Læs også:

Close
fem på stribe bog bøger

Fem på stribe: Boginspiration til dig

Kultur  | 

Bøger er gode for krop og sjæl og ikke mindst hjerne. Her får du lidt inspiration til juli måneds læsning. Her er fem gode bøger på stribe

Jeg elsker bøger – bøger i alle afskygninger. Jeg kan bare ikke få nok. Vi tager nu hul på en skøn sommerferiemåned med forhåbentlig masser af sol og varme – og måske endda en ferie der venter forude … Her får du fem gode grunde til at finde et hyggetidspunkt- og sted og kaste dig over bøgerne – store som små – gamle som nye, mens vi nyder de dejlige julidage. Om du læser eller lytter til dem – det er op til dig. Så er du klar til hygge, hvilket for mig er at læse en god bog.

fem på stribe bog bøger
Så er der sommerferielæsning til dig … (Foto: MY DAILY SPACE)

Den der giver masser af selvindsigt – på den sjove måde

Karin Heurlin kan noget – hun kan fortælle historier, så man også føler sig noget så ramt – også selvom man hverken hedder Michael eller er flexitar. Michaels kone har bestilt Flexitarkassen fra Aarstiderne. Og hun kigger tit ud ad vinduet, selvom der ikke er noget at se. Hun siger, at deres forhold er gået i stå.

Michaels chef siger, at Michael skal se osten. Og ikke kun hullerne. Michaels parterapeut siger, at Michael skal rette sig op i stolen. I stedet for at sidde og hænge. Michaels 14-årige datter er helt holdt op med at sige noget. Og med at smile. Michaels mor kan ikke finde bæltet til sin slåbrok. Og hun har glemt, at der skal kanel i kanelsnegle.

Som far, ægtemand og it-driftschef har Michael altid gjort det helt det rigtige. Men en gang imellem er det rigtige ikke nok. Og en gang imellem gør selv den mest korrekte mand noget helt forkert i et baglokale.

Da Michael ender i sit livs krise, rammer den hårdt. For han bryder sig virkelig ikke om at sove på en sofa og græde i en bil. Det lyder tragisk. Hvis det altså ikke var, fordi det netop er i kriser, vi udvikler os. Selv Michael.

Det er en morsom og rørende kærlighedshistorie om at have alt. Men først indse det, når man har mistet det hele. Åhh jeg elskede den – og kunne genkende så mange ting. Og jeg grimmes, grummes, griner, fælder en tåre, fortryder, forstår, indser, irriteres, men mest af alt reflekterer og føler jeg noget. Hvilket ikke er helt fair Karin. Men som altid gør du det med de bedste intentioner – og jeg får et lille ‘klarsyn’ – om ikke andet midlertidigt. For alt er indlysende – selv for den (halvblinde), når man ser det på afstand – eller når det er tilsat masser af god fortælleteknik og humor…

karin heurlin min kone bog

‘Min kone’, 234,95 kr., saxo.com

Den med noget på hjertet

Simona Ahrnstedt skriver godt – og nu er hun kommet med en mere. Kate Ekberg driver Stockholms mest hippe natklub. Kate elsker mænd, vintagemode og hendes job. Hun har arbejdet sig op på egen hånd og kan håndtere alt, fra stofmisbrugere og kriminelle til mandschauvinister. Udadtil ligner hun en succes. Det, som ingen ved, er, at Kate er i kløerne på en grusom afpresser.

Desperat henvender hun sig til en bank for at låne penge. Her får hun rådgivning af Jacob, som visersig at være Kates modsætning: tilknappet, genert og på vagt efter et trauma, han aldrig er kommet sig over. Mødet mellem de to modsætninger slår uventet gnister, og da Kate presses til bristepunktet og Jacobs fortid truer deres forhold, vokser kærligheden mellem dem.

‘Nattens dronning’ er en fin kærlighedshistorie med både passion, humor og noget på hjerte. Lige som jeg kan lide det. Og så er den let at læse – perfekt til en sommerferie …

simona ahrnstedt nattens dronning bog

‘Nattens dronning’, 169,95 kr., saxo.com

Den hjertevarme om livets skrøbelighed

‘Den uovervindelige Greta James’ er Jennifer E. Smiths livsbekræftende fortælling om livets skrøbelige skønhed.

