Læs også:

Close
pige seng lytte computer

Inspiration til din næste krimipodcast eller lydbog. Du får 10 at vælge imellem

Underholdning  | 

Podcast kan man lytte til lige når det passer en. Om du er på farten – ligger i sengen eller sidder i stuen. Her får du lidt inspiration til den næste, du måske skal lytte til. Her er de bedste krimipodcast og -lydbøger til dig

Danskere er generelt vilde med gys og krimi, og når der så måske er en kommende weekend, ferie eller helligdag (eller flere) i vente, så skal der lyttes eller læses. Her er en eksklusiv liste fra Podimo på supergode anbefalinger til (u)hygge-lytning.

10 ting du skal lytte til

Her får du fem af de mest populære og nyeste krimi-podcasts samt 5 af de mest spændende krimilydbøger fra Podimo, som kan fylde dagene med afslapning, men også spænding og gys. Listen er både til dem, der vil nyde titlerne helt selv, og for dem, som vil dele historierne med deres nærmeste.

Den inkluderer blandt andet den populære krimipodcast ’Mord i Nord’, som i øjeblikket ligger nummer 1 i både Finland og Holland og handler om nogle af de mest uhyggelige drabssager i Skandinavien, og ’Natrium Chlorid’ af vores alle sammens Jussi Adler Olsen – den 9. bog i den yderst populære Afdeling Q-serie.

Disse podcasts ligger alle eksklusivt på Podimo …

pige seng lytte computer
Få inspiration til den næste podcast, du skal lytte til … (Foto: Pexels)

Fem krimi-podcasts

1 The Dropout

Elizabeth Holmes ligner på overfladen den ultimative succeshistorie. En ung kvinde, der dropper ud af skolen for at realisere sin drøm om at blive verdens næste store tech-entreprenør. Hendes firma, Theranos, ville revolutionere medicinalindustrien, og i spidsen for det hele skulle hun stå – som sin tids svar på idolet Steve Jobs.

Men historien om Elizabeth Holmes og Theranos tager en uventet drejning, for den successrige overflade skjuler et spind af løgne og bedrag, som vil resultere i en af de største svindelsager nogensinde.

 

The Dropout

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

2. Lovløs

Lovløs er en true crime podcast fra Podimo, hvor vi følger en række skæbnefortællinger fra den kriminelle underverden i Danmark.

En tidlig sommermorgen i 1987 bliver et ungt, tysk kærestepar fundet i en pøl af blod på færgen Viking Sallys helikopterdæk. Det står hurtigt klart, at de er blevet udsat for et voldeligt overfald i løbet af natten.

Klaus Schelkle og Bettina Taxis bliver bragt på hospitalet, hvor Klaus omkommer. Bettina overlever, men med svære skader og hukommelsestab fra overfaldet. Der er gået over 35 år, og sagen er endnu uopklaret. Men pludselig offentliggøres det, at en dansk mand er mistænkt som gerningsmand: Den nu 53-årige Herman Himle, som var med til at finde det tyske par på færgedækket den skæbnesvangre morgen i 1987.

Kriminalreporter Peter Graae har fulgt Herman i over et halvt år for at prøve at finde ud af, hvem den drabsanklagede mand er. Hvad er hans hemmelighed?

I anden sæson af Lovløs forsøger vi at komme bagom overskrifterne og få hele historien om Jønkes exit fra den rockerklub, han selv var med til at starte i Danmark: Hells Angels. I første sæson ‘Drabet på en bror’ følger vi Mellissa Hussein, der forsøger at optrevle historien om mordet på hendes bror Ari, som blev fundet dræbt i Valbyparken i 2018.

Lovløs

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

3. Narkobetjenten og den kriminelle underverden

I næsten 20 år har den tidligere narkobetjent René Dahl Andersen arbejdet på Istedgade som urobetjent, kildefører og senere undercoveragent for PET. Sammen med journalist Pernille Brunse tager dine værter dig med ned i en verden af hårdkogte kriminelle, narkomaner, prostituerede, meddelere og pushere.

