Læs også:

Close
hbo max

NEWS: Så er HBO Max life i Danmark

Nyheder  | 

Så er HBO Max life i Danmark · Landsdækkende cykel- og knallertkontrol · 21-årig mand varetægtsfængslet for drab i Tisvildeleje · Valgplakater: Her kan du læse mere om reglerne · Dagens video: Det sødeste gensyn

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Så er HBO Max life i Danmark

HBO Max er nu tilgængelig i Danmark og resten af Norden. Dette er den første fase af udrulningen i 27 europæiske lande i løbet af i år og 2022, hvor serier og film fra Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network og Max Originals nu er samlet ét sted for første gang i Europa.

– HBO Max er nu live i seks lande i Europa, og yderligere 21 lande kommer til i løbet af 2022. Ud over alt den bedste underholdning, film, børneindhold og originalserier samlet på ét sted, giver vi også kunderne et ’once-in a life-time’ tilbud, udover det fordelagtige årlige tilbud, for at gøre det mere attraktivt for vores kunder at få adgang til alt det, de elsker, siger Christina Sulebakk, General Manager, HBO Max EMEA.

Blandt de helt nye Max Originals, der kommer på HBO Max i tiden op til jul, kan nævnes Gossip Girl, And Just Like That, Mindy Kalings, The Sex Lives of College Girls. Derudover er der til november premiere på den første danske Max Original; Kamikaze og anden sæson af den norske serie Beforeingers.

Fra lanceringsdagen kan man desuden glæde sig til nye film fra 2021 som blandt andet Reminiscence, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, Godzilla vs. Kong og Mortal Kombat – og så bliver helt nye film fra Warner Bros. tilgængelige på HBO Max 45 dage efter, de har haft dansk biografpremiere. Det betyder eksempelvis, at storfilmen Dune kan ses på HBO Max fra den 1. november.

HBO Max kommer til at være tilgængelig på stort set alle enheder inklusiv Smart-TV (Samsung, LG og Android TV™), via streamingenheder (Google Chromecast™ og Apple TV 4K) spillekonsoller (PS4, PS5, Xbox One og Xbox Series X|S), mobil og tablets (iPhone, iPad, iPod Touch and Android™) og online på www.HBOMax.com. Derudover vil HBO Max være tilgængelig via en række distributionspartnere.

Kunderne har mulighed for at betale igennem de mest gængse udbydere (VISA, Mastercard og PayPal) samt tegne abonnement med betaling gennem tredjeparter (Apple App Store og Google Play Store).

HBO Max giver kunderne en forbedret seeroplevelse med nye funktioner blandt andet med op til fem personlige profiler, tre simultane streams per konto, ingen begrænsninger i antal enheder og indhold tilgængeligt i 4K, 5.1-lyd og Dolby Atmos. Lanceringsdagen markers med et godt tilbud til alle nye kunder. Se mere her.

hbo max
Så er HBO Max i Danmark … (Foto: PR)

Læs også: The Reunion er på HBO

Landsdækkende cykel- og knallertkontrol

Politiet gennemfører i hele denne uge en målrettet indsats mod cyklister og knallertkørere. Bløde trafikanter udgør en betydelig del af de dræbte og tilskadekomne i trafikken, og de er mere udsat for alvorlige skader, når de er involveret i trafikulykker. I 2020 blev 28 cyklister og syv knallertførere dræbt i trafikken, hvor yderligere 799 cyklister og 257 knallertførere kom til skade. I en del af ulykkerne var risikobetonet adfærd hos cyklister og knallertkørere en medvirkende årsag.

Hvis knallerter kører for stærkt, udgør det en væsentlig risiko for føreren selv og for medtrafikanterne. Samtidig skaber høj hastighed ofte utryghed for cyklister og gående på cykelstier og gangstier, hvor støjgener også er en faktor, som er til irritation for omkringboende.

Hvorfor indsats mod cyklister og knallerter?

