved kraftig blæst og storme. Når vinden får fat, flyver de rundt og rammer drivhuse, vinduer og biler for ikke at tale om personer. Det er decideret farligt.

Derfor opfordrer Henrik Bundgaard kraftigt til, at de danske børnefamilier får styr på trampolinen, inden det for alvor begynder at blæse:

– Med flere trampoliner i de danske haver er det endnu mere vigtigt, at trampolinen fastgøres forsvarligt eller pakkes helt ned nu, hvor sæsonen for storme er begyndt.

Sidste år blev det til 10.000 stormskader, der tilsammen kostede 219 mio. kr. ifølge brancheforeningen Forsikring & Pension. Det betragtes som en stille stormsæson sammenlignet med 2011, 2013 og 2015, hvor der var henholdsvis 57.000, 178.000 og 52.000 stormskader.

– Det er vigtigt, at vi forebygger skader. Ikke alene er det en voldsom oplevelse, når stormen rammer, men det kan betyde genhusning, hvis huset for alvor er ødelagt. Det bedste, man kan gøre, er at følge de gode råd om at fastgøre trampoliner, beskære træer tæt på huset og gennemgå tag for løse tagsten, siger Henrik Bundgaard.

Skader forvoldt af flyvende trampoliner ved storm dækkes som udgangspunkt af de fleste hus-, fritidsforsikringer, hvis der har været vindstød på over 17,2 m/sek. På forsikringsvejret.dk kan du se, om der har været storm på din adresse.

Sådan forebygger du stormskader:

Gennemgå dit hus – tjek, om tagsten ligger, som de skal, og om der er revner, sprækker eller utætheder i husets tag eller mure.

Beskær træer, der står tæt på huset.

Fastgør trampolinen med jordankre, der er lavet til stormsikring. Fjern eventuelt dugen eller pak trampolinen helt ned.

Sæt grill, havemøbler og krukker indenfor, eller stil dem i læ. Læg også flagstangen ned, hvis det er muligt.

Bor I tæt på vand, og har dit hus kælder, vil huset være i risiko for at få vand i kælderen, hvis det både regner og stormer. Så sørg for, at dine ejendele i kælderen ikke står direkte på gulvet.

Kilde: Alm. Brand

trampolin
Der er risiko for flere flyvende trampoliner under de kommende efterårsstorme, advarer Alm. Brand. (Foto: Ukendt)

Læs også: Pas på efterårets udfordringer i haven

29-årig mand sigtet for over 200 tilfælde af økonomisk bedrageri

Efter en omfattende efterforskning anholdt Københavns Politi mandag en 29-årig mand og sigtede ham for i alt 237 forhold af bedrageri og databedrageri for cirka 700.000 kroner.

Ved at udgive sig for at være ansat ved et rekrutteringsfirma er det lykkes en gerningsmand at franarre adskillige borgere deres personlige oplysninger. Efterfølgende er oplysningerne blevet misbrugt til at foretage onlinekøb på kredit i webshops med levering af varerne i udvalgte pakkeshops.

Efter en omfattende efterforskning af sagen slog Københavns Politi i dag til på en adresse på Amager og anholdt en 29-årig mand. Han er mistænkt og sigtet for 237 forhold af bedrageri og databedrageri for i alt cirka 700.000 kroner.

Svindlen er foregået via de sociale medier, hvor jobsøgende borgere er blevet tilbudt rengøringsjobs. Her har de skulle udfylde en udvidet ansøgning, hvorved gerningsmanden har fået de nødvendige oplysninger.

Den anholdte er også blevet sigtet i en række forhold, hvor han på DBA foregav at sælge trådløse høretelefoner og spillekonsoller. Her narrede han køberne til at overføre penge uden at sende varerne. Han er også mistænkt for i flere tilfælde via DBA selv at have købt computere, ure og smykker. Varerne er handlet mod forevisning af en ugyldig bankoverførsel, og sælgerne har derfor aldrig modtaget betaling.

– Det er en kynisk form for kriminalitet, hvor man udnytter den tillid, som andre mennesker viser. Det understreger, hvor vigtigt det er, at vi er meget påpasselige med at udlevere personlige oplysninger. Hvis man har den mindste fornemmelse af, der foregår noget tvivlsomt, så er det en god idé at få undersøgt nærmere, hvem man er i dialog med og måske helt afbryde kontakten, udtaler vicepolitiinspektør Peter Reisz.

Find flere gode råd til at forebygge at blive udsat for økonomisk kriminalitet her.

