Læs også:

Close

Mummum’s opskrift på bagte quesadillaer med kylling

Mad  | 

Mexicansk mad er manges favorit – og de lækre quesadillaer er på manges liste over yndlingsspiser. Her får en opskrift med kylling. Den er fra bogen ‘Mummum – kun aftensmad’

Amanda Juul Jensen og Mathilde Munkebo Bentsen, der står bag Mummum, er kommet med endnu en lækker og brugbar kogebog, der er fyldt med retter, de fleste vil elske og som også er nemme at gå til og lave for alle.

Disse quesadillaer er en time-saver, hvis du skal have mexicansk mad på bordet til mange, for de skal ikke steges, men bare bages i ovnen. Let og lækker aftensmad – ja, tak …

bagte quesadillaer
Så er der lækker aftensmad … (Foto: Line Falck Christensen)

Retten er til 4 personer og tager 1 time at tilberede …

En quesadilla er en mexicansk skål bestående af en tortilla, der primært er fyldt med ost og undertiden kød, krydderier og andre fyld, og derefter tilberedt på en gryde eller komfur. Traditionelt bruges en majstortilla, men den kan også laves med en mel tortilla.

Det skal du bruge

Pico de gallo

2 tomater

½ rødløg

¼ bundt frisk koriander Salt og peber

Guacamole

1½ avocado 1 fed hvidløg

2 tsk. citronsaft

1 spsk. creme fraiche Salt og peber

Quesadillaer

450 g kyllingebryst

130 g cheddar eller 120 g frisk mozzarella

2 spsk. creme fraiche 2 spsk. salsa

30 g jalapenos

1 brev tacokrydderi

6 tortillaer

2 spsk. raps- eller solsikkeolie 200 g creme fraiche

Sådan gør du

Quesadillaer:

Fjern eventuelle sener fra kyllingen.

Læg kyllingen i en gryde og hæld vand over, så det dækker. Kog kyllingen i 20-25 minutter. Skær den eventuelt over for at tjekke, om den er færdigkogt indeni.

Tag kyllingen op af vandet. Riv kødet fra hinanden med to gafler. Kom det i en skål og lad det køle af.

Riv cheddar på et rivejern med den grove side (hvis du bruger en klump cheddar), eller riv mozzarella fra hinanden med fingrene. Hvis du bruger revet cheddar eller mozzarella, vejer du det blot af og kommer det i en skål.

Kom creme fraiche, salsa, hakkede jalapenos, pulled kylling og tacokrydderi i skålen med osten. Rør det hele godt sammen. Hvis det virker lidt for ‘tørt

, så kom lidt ekstra creme fraiche eller salsa i.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Fordel fyldet på 6 tortillaer, så det dækker halvdelen af tortillaen (se på billedet). Buk den anden halvdel af tortillaen ind over fyldet og pensl med olie. Fordel dem på en bage- plade beklædt med bagepapir.

Bag dine quesadillaer i 10-15 minutter, indtil de begynder at få lidt farve i kanterne og har en let gylden farve.

Lav din pico de gallo imens. Hak tomat, rødløg og koriander fint. Bland salt og peber i.

Og fortsæt med guacamolen. Mos avocado og bland den med presset hvidløg, citronsaft, creme fraiche og salt og peber.

Tag bagepladen ud af ovnen. Lad dine quesadillaer køle en smule af og skær dem over på midten.

Anret med pico de gallo, creme fraiche og guacamole.

Velbekomme …

 

Sådan ser bogen ud:

 

mummum kun aftensmad

 

Læs også:

 

Verdens nemmeste knækbrød

 

knækbrød kerner (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·