Læs også:

Close
fem på stribe bog

Fem på stribe: Boginspiration til dig

Kultur  | 

Der er noget ved bøger – noget magisk som jeg elsker … Bøger er gode for krop og sjæl og ikke mindst hjerne. Her får du lidt inspiration til december måneds læsning. Her er fem gode bøger på stribe

Jeg elsker bøger – bøger i alle afskygninger. Jeg kan bare ikke få nok. Vi tager nu hul på en dejlig vinterjulemåned, hvor mørket endeligt har sænket sig over dagene men til gengæld lyser alle julelysene op … Her får du fem gode grunde til at finde et hyggetidspunkt og kaste dig over bøgerne – store som små – gamle som nye, mens vi nyder de hyggelige mørke dage. Så er du klar til (jule)HYGGE – for hygge er for mig at læse en god bog.

fem på stribe bog
Så er der fem gode bøger på stribe til dig … (Foto: MY DAILY SPACE)

Den fængende

Det farligste sæde i en flyvemaskine er plads 7A. Vidste du det … Og det er også hvad denne fængende roman hedder, der er en ny overbevisende spændingsroman med ‘twist and turns’ fra Tysklands bedst sælgende thrillerforfatter Sebastian Fitzek.

Mats Krüger, en erfaren og succesrig psykiater, der lider af panisk frygt for at flyve. Efter sin kones død emigrerede han til Argentina på et skib og afbrød kontakten med sin datter Nele. Da den højgravide Nele kontakter Mats og beder ham komme tilbage til Tyskland og hjælpe hende i tiden efter at barnet er født, kan han ikke længere undvige sin angst.

Således sidder Mats på natflyet fra Buenos Aires til Berlin og forsøger at tøjle sin flyskræk. Men kort efter takeoff bliver det tydeligt, at det hverken er turbulens, tekniske fejl eller terrortrusler, han skal frygte – det er en psykisk ustabil medpassager, som Krüger engang har behandlet. Et kapløb med tiden begynder, og Krüger bliver presset til at vælge side: Enten hjælper han med at få flyet og dets passagerer til at styrte ned. Ellers mister hans datter og det ufødte barnebarn livet … Wow – jeg lover du, først trækker vejret, når bogen er slut …

Sebastian Fitzek (f. 1971) er Tysklands mest succesrige thrillerforfatter og hans bøger er solgt i over 13 millioner eksemplarer og oversat til 24 sprog. Det siges om ham, at han ’ikke har læsere, men fans’.

sebastian fitzek plads 7a

‘Plads 7A’, 224,95 kr., saxo.com

Den julehyggelige

Åhh, jeg kan næsten ikke sige, hvor meget jeg elsker den her type bøger. SÅ er det jul og julehygge for mig, og jeg nænner næsten ikke, at læse den, for den skal lave ved …

På den lille, fjerntliggende og helt vidunderlige ø Mure står julen for døren. Øens gamle hotel skal snart slå dørene op igen, og Flora og Fintan knokler for at få det hele til at lykkes. Mon de når det i tide?

Flora MacKenzie er bekymret for sin bror Fintan, der er i sorg over at have mistet sin livspartner Coltan. Øens hotel var Coltons hjertesag, og derfor beslutter Flora sig for at hjælpe Fintan med at sætte det i stand. Sammen kan de måske forvandle den faldefærdige ruin til en hyggelig oase med god mad og knitrende ild i pejsen?

Men at drive et hotel er ikke helt så enkelt. Og det gør ikke sagen lettere, at Flora er nybagt mor. De eneste, som viser interesse for at komme til øens hotel og arbejde, er en fransk kok med et iltert temperament, en forkælet norsk køkkendreng, som ikke er den, han giver sig ud for at være, og en usædvanligt genert køkkenassistent, der rødmer, så snart nogen taler til hende. Kan denne brogede flok stå sammen og gøre det, der skal til, for at juleglæden kan sprede sig på øens hotel? Jenny Colgan gør det igen – underholder mig – og jeg er tilbage på den hyggelige ø og de skønne personligheder.

jul på øens hotel jenny colgan

‘Jul på øens hotel’, 249,95 kr., saxo.com

Den lille fine

‘Den slags små ting’er en tidløs og universel historie fra 1980’ernes Irland og en rørende fortælling om menneskelighed og mod.

