Læs også:

Close
hbo friends

NEWS: I dag har The Reunion premiere på HBO

Nyheder  | 

I dag har The Reunion premiere på HBO Nordic · ’Partnerskab for levende bymidter’ klar med nye anbefalinger · ‘Falsk’ pistol skabte utryghed på gaden i Aarhus · NORMAL åbner igen sommerbutikker · Dagens video: Friends Forever

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

I dag har The Reunion premiere på HBO Nordic

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry og David Schwimmer vender  i dag tilbage til seriens kendte omgivelser på ‘Stage 24′ i Warner Bros’ studier i Burbank, hvor de sammen ser tilbage på og fejrer den ikoniske komedieserie.

Foruden de seks venner kommer reunion-afsnittet til at have en imponerende række af gæster, blandt andre David Beckham, Justin Bieber, BTS, James Corden, Cindy Crawford, Cara Delevingne, Lady Gaga, Elliott Gould, Kit Harington, Larry Hankin, Mindy Kaling, Thomas Lennon, Christina Pickles, Tom Selleck, James Michael Tyler, Maggie Wheeler, Reese Witherspoon og Malala Yousafzai.

Ben Winston har instrueret og executive produceret sammen med seriens originale executive producers, Kevin Bright, Marta Kauffman og David Crane. Det er Warner Bros. Unscripted Television i samarbejde med Warner Horizon, Fulwell 73 Productions og Bright/Kauffman/Crane Productions, der står bag. Aniston, Cox, Kudrow, LeBlanc, Perry og Schwimmer fungerer også alle som executive producers.

Med utallige Emmy- og Golden Globe-nomineringer og statuetter i bagagen er Venner en af vor tids mest ikoniske og skattede komedieserier. Serien kørte på TV fra september 1994 til maj 2004 og består af 236 episoder fordelt på 10 sæsoner.

Friends: The Reunion varer 103 minutter. Alle 10 sæsoner af Venner er eksklusivt tilgængelige på HBO Nordic.

hbo friends
Er du klar til en reunion … (Foto: HBO PR)

Læs også: Serier du bare må se på HBO

’Partnerskab for levende bymidter’ klar med nye anbefalinger

Sidste uge offentliggjorde ’Partnerskab for levende bymidter’ sine anbefalinger. Det vil kræve en ekstraordinær indsats at løse de udfordringer, som bymidterne står overfor, mener indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek, der nu glæder sig til at arbejde videre med anbefalingerne.

Partnerskab for levende bymidter har siden august 2020 gennemgået både danske og udenlandske erfaringer med at udvikle og fastholde levende bymidter. Partnerskabet blev nedsat på baggrund af de omfattende udfordringer, som mange bymidter står over for, hvor de oplever, at mange funktioner lukker eller flytter som følge af affolkning, ændrede handelsmønstre og nye mobilitets- og pendlingsmønstre.

Bymidten er ikke alene vigtig for handelslivet, men også for kulturarven, som et socialt mødested og som et centralt knudepunkt for trafik og offentlig service. Det er partnerskabets overordnede vurdering, at mange danske bymidter står over for en omfattende omstilling, hvis de skal overleve. Hvis det skal lykkes at fastholde så mange fysiske butikker som muligt og sikre, at tomme lokaler udnyttes af nye erhverv, kulturtilbud, idræts- og foreningsliv eller bynære boliger, vil det kræve en omstilling af detailhandels- og serviceerhvervet samt attraktive kulturmiljøer og mødesteder.

Erfaringerne viser, at en sådan omstilling kræver et tæt samarbejde mellem bymidtens forskellige aktører, offentlige og private såvel som civile, hvis det skal lykkes.

– Levende bymidter i hele landet er en grundlæggende forudsætning for, at det er attraktivt at bo og arbejde i landdistrikterne. Jeg er enig med partnerskabet i, at de udfordringer, vi ser for tiden, kræver en fælles og massiv indsats, og jeg glæder mig til at arbejde videre med anbefalingerne, forklarer indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek.

Sammen med anbefalingerne udgiver partnerskabet også en værktøjskasse med konkrete forslag og ideer til arbejdet med bymidten.