Greta James spiller til udsolgte koncerter, og forfører publikummer over hele landet med sin sang og guitar. Men da hendes mor dør, braser hendes verden sammen. Modvilligt accepterer hun at tage moderens plads på et ugelangt krydstogt til Alaska, som forældrene planlagde før hendes død. Greta frygter for turen, da moren var familiens store sammenhængskraft og forholdet til faren og broren er indviklet.

På krydstogtskibet møder Greta historikeren, Ben Wilder, hvis liv også er under drastiske forandringer. Han skal holde foredrag om ‘The Call of the Wild’, som var en af Gretas yndlingsbøger. De fanger hinandens opmærksomhed på klodset vis, mens de famler efter at finde sig selv og hinanden i en svær tid.

Hjertevarm humor, sorg og sød romantik forenes i Jennifer E. Smith skønne roman.

den uovervindelige greta james jennifer smith bog

‘Den uovervindelige Greta James’, 214,95 kr., saxo.com

Den sommerhyggelige

Kathleen er 80 år gammel. Efter at hun er løbet ind i en ubuden gæst derhjemme, vil hendes datter have hende til at flytte på plejehjem. Men det skal Kathleen ikke nyde noget af. Det, hun længes efter – det, hun virkelig mangler – er eventyr. Liza er ved at drukne i familielivets hverdagsstress. Det sidste, hun har brug for, er en mor, der suser af sted på en vild ferie, som får Liza til at længes efter en sommer helt for sig selv.

Martha står midt i en kvartlivs-krise. Uden job, kærlighed eller inspiration kan hun ikke få sit liv til at give mening. Men hun ved trods alt, at noget må ske. Martha ser Kathleens annonce efter en chauffør og ledsager til en uforglemmelig køretur tværs over USA, og hun beslutter, at dette job kan være svaret på hendes bønner. Hun er ikke verdensmester i at køre bil, men alt er vel bedre end at bo sammen med sine forældre? Og at rejse med en fremmed? Ikke noget problem. Hvor meget bøvl kan en 80-årig også give?

Da kvinderne begiver sig ud på deres livs rejse, opdager de alle tre, at det aldrig er for sent at tage på eventyr. Bogen er lige som Sarah Morgans andre bøger – man elsker dem og underholdes på bedste vis.

sarah morgan sommerens eventyr bog

‘Sommerens eventyr’, 139,95 kr., saxo.com

Den Reese og jeg er vilde med

Reese Witherspoon var vild med den og læste den på en dag – jeg brugte godt nok en uge – men var også vild med den. Også den måde den specielle måde, den er skrevet på.

Daisy vokser op i slut-60’ernes L.A. Hun sniger sig ind på natklubber på The Sunset Strip, har kærlighedsaffærer med rockstjerner og drømmer om at optræde på legendariske spille- steder. Sex og stoffer er et fascinerende tidsfordriv, men det er rock’n’roll, der har stjålet hendes hjerte. Hun besidder en skødesløs skønhed, der fascinerer, beruser og forfører publikum, og efterhånden begynder hendes stemme at nå de rette ører.

Bandet The Six med den plagede forsanger Billy Dunne er også på vej mod det store gennembrud. Men aftenen før deres første turné opdager Billys kæreste, at hun er gravid, og med presset fra såvel det forestående fader- skab som berømmelsen, fortaber Billy sig i rock’n’roll-livets mørke faldgruber.

Daisy og Billys veje krydser hinanden, og det bliver åbenlyst, at en forening af deres talenter vil være lig med eksplosiv succes. Hvad der derefter sker, er den slags fortælling, der øjeblikkeligt skaber legender.

Daisy Jones & The Six er en gribende roman, der tager sin læser med på en hæsblæsende tur svøbt i sepiatoner, soundtracket fra en svunden æra, og sangskrivningens kraft. Samtidig er den et overbevisende portræt af en tid, der fandtes engang, et band, der aldrig gjorde, og idéen om en kvinde, der tør insistere på sit talent, sin lykke og ikke mindst sig selv.

daisy jones and the six taylor jenkins reid bog

‘Daisy Jones & The Six’, 199,95 kr., saxo.com

 

Læs også:

 

10 krimipodcasts du kan lytte til

 

pige seng lytte computer

 

· Mere fra samme kategori ·