I podcastserien møder du de skæbner, der lever deres liv i samfundets mørkeste afkroge og bliver klogere på den kriminelle underverden.

Podcasten bygger videre på bestseller-bogen “Hærdet” og er produceret af Podimo i samarbejde med forlaget Grønningen 1. Serien udlægger René Dahl Andersens personlige oplevelser og er en genfortælling af sagens fakta, som de har været gengivet i bogen, hvor fortællingerne er verificeret og nuanceret af forfatteren gennem bl.a. domsudskrifter, politirapporter og samtaler med nuværende og tidligere betjente ogmeddelere.

I visse af podcastseriens beretninger har det været nødvendigt at sløre navne og sagsdetaljer, ligesom visse
personlige og fortrolige oplysninger vil være udeladt.

Narkobetjenten og den kriminelle underverden

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

4. Breve fra en morder

‘Breve fra en morder’ er en True Crime podcast med breve fra dømte mordere i amerikanske fængsler. De indsatte har enten fået livstid i fængsel eller dødsstraf, og i brevene fortæller de, med deres egne ord, hvad der fik dem til at begå mord.

I ‘Breve fra en morder’ gives ordene således til gerningsmændene – men vi ser også kritisk på de dømtes breve og fortællinger: Janne Aagaard – kriminalreporter og forfatter til blandt andet True Crime-podcasten ‘Mord i Nord’ – gennemgår i hvert afsnit ned i mordernes motiver, deres forbrydelser og de historier brevene virkelig fortæller, ligesom hun også sætter deres forbrydelser og straf ind i en dansk kontekst.

Breve fra en morder

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

5. Mord i nord

En kvinde, der forsvinder på mystisk vis en uge før sit bryllup. To teenagere, der planlægger et mord over sms. Og et kærestepar, der flygter fra politiet fra Finland til Danmark.

‘Mord i nord’ fortæller historierne om nogle af de mest opsigtsvækkende, hårrejsende og spektakulære drabssager i Skandinavien.

Podcasten ligger netop nu nr. 1 i både Finland og Holland.

Mord i nord

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

Fem krimilydbøger

1. ‘Natrium Chlorid’ af Jussi Adler-Olsen

Drabschef Marcus Jacobsen møder sin bedste efterforsker, Carl Mørck, i forbindelse med en sag, som stadig sidder dybt i drabschefen. Et hjerteskærende selvmord i 2020 åbner igen efterforskningen, og snart står Afdeling Q med et uhyggeligt fletværk af sager, der vokser mellem hænderne på dem.

En helt særlig opgave som tvinger Rose, Assad, Gordon og Carl til at rykke tættere sammen. Adskillige markante personers dødsfald udlægges som ulykker eller selvmord, men da Afdeling Q dykker ned i dem, peger et ufatteligt mønster på noget langt mere voldsomt, og alt tyder på, at endnu et udvalgt menneske snart skal dø.

I kamp med tiden og de besværlige corona-restriktioner tager Afdeling Q med sædvanligt sammenhold og humor en indædt kamp op for at forhindre dette menneskes grusomme død.Og imens glider en helt anden sag fra fortiden mod Carl som en kvælerslange, der endelig har vejret sit bytte.

Natrium Chlorid af Jussi Adler Olsen

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

2. ‘Billy Summers’ af Stephen King

Suverænt underholdende, intelligent plot og stærke karakterer: Med sin seneste spændingsroman om en modvillig lejemorder med forkærlighed for litteratur demonstrerer Stephen King til fulde, at han er langt mere end blot gysets mester.

Billy Summers er lejemorder med hjertet på rette sted. Han likviderer kun onde mennesker, ellers kan han ikke sove om natten. Grundlæggende opfatter han sig selv som en skraldemand med et skydevåben, og han er den bedste i branchen. Nu planlægger han at lægge sit tidligere liv bag sig, når han har fuldført sin sidste mission.

Med en dækhistorie som forfatter installerer Billy sig i en lille flække mens han venter på, at det sidste bytte indfinder sig. Billy er en af verdens bedste snigskytter, han er dekoreret krigsveteran fra Irak og en ren Houdini, som forsvinder sporløst, når jobbet er eksekveret. Så hvad kan gå galt?

