Læs også:

Close
frederikke værens osteboller

Frederikke Wærens bløde osteboller

Mad  | 

Bløde osteboller – åhhh lyder det ikke bare for lækkert. Opskriften er fra bogen ‘Salty Baking Moments’ af dygtige Frederikke Wærens. Er du klar til boller, som alle vil elske

Inden i disse lækre, luftige boller findes en blød midte af dejlig, smeltet mozzarella- og cheddarost. Ostebollerne bages tæt sammen i et fad, da dette gør bollerne svampede. Desuden pensles de varme boller med hvidløgssmør.

Bollerne er inspireret af amerikanske dinner rolls og er af brioche-typen, da der æltes blødt smør ind i dejen. Og hvis osten udelades, er bollerne perfekte at bruge til sliders (mini-burgere)

Der bliver cirka 15 osteboller …

frederikke værens osteboller
Så er der lækre osteboller … (Fotograf: Rikke Nissen Westesen)

Det skal du bruge

Ingredienser dej

50 g gær
1 dl sødmælk, lun
3 dl kærnemælk, lun
2 spsk. sukker
2 æg
1 tsk. salt
Cirka 750 g hvedemel
120 g smør, blødt

Desuden

Lidt smør, til smøring af
formen

Fyld

100 g revet ost, f.eks. 50 g mozzarella og 50 g cheddar

Desuden

1 sammenpisket æg,
til pensling

Hvidløgssmør

50 g smør, smeltet
2 fed hvidløg, presset

frederikke værens osteboller
Osteboller så lækkert … (Fotograf: Rikke Nissen Westesen)

Sådan gør du

Dej:

Opløs gæren i den lune sødmælk i en røreskål.

Tilsæt kærnemælken, sukker og æg, og bland.

Tilsæt salt og ca. halvdelen af melet, og rør godt sammen.

Ælt derefter resten af melet i.

Kom smørret i dejen i små klumper, og ælt grundigt, til dejen blank og smidig. Bruger du
køkkenmaskine, æltes dejen i cirka 5-10 minutter ved middelhastighed.

Lad dejen hæve i skålen dækket af et let fugtigt viskestykke i cirka 1 time.

Osteboller:

Del dejen i 15 stykker.

Tryk hvert stykke flad, kom en skefuld ost på, og fold dejen sammen omkring osten.

Luk samlingen godt, og form til en bolle.

Sæt bollerne i en bradepande på cirka 25 x 35 centimeter smurt med lidt smør.

Lad bollerne efterhæve dækket af et let fugtigt viskestykke i cirka 30 minutter.

Hvidløgssmør:

Bland smeltet smør med presset hvidløg.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i den forvarmede ovn i cirka 15-20 minutter.

Pensl de varme boller med hvidløgssmør, og server dem lune.

 

Sådan ser bogen ud:

salty baking moments

 

Læs også:

Fokus på fordøjelsen

 

mave hjerte hænder

· Mere fra samme kategori ·