Den 29-årige mand blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør i dommervagten i Københavns Byret med henblik på varetægtsfængsling.

dba
Svindleren brugte blandt andet DBA … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: 22-årig mand tilstår hvidvask af 80 millioner kroner

Elbilen overhaler plugin-hybriden på de danske veje

Bestanden af elbiler er nu større end bestanden af plugin-hybridbiler. Det er en naturlig udvikling efter ændringen af registreringsafgiften fra december 2020.

Der er i dag 97.121 indregistrerede elbiler, mens plugin-hybridbiler udgør 97.071, hvilket er forventeligt efter den seneste afgiftsændring, hvor registreringsafgiften på plugin-hybridbiler stiger mere end på elbiler over de næste år.

– Det er er stor vækst i andel af opladelige biler i bilbestanden i Danmark, hvilket skyldes en mere lempelig afgift samt et stadig større udbud af opladelige biler. Vi forventer, at andelen af især elbiler vil stige markant fremmod år 2035, hvor alle nye biler i EU skal være 0-emssionsbiler, forklarer Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

elbiler
Sådan ser bestanden ud … (Grafik De Danske Bilimportører)

Flere elbiler øger behovet for ladestandere … For selvom antallet af ladestandere i Danmark vokser, går det ikke hurtigt nok. Særligt i betragtning af den kraftige vækst i antallet af elbiler, er det afgørende, at den store efterspørgsel imødekommes af den nødvendige ladeinfrastruktur.

– Når danskerne overvejer ny bil, er muligheden for nem og hurtig opladning en væsentlig del af beslutningen, hvis man overvejer en elbil. Derfor skal der endnu mere fart på etableringen af ladestandere, hvis den positive udvikling skal fortsætte, siger Mads Rørvig.

elbil
Det går strygende for salget af elbiler … (Foto: PR)

Læs også: Danmark vil have det tredjehøjeste salg af elbiler i 2035

Energi-gigant slår fast: Der går tre til fem år, før gaspriserne falder

Hvis du gik og håbede på, at gaspriserne snart ryger ned på et acceptabelt leje, og der falder ro på energimarkederne, bliver du desværre skuffet.

Patrick Pouyanné, topchef i franske TotalEnergies – en af verdens største olie- og gasselskaber – slår nemlig i et interview med Berlingske fast, at vi alle må belave os på, at høje gaspriser er virkeligheden i en længere periode.

– Der er ingen grund til panik. Vi skal nok få løst problemerne. Men det vil tage tid. Jeg tror, at vi potentielt skuer ind i en periode på tre til fem år, hvor gaspriserne vil være høje, siger Patrick Pouyanné.

Berlingske talte med ham, da han i sidste uge var i Danmark i forbindelse med præsentationen af nyt forsknings- og uddannelsescenter på DTUs campus på Risø ved Roskilde Fjord. Centret, ‘DTU-TTE Excellence Centre for Clean Energy’, er udset til at spille en væsentlig rolle i TotalEnergies transformation fra et klassisk olie- og gasselskab til et selskab, som skal hente trefjerdedele af omsætningen fra grønne energiformer. Transformationen vil dog først være helt gennemført i 2050.

gas gaspriser gaskomfur
Vi skal ikke regne med, at gaspriserne falder lige med det samme … (Foto: Unsplash)

Læs også: Ingen gas til Europa fra Rusland – forsyningssituationen er alvorlig

Litauisk mand idømt fængsel og udvisning for groft hæleri

Den 26-årige mand blev anholdt af betjente fra UKA Vest nær landegrænsen med en stor mængde tyvekoster.

En 26-årig litauisk mand er ved Retten i Sønderborg blevet idømt seks måneders fængsel og udvisning med et indrejseforbud i seks år i en sag om groft hæleri. Den 26-årige mand blev anholdt den 24. maj 2022 af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi nær landegrænsen med en stor mængde tyvekoster.

Den litauiske mand blev anholdt i en varebil med 17 SCOTT-cykler, cykelsko, 30 cykelhjelme, en havetraktor, et svejseanlæg samt flere motorsave med mere., der var blevet stjålet dagene forinden ved indbrud i Lemvig og Holstebro kommuner.

Den 26-årige mand blev anholdt, da han var på vej ud af landet med kosterne, der repræsenterede en værdi – hvis der var tale om nypris – på i alt cirka 250.000 kroner.

Den litauiske mand har under sagen nægtet sig skyldig, men modtog dommen, der blev afsagt i sidste uge.

Indbrud, jul, julen, tyv, tyveri, stjæl, farlig
Litauisk mand idømt fængsel og udvisning for groft hæleri. (Foto: Pexels)

Læs også: Fængsel og udvisning til bagmænd i indbrudsnetværk

Dagens video: Carlton Lima Emma var også med 

 

· Mere fra samme kategori ·