Billy Summers er en roman om kærlighed, hævn og skæbne, og en tvivlsom helts sidste forsøg på at frelse sin sjæl – og så rummer bogen én af de mest uimodståelige og overraskende makkerpar i Kings oeuvre, der drager ud for at hævne en ualmindelig gemen mands forbrydelser.

stephen king billy summers

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

3. ‘Dømt’ af Degnbol & Winther

Et lille landsbysamfund på Djursland er på den anden ende, da en tidligere dømt pludselig flytter ind. En ung kvinde dræbes i sin lejlighed i Aarhus. Fire år senere løslades Lars Emil, der dengang blev dømt skyldig. En anden har tilstået. Lars Emil er en fri mand.

I den lille landsby Roslinge på Djursland står Lars Emils nye kone Kira og deres lille datter klar til at byde ham velkommen hjem. Men de er også de eneste. For hvem vil bo i nærheden af en mand med så belastet et rygte?

Frygten indtager landsbyen og udløser trusler og oprør. Og da endnu et drab finder sted, denne gang midt i fredelige Roslinge, er det lille lokalsamfund tæt på kogepunktet. Kriminalkommissær Thea Krogh fra Østjyllands Politi hentes til Djursland for at opklare sagen i tæt samarbejde med lokalbetjenten Bjørn.

Imens forsøger den lokale sognepræst, Thorkild Christensen, at få verden til at give mening igen. For en frikendt er
vel fri?

Dømt handler om forsoning, skyld, tilgivelse, rummelighed – og ikke mindst om kærlighed i alle dens
komplekse afskygninger.

Dømt af Degnbol & Winther

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

4. ‘Dårekisten’ af Plaetner & Rohweder

Fortidens stemmer hvisker i murene. En succesrig virksomhedsejer, Mogens Bonde, findes brutalt myrdet i sit hjem. Martha Munk kender familien temmelig godt og står fra starten næsten alene med drabssagen, fordi hendes faste makker, Anders Berg, ligger underdrejet efter en skilsmisse, og stationens chefefterforsker, Søren Skovmose, har travlt med en narkosag i Holbæk.

Sporene fører til et tidligere sindssygehospital i Nykøbing Sjælland, hvor Martha går på jagt efter sandheden blandt den brogede skare af iværksættere, kunstnere og terapeuter, der har slået sig ned i de gamle bygninger. Ved første øjekast ser alt tilforladeligt ud, men under overfladen findes overraskende sammenhænge, der trækker tråde til fortidens patienter.

Da drabet på Mogens Bonde efterfølges af endnu en grusom forbrydelse, tilkalder den nyudnævnte politiinspektør, Torben Billing, hjælp fra Den Nationale Efterforskningsenhed. Martha må nu – oven i arbejdspresset og private udfordringer på hjemmefronten – indstille sig på at samarbejde med en ny kollega. 50.000 har læst første bind i Martha Munk-serien, Hundeungerne.

Dårekisten af Plaetner & Rohweder

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

5. ‘Grænseløs’ af Jørn Lier Horst

En australsk kvinde tager kontakt til William Wisting. Hun er leder af en gruppe mennesker, der i fællesskab forsøger at løse en forbrydelse: Drabet på den australske backpacker Ruby Thompson. Et af gruppens mest aktive medlemmer, norske Astria, har fortalt, at hun har fået et gennembrud i efterforskningen – og siden har ingen hørt fra hende.

Wisting bliver fascineret af den uortodokse efterforskning, hvor han hverken kender det rigtige navn på den savnede eller på anmelderen. Han lader sig trække ind i det, der viser sig at være en kriminalsag, hvor forbindelseslinjerne er mange, men uklare.

Bogen kan læses uafhængigt af de andre bøger i serien om William Wisting, den samvittighedsfulde
efterforsker fra Larvik.

Grænseløs af Jørn Lier Horst

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

 

Læs også:

 

Fem på stribe: Boginspiration til dig

 

bog bøger fem på stribe

· Mere fra samme kategori ·