Partnerskabets samlede rapport og værktøjskasse kan tilgås her.

have glypoteket blomster
Her ses haven bag Glyptoteket … (Foto: MY DAILY SPACE)

 

Læs også: Folkebevægelse skal hjælpe Danmarks biodiversitet

‘Falsk’ pistol skabte utryghed på gaden i Aarhus

Østjyllands Politi fik mandag  en anmeldelse om, at en mand gik rundt på gaden og viftede med en pistol tæt på banegården i Aarhus. En patrulje kørte straks til stedet, og de opdagede hurtigt en mand svarende til signalementet gå ind i Rådhusparken fra Park Allé.

Manden havde ganske rigtigt en pistol i hånden, og betjentene beordrede ham til at lægge den. Det gjorde han med det samme, hvorefter han blev anholdt.

Det viste sig dog, at der var tale om en vellignende legetøjspistol, og manden, der havde holdt den, var en 27-årig mand. Under visitationen af ham fandt betjentene også et 16 centimeter langt søm, som sammen med legetøjspistolen blev beslaglagt.

Den 27-årige blev sigtet for at have opført sig truende med pistolen og for overtrædelse af våbenloven på grund af sømmet.

våben pistol skyder
27-årig skabte utryghed for borgerne i Aarhus … (Foto: Unsplash)

Læs også: Aarhus har landets højeste andel af forældrekøb

NORMAL åbner igen sommerbutikker

Med mere end 90 butikker rundt omkring i Danmark er NORMAL allerede godt repræsenteret på landkortet. Og igen i år ønsker NORMAL at komme endnu tættere på kunderne i sommerlandet. Den 11. juni 2021 slår NORMAL derfor dørene midlertidigt op for syv nye ‘MINIMAL’-butikker i nogle af de mest populære feriebyer i Danmark.

– MINIMAL-konceptet bliver igen i år det som man kender fra en almindelig NORMAL-butik, bare i skrumpet udgave – og sortimentet vil blive tilpasset den danske sommer, med alt hvad det indebærer. Der vil være alt lige fra solcreme til is, personlig pleje, makeup og snacks. Mange af de sædvanlige varer og mærker, man kender fra NORMAL, men selvfølgelig også med et par sommeroverraskelser, forklarer adm. direktør Torben Mouritsen.

Navnet ‘MINIMAL’ refererer både til de almindelige NORMAL-butikkers navn, de lave priser og størrelsen på de nye butikker – og så til det faktum, at de kun er der midlertidigt.

– Planen er, at vi lukker butikkerne igen i slutningen af sæsonen. Butikslokalerne er mindre, end de plejer at være, og dermed perfekte til en MINIMAL-butik men for små til en NORMAL-butik med fuldt sortiment. Udover at det her er en sjov og anderledes sommeraktivitet for os, så er det selvfølgelig også interessant for os at se, hvordan kunderne i de nye byer tager imod os i år, og vi ser frem til igen at blive en del af bybilledet i de hyggelige danske sommerbyer, fortsætter Torben Mouritsen.

Dørene slås op for alle syv butikker på én og samme dag.

– Vi glæder os til at gentage succesen, og alle fra NORMALs danske hovedkontor hjælper til de sidste dage – en kæmpe holdindsats! MINIMAL er måske nyt for mange, men ligesom i NORMAL er du garanteret en god handel, overraskelser og en anderledes butiksoplevelse, afslutter Torben Mouritsen.

Sommerbutikkerne vil holde åbent alle ugens dage, og åbningstiderne tilpasses til kundernes hverdag i ferieperioden. Priserne vil være, som man kender dem fra NORMAL-butikkerne.

Facts:
‘MINIMAL’ åbner i 2021 i følgende byer:

– Skagen
– Løkken
– Marielyst
– Blåvand
– Assens
– Faaborg
– Ringkøbing

skagen klitter danmark
Skagen er også en af de byer Normal åbner i … (Foto: Unsplash)

Læs også: Postkort fra Fanø og Nordjylland

Dagens video: Friends Forever

· Mere fra samme kategori ·