Læs også:

Close
knækbrød kerner (Foto: MY DAILY SPACE)

Verdens nemmeste knækbrød

Mad  | 

Jeg har ikke tal på, hvor mange pakker knækbrød af den dyre slags, jeg har købt – også hos bageren. Men så en dag tænkte jeg, hvorfor er det, jeg ikke bare laver det selv. Det gjorde jeg så, og det synes jeg også, du skal gøre, for det er virkelig nemt

Det er ikke fordi, man som sådan kan gøre det meget billigere. Men du kan til gengæld selv styre det. Hvad tykkelse og hvad konsistens du kan lide. Og det er klart, at kommer du for eksempel pinjekerner og chiafrø og nødder i, ja så bliver det dyrere. Men jeg tager, hvad jeg har. Og jeg kommer det i, som jeg kan lide. Nogen gange har jeg ikke så meget at vælge imellem. Men de ryger jo også hurtigt, så så har man måske købt flere kerner til næste gang.

Jeg har eksperimenteret lidt med, hvad jeg kommer i, og jeg er slet slet ikke færdig med det. Så mon der ikke kommer flere opskrifter på MY DAILY SPACE, når jeg får opfundet nye lækre varianter.

knækbrød kerner (Foto: MY DAILY SPACE)
Du kan nemt – som i mega nemt – selv lave knækbrød. (Foto: MY DAILY SPACE)

En lille ting – mange der bager knækbrød selv laver store portioner, det kan man også nemt gøre. Og det kan holde sig længe i lufttætte glas. Men jeg synes, at når det er SÅ nemt, så vil jeg hellere have det friskbagt, og jeg kan faktisk ikke styre det, laver jeg for stor portion, så spiser jeg løs. Her med en lille form kan jeg styre det. Men det er jo kun et spørgsmål om, hvad du har lyst til.

Det skal du bruge

Til denne opskrift har jeg brugt chiafrø, solsikkekerner, græskarkerner, nigellafrø samt femkornsblanding.

Jeg tog en stor håndfuld af femkornsblanding

en lille af græskarkerner

en lille af solsikkekerner

og lille af chiafrø

samt et nip af nigellafrø

til dette skal du bruge vand – omkring 2 deciliter

og en teske olie – jeg brugte vindruekerneolie

og lille teske salt

og anelse salt til at drysse med undervejs

Sådan gør du

Den her “sådan gør du” bliver nok den nemmeste, jeg nogensinde har lavet. 😉

Start med at komme chiafrø og vand i en skål og rør rundt. Lad lige stå et minut. Så kommer du resten af kernerne i.

knækbrød kerner (Foto: MY DAILY SPACE)
‘In the making’ … (Foto: MY DAILY SPACE)

Tilsæt salt og olie. Konsistens skal være så “den bliver på skeen”. Altså ikke flydende og heller ikke hård.

knækbrød kerner (Foto: MY DAILY SPACE)
Man KAN udelade olien, men jeg kan godt lide, at der kommer bare lidt i. (Foto: MY DAILY SPACE)

Til denne her kom jeg for sjov – og det styrer du selv – et lille nip af en blanding jeg har med fennikelfrø, kornblomst, verbena og morgenfrue i. Det er egentlig en te. Men det var bare for at give det lidt anden smag. DET kan nemt udelades.

Min lille teblanding røg også i. (Foto: MY DAILY SPACE)
Måske har du også et eller andet sjovt, du kan komme i. Men det behøves ikke. (Foto: MY DAILY SPACE)

Brug en bageplade cirka 20 x 25 centimeter. Kom et stykke bagepapir i og fordel dejen. Min bliver lidt over en halv centimeter høj.

Når du bruger chiafrø og blander med vand bliver konsistens sådan lidt geleagtig. Det kan man måske se her. (Foto: MY DAILY SPACE)
Det er sådan lidt geleagtigt i konsistensen. Men det skal være nemt at fordele. (Foto: MY DAILY SPACE)

Bag i ovnen 1 1/2 time ved 150 grader. Undervejs – sådan en halv time inde i bagningen – kommer jeg lige anelse salt ind over.Jeg kan godt lide at der er lidt smag af salt i det. Vil du have det lidt blødere så giv det kun 1 time og 20 minutter.

Man kan skære det ud, når det er koldt med for eksempel et pizzahjul. Jeg kan dog godt lide at brække det af. Det synes jeg ser federe ud.

knækbrød kerner (Foto: MY DAILY SPACE)
Så er jeg klar til at kaste mig over mit eget knækbrød. Men lad det lige køle af. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også:

Moster Inges Waleskage

 

waleskage opbagt dej (Foto: MY DAILY SPACE)

 

· Mere fra samme kategori ·