  • Bløde trafikanter er mere udsat for alvorlige skader eller død i ulykker.
  • Nogle cyklister og knallertkørere kører over for rødt lys, kører på fortove i fodgængerfelter og tager ikke hensyn til andre trafikanter.
  • Ulovlige knallerter udgør en væsentlig risiko for føreren selv og andre.
  • Ulovlige knallerter skaber utryghed på gangstier i boligområder, hvor beboerne også generes af støj.
cyklist
Poltiet kigger ekstra på cyklister og knallertkører i denne uge … (Foto: Unsplash)

Læs også: Cyklister er de vredeste i trafikken

21-årig mand varetægtsfængslet for drab i Tisvildeleje

En 21-årig mand er netop blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for drab på en 55-årig kvinde.

Retten i Helsingør har netop besluttet, at en 21-årig mand, der er sigtet for drab på en 55-åig kvinde, som han har en familiemæssig relation til, skal være varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Nordsjællands Politi fik mandag morgen klokken 08.27 en anmeldelse om, at en kvinde var blevet stukket med kniv og herefter afgået ved døden i en ejendom på Pyramidestien i Tisvildeleje. Det var den 21-årige mand selv, som anmeldte hændelsen, og han blev kort efter anholdt uden nogen form for dramatik.

Nordsjællands Politi var hele mandagen på gerningsstedet, hvor flere patruljer, hunde og teknikere undersøgte ejendommen og det omkringliggende område for spor.

– Vi er i fuld gang med at klarlægge hændelsesforløbet og motivet ud fra de oplysninger og spor, som vi indtil nu har i sagen, siger politikommissær Jakob Rahbek fra Nordsjællands Politi.

Da grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, kan Nordsjællands Politi ikke give yderligere oplysninger om sagen.

solnedgang strand tisvilde tisvildeleje
Et tragisk drab er sket i Tisvildeleje … (Foto: Unsplash)

Læs også: Tre mand anholdt for drab på kvinde

Valgplakater: Her kan du læse mere om reglerne

Nu er de her, og du har højst sandsynligt allerede stødt på flere af dem: valgplakaterne. De hænger i lange rækker under hinanden i lygtepælene og kæmper om din opmærksomhed.

Men hvordan er det lige med reglerne på området? De må ikke bare hænge hvor som helst eller i hvilken som helst højde. Der er nemlig regler for, hvor, hvordan og hvor længe valgplakaterne må hænge i det offentlige rum.

Bliver du i tvivl om reglerne, så læs om reglerne på Indenrigs- og boligministeriets hjemmeside, der oplister reglerne for valgplakaterne.

På siden fremgår det blandt andet, at valgplakaterne ikke må være større end 0,8 m2, at de skal være taget ned igen senest otte dage efter valgdagen ved døgnets afslutning, at de bl.a. ikke må hænge på eller over motorveje og motortrafikveje, og at de ikke må ikke hænges op på en måde, der medfører skader på eller ændringer af vejtræer eller master til vejbelysning, hegn og indretninger til forsyningsvirksomhed. Dette er blot nogle af reglerne, der er nævnt her. Læs dem alle på ovenstående side.

Valgplakater, som er ophængt i strid med ovennævnte regler, skal nedtages inden 24 timer efter, at vejmyndigheden har meddelt påbud herom, og overholdes påbuddet ikke kan Vejmyndigheden nedtage valgplakaterne.

Det er kommunerne, der er myndighed for de kommuneveje, som ligger i de respektive kommuner og Vejdirektoratet, der er det for de statslige veje. Det er altså disse myndigheder, du skal tage fat i, hvis du har spørgsmål og/eller mener, at nogle valgplakater ikke er ophængt efter de gældende regler.

Læs også mere om ophængning af valgplakater på Vejdirektoratets hjemmeside.

Og husk lige, at der er altså tale om hærværk, hvis du tegner på plakaterne, ødelægger dem på anden måde eller river dem ned, så lad være med det – også selvom du er uenig med kandidaten.

valg valgplakat
Valgplakaterne fylder gadebilledet nu … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Antallet af valgplakater slår alle rekorder

Dagens video: Det sødeste gensyn

· Mere fra samme kategori ·