
Frederikke Wærens bløde osteboller
Bløde osteboller – åhhh lyder det ikke bare for lækkert. Opskriften er fra bogen ‘Salty Baking Moments’ af dygtige Frederikke Wærens. Er du klar til boller, som alle vil elske
Inden i disse lækre, luftige boller findes en blød midte af dejlig, smeltet mozzarella- og cheddarost. Ostebollerne bages tæt sammen i et fad, da dette gør bollerne svampede. Desuden pensles de varme boller med hvidløgssmør.
Bollerne er inspireret af amerikanske dinner rolls og er af brioche-typen, da der æltes blødt smør ind i dejen. Og hvis osten udelades, er bollerne perfekte at bruge til sliders (mini-burgere)
Der bliver cirka 15 osteboller …

Det skal du bruge
Ingredienser dej
50 g gær
1 dl sødmælk, lun
3 dl kærnemælk, lun
2 spsk. sukker
2 æg
1 tsk. salt
Cirka 750 g hvedemel
120 g smør, blødt
Desuden
Lidt smør, til smøring af
formen
Fyld
100 g revet ost, f.eks. 50 g mozzarella og 50 g cheddar
Desuden
1 sammenpisket æg,
til pensling
Hvidløgssmør
50 g smør, smeltet
2 fed hvidløg, presset

Sådan gør du
Dej:
Opløs gæren i den lune sødmælk i en røreskål.
Tilsæt kærnemælken, sukker og æg, og bland.
Tilsæt salt og ca. halvdelen af melet, og rør godt sammen.
Ælt derefter resten af melet i.
Kom smørret i dejen i små klumper, og ælt grundigt, til dejen blank og smidig. Bruger du
køkkenmaskine, æltes dejen i cirka 5-10 minutter ved middelhastighed.
Lad dejen hæve i skålen dækket af et let fugtigt viskestykke i cirka 1 time.
Osteboller:
Del dejen i 15 stykker.
Tryk hvert stykke flad, kom en skefuld ost på, og fold dejen sammen omkring osten.
Luk samlingen godt, og form til en bolle.
Sæt bollerne i en bradepande på cirka 25 x 35 centimeter smurt med lidt smør.
Lad bollerne efterhæve dækket af et let fugtigt viskestykke i cirka 30 minutter.
Hvidløgssmør:
Bland smeltet smør med presset hvidløg.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i den forvarmede ovn i cirka 15-20 minutter.
Pensl de varme boller med hvidløgssmør, og server dem lune.
Sådan ser bogen ud:
Læs også: