Læs også:

Close
konfekt

Nem konfekt med et nyt twist: Her er tre varianter at vælge imellem

Mad  | 

Vi elsker konfekt. Og de sikre med marcipan og nougat holder altid. Men det kan også være en god ide at prøve noget andet og måske kombinere med de traditionelle stykker konfekt. Her får du tre varianter

Marcipan er perfekt til jul og juleslik og konfekt. Og Odense Marcipan har flere varianter, der gør arbejdet for at være kreativ lidt nemmere. Her ser du tre af varianterne. Her har vi brugt de to øverste. Men den med saltkaramel kan reelt bruges i alle tre, og det er nok den variant, som de fleste vil falde ekstra for.

odense marcipan konfekt
Den kan være sjovt at prøve nogle af de nye varianter. Og bare prøv dig frem – så har du også en god undskyldning for at smage på dem alle – testes skal de jo … (Foto: MY DAILY SPACE)

Små hapsere med citron/lime marcipan og hvid chokolade

Hvid chokolade er lidt sødere, så derfor er det syrlige fra citron/lime et godt kompliment dertil.

odense marcipan konfekt
Et godt makkerpar … (Foto: MY DAILY SPACE)

Du skal blot bruge Odense Marcipans marcipan med citron/lime, hvid chokolade og M&M’s. Og lav dem i den størrelse, du kan lide – laver du dem større, så pynt med to-tre M&M’s.

odense marcipan konfekt
De venter kun på at blive spist. Og næsten alle kan godt lide hvid chokolade … (Foto: MY DAILY SPACE)

Vælg kun de M&M’s der er røde, grønne og brune, så bliver de julet i sig selv

Marcipan med citron/lime og ruby chokolade

Du skal blot bruge Odense Marcipans variant med citron/lime og den lyserøde ruby chokolade, der lidt smagsmæssigt som hvid chokolade blot med en lidt syrlig og frugtig smag. Og så skal du finde noget fint at pynte stykkerne med.

konfekt
Feminine og fine er de små konfektstykker … (Foto: MY DAILY SPACE)

Det er ikke så vigtigt (i hvert fald for nogen) at de er sådan helt perfekte. De må gerne være lidt rustikke, der er ingen der regner med at du er hverken konditor eller chocolatier. Ned skal de nok komme … Og lægger du dem på et fint julefad – som for eksempel det her fra Kählers Hammerhøis julestel, så bliver det fint.

tørsleff
Tørsleffs har forskellige varianter med pynt du kan bruge. Om det er på kager, konfekt eller andet er lige meget. Denne er mega julet … (Foto: MY DAILY SPACE)

Dadler med mandler og marcipan med lakrids

Du skal blot bruge Odense Marcipans variant med lakrids og en håndfuld (eller hvor mange mandler du nu kan lide) og så gode store dadler.

odense marcipan konfekt
(Foto: MY DAILY SPACE)
dadler
(Foto: MY DAILY SPACE)

Start med at udsten dadlerne, hvis du køber nogle med sten. Skær dem endelig ikke helt over, men lav en fin ‘rende’ til fyldet …

odense marcipan konfekt
(Foto: MY DAILY SPACE)

Hak lige mandler groft og ælt dem sammen med marcipanen og tryk dem let ned i dadlerne, og luk den let til.

dadler
Og sådan kommer de til at se ud. En anderledes og lidt sundere variant. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også:

Julehygge på den nemme måde

jul julekugler kogler

· Mere fra samme kategori ·