Bill Furlong og hans familie har travlt i dagene op til jul. Mens hans kone og fem døtre gør klar til familiens festmåltid, skal kulhandleren Bill ud med leverancer til hele byen. Midt i de praktiske gøremål begynder nogle af tilværelsens store spørgsmål at trænge sig på. Bills mor arbejdede som hushjælp, og selvom hun blev gravid som 15-årig, fik hun og Bill højst usædvanligt lov at blive i huset. I timerne op til jul tænker Bill ikke kun på, at han aldrig har fået at vide, hvem hans far var – han spekulerer også over, hvor lidt, der skulle til, før hans liv var blevet helt anderledes.

Dagens sidste leverance er til byens kloster. Udover nonnerne, der har en magtfuld position i det lille katolske samfund, huser klosteret en række unge, ugifte piger, som er blevet gravide og derfor må skjules for omverdenen. Men da Bill ankommer, ser han noget, der hvirvler hans fortid op og sætter ham i et moralsk dilemma.

En stærk og fin lille bog og julehistorie, der også kunne være en perfekt mandel- eller adventsgave …

den slags ting sker

‘Den slags små ting’, 99,95 kr., saxo.com

Den selvstændige om den norske familie

Her er dømt en selvstændig bog fra den norske saga om Winther-familien – og så er der også dømt masser af jul. Kan det blive bedre … Yahhhh …

Unge Rose Winther og Dimpy Ashmore er nygifte og skal tilbringe julen sammen på familiens gamle gods, Oaktree Manor. Rose elsker julen og har store planer for højtiden. Hun drømmer om en uforglemmelig jul med dejlig mad, varme toddyer, smuk pynt, ild i pejsen og kærlighed.

Forventningens glæde forvandles dog til fortvivlelse og sorg, da Dimpy modtager et brev, som tvinger ham til at forlade godset i al hast. Lidt efter ankommer en fremmed til Oaktree Manor, og Rose er fortvivlet. Hvor godt kender hun egentlig den sande Dimpy? Og kan julen reddes?

‘Den største gave’ er en særlig julebog i fortællingen om Wintherdynastiet. Nye læsere kan forelske sig i det farverige historiske univers, mens fans, der allerede kender familien Winther fra seriens foregående syv bind vil glæde sig over endnu et gensyn, knitrende af vinterhygge. Jeg elsker alt ved den og det er jo en ekstra lille bonus, når man nu er vild med de andre bøger …

katrine wessel den største gave

‘Den største gave’, 149,95 kr., saxo.com

Den om kærligheden

Emma havde det hele: et godt job som gymnasielærer på sin gamle skole, en fast kæreste gennem 10 år og en lejlighed fuld af IKEA-møbler. Men så skete Axel.

Axel, der var helt forkert, men samtidig alt for rigtig. Axel, der kun var 18 år. Og som var Emmas elev – indtil Emma blev fyret.

Pludselig har Emma ikke længere det hele, måske ikke engang det halve. Men hun har stadig Axel, eller hvad? Efter en udlandsrejse vender Emma hjem kun for at opdage, at Axel har fået tilbudt en kontrakt og skal spille ishockey for en amerikansk klub. Nu sidder Emma tilbage på sit gamle børneværelse med et halvsløjt langdistanceforhold og en aftale ved det lokale jobcenter. Hun føler sig godt og grundigt slået tilbage til start. Og tingene bliver ikke mindre komplicerede af, at en lækker franskmand pludselig parkerer sin autocamper i hendes mors baghave …

‘Hjerte rimer på smerte – Hjerterdame 2’ er en rigtig sød og sjov kærlighedsroman om forelskelser, forviklinger og fuckups. Og om at livet ikke altid går, som man havde forestillet sig det. Det her er andet bind i serien om Emma og Axel (efter ‘Hjerterdame’). Tredje og foreløbigt sidste bind er planlagt til udgivelse forår 2022.

hjerte rimer på smerte

‘Hjerte rimer på smerte’, 249,95 kr., saxo.com

 

Læs også:

Lav Blomsterbergs fine små juletræer

 

juletræ pistacie grantræ blomsterberg (Foto: Sarah Sanctuary Williams)

· Mere fra samme kategori ·