
Bagetid: Lav lækre hindbærsnitter med kransekagetopping
Hvem elsker ikke hindbærsnitter – de er old school på den lækre måde. Og her er de i en ekstra lækker variant. Den er fra bogen ‘Skærekager de luxe’. Måske du skulle kaste dig over lidt lækkert til kaffen
Mine hindbærsnitter er langtfra klassiske. De er opgraderet med et skønt lag kransekagemasse og drysset med hakkede hasselnødder. Det giver søde snitter med masser af knas, som efter min mening er en del mere luksuriøse end de almindelige hindbærsnitter fra bageren.

Det skal du bruge
Ingredienser
Bund:
280 g hvedemel
80 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
¼ tsk salt
200 g koldt smør
1 æggeblomme
Kransekagemasse:
150 g marcipan
300 g sukker
65 g æggehvide
Fyld og topping:
300 g hindbærmarmelade
50 g hasselnødder
Bagetid: 35 minutter
Der bliver 16 snitter af portionen …
Sådan gør du
Bund:
Bland hvedemel, flormelis, vaniljesukker og salt sammen i en skål.
Skær det kolde smør i små tern og smuldr det i melblandingen med fingrene.
Saml dejen med æggeblomme, men uden at ælte – dejen skal blot samles.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180 °C. Smør bageformen med lidt smør og beklæd den med bagepapir.
Tag dejen ud fra køl og rul den ud til en stor firkant med en tykkelse på cirka 1 centimeter. Læg dejen ned i formen og tryk den ud, så den ligger i et jævnt lag.
Prik bunden med en gaffel og bag den i ovnen i 15 minutter, til den er ganske let gylden – den skal ikke være gennembagt.
Kransekagemasse:
Riv marcipanen groft og pisk den sammen med sukker og æggehvide i en skål til en tyk makronmasse.
Fyld kransekagemassen i en sprøjtepose med stor rund tylle.
Fyld og topping:
Fyld hindbærmarmeladen i en sprøjtepose med en lille rund tylle.
Sprøjt kransekagemassen ud på den forbagte bund i brede, skrå striber. Sprøjt herefter hindbærmarmeladen ud i fugerne imellem kransekagestriberne.
Hak hasselnødderne groft og drys dem over.
Bag kagen i ovnen i cirka 20 minutter, til kransekagestriberne er let gyldne, og bunden er gennembagt.
Afkøl kagen på en rist og sæt den herefter på køl i mindst 2 timer, til den er helt kold.
Servering:
Løft forsigtigt kagen op af formen.
Skær kanterne af hele vejen rundt og skær herefter i 16 pæne, firkantede snitter.
Disse snitter er efter min mening nemmere at lave end de traditionelle hindbærsnitter, da man ikke skal stå og bakse
med to lag mørdej, som skal lægges pænt oven på hinanden.