
NEWS: Dove sætter fokus på uredigeret skønhed i ny kampagne
Dove sætter fokus på uredigeret skønhed i ny kampagne · Seks års fængsel for at købe pistol og narko · Nobels Fredspris 2021 · SP34 er kåret som et af verdens bedste hoteller · Lamborghini købt og konfiskeret samme dag · Dagens billede: Flot hæder til hotel
Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.
Dove sætter fokus på uredigeret skønhed i ny kampagne
Som en del af Dove Selvværdsprojekt og deres kamp mod redigering af billeder på sociale medier, placerer Dove nu spejlbeklædte selfie-bokse på en række udvalgte steder i Norden. Doves kampagne skal gøre opmærksom på konsekvenserne, som presset på de sociale medier og den flittige brug af billedredigeringsprogrammer har på unge pigers selvværd.
Idéen til kampagnen opstod, efter at en ny undersøgelse foretaget for Dove viste, at unge piger helt ned til 10–13-års-alderen manipulerer deres udseende, når de lægger billeder op på platforme som Facebook og Instagram. Undersøgelsen viste også, at mere end halvdelen af alle piger redigerer deres udseende online og at 7 ud af 10 piger vil gå så langt som til at slette billedet, hvis de ikke ser perfekte ud. Denne problematik ønsker Dove at skabe opmærksomhed omkring – blandt andet ved at opsætte selfie-bokse.
Konceptet for selfie-boksen udspringer fra indsigten om, at næsten alle billeder i dag redigeres på sociale medier, og at billeder taget i fotobåse udgør en sjælden undtagelse. I selfie-boksen kan mennesker portrættere deres sande, uredigerede skønhed.
Boksen er klædt i spejlglas og er tapetseret med relevante tal fra undersøgelsen. Selfie-boksen kan opleves i Frederiksbergcentret i København den 8.-9. oktober. Inden da har den været en tur forbi Mall of Scandinavia i Stockholm og Kamppi i Helsingfors.
– Det er trist, at så mange unge piger ikke er tilfredse med sig selv og lider under et stort pres for at redigere deres selfies. Vi mener, at det er på tide at ændre denne trend og forandre billedet af, hvad rigtig skønhed er. Et skridt på vejen er selfie-boksen, hvor vi vil gøre opmærksom på, hvordan presset fra sociale medier skader unges selvværd og samtidig opmuntre unge piger til at omfavne ægte skønhed – fri fra digitale forskønnelser, siger Ilse Siekkinen, Head of Marketing Beauty & Personal Care i Norden, Unilever.
Med kampagnen ’En omvendt selfie’ vil Dove bidrage med at bekæmpe de negative konsekvenser, som selfie-kulturen har på unge piger, og i stedet styrke og opbygge deres selvværd. Indsatsen er en del af Dove Selvværdsprojekt.
Om Dove Selvværdsprojekt:
Dove ser det som sin mission at hjælpe unge mennesker rundt om i verden med at opbygge et godt selvværd og et positivt kropsbillede. Siden 2004 har Dove arbejdet med at opbygge unges selvværd som en del af Dove Selvværdsprojekt. På Doves hjemmeside har en række eksperter samlet forskellig information, der skal hjælpe voksne med at identificere problemer relateret til børns og unges selvværd. Her sætter de fokus på at udvikle voksnes evne til at gøre en forskel og giver tip til, hvordan man kan øge et barns selvværd. Materialet kan hentes gratis på Doves hjemmeside.
Læs mere om Dove Selvværdsprojekt her.
Om undersøgelsen:
Undersøgelsen er foretaget af Syno for Dove. I Danmark omfatter undersøgelsen 527 interviews med piger i alderen 10-17 år. Undersøgelsen blev foretaget mellem den 5. april og 31. maj 2021.

Læs også: Sådan tager du det perfekte foto
Seks års fængsel for at købe pistol og narko
En 58-årig mand blev mandag idømt seks års ubetinget fængsel for sin rolle i et stort narkonetværk, der efter politiets vurdering har handlet med flere hundrede kilo amfetamin.
I sommeren sidste år slog Særlig Efterforskning Vest til i en større koordineret aktion og anholdt 12 personer, som blev vurderet til at være en del af narkonetværket. Senere blev yderligere personer i netværket anholdt, og p.t. har seks personer fået dom, mens 10 fortsat sidder varetægtsfængslet i sagen.
Den 58-årige erkendte i Retten i Aarhus, at han havde formidlet en aftale om køb af to kilo amfetamin via en krypteret chattjeneste. Amfetaminen blev i maj sidste år afleveret på en p-plads i Odder, hvor det blev afhentet af en 32-årig mand, der tidligere er dømt i sagen.
I retten erkendte den 58-årige også, at han havde bestilt en pistol med ammunition via den krypterede chattjeneste. Pistolen blev i april sidste år leveret til den 58-årige på en p-plads i Ikast-området.
Den 58-årige har været internationalt efterlyst, idet han ikke blev fundet ved politiets anholdelsesaktioner i Danmark. I april i år blev han anholdt af spansk politi og efterfølgende udleveret til Danmark.
Straffen for at have bestilt amfetamin og skydevåben blev af retten fastsat til seks års ubetinget fængsel. En dom, som den 58-årige modtog.
– Jeg noterer mig med tilfredshed, at straffen til den 58-årige for at handle med narko og skydevåben er mærkbar, hvilket understreger sagens alvor. Samlet set er jeg tilfreds med, at det nu er lykkedes politi- og anklagemyndighed i denne sag at få dømt i alt syv mænd, der alle har tilstået at have en rolle i et organiseret og omfattende narkonetværk, som vi mener står bag handel med store mængder hård narkotika, udtaler er anklager Jacob Gents.
Der er endnu ikke rejst tiltale mod de 10 personer, der fortsat sidder varetægtsfængslet i sagen. To af dem vurderes af politiet at være bagmændene i netværket.
De seks personer, der tidligere er dømt i sagen, har samlet fået mere end 20 års fængsel.

Læs også: To et halvt års fængsel for salg af hash
Nobels Fredspris 2021
Nobels Fredspris går i år til to journalister; en filippiner og en russer, der deler årets fredspris. Nobels Fredspris 2021 går til Maria Ressa og Dmitry Muratov. Dette oplyste Den Norske Nobelkomitetorsdag torsdag på et pressemøde i Oslo.
De to journalister får prisen ‘for deres indsats for at værne om ytringsfriheden, som er en forudsætning for demokrati og vedvarende fred’. Sådan lyder begrundelsen. Maria Ressa er en filippinsk journalist og forfatter, og derudover er hun direktør for og medstifter af den engelsksprogede netavis The Rappler. Dmitry Muratov er russisk journalist og chefredaktør for den regeringskritiske russiske avis Novaya Gazeta.
I modsætning til de videnskabelige Nobel-priser, der uddeles i Sverige, bliver fredsprisen uddelt i Norges hovedstad. Prisen blev første gang uddelt i 1901 til den schweiziske forretningsmand Henry Dunant og den franske økonom og politiker Frédéric Passy. Siden er prisen blevet uddelt 102 gange til 137 forskellige modtagere, og sidste år gik prisen til FN’s Verdensfødevareprogram, WFP.
Læs også: Opfindere, forskere genier – kvinder der ændrede verden
SP34 er kåret som et af verdens bedste hoteller
Condé Nast Travelers 2021 READERS ‘CHOICE AWARD har fået det københavnske boutique hotel SP34 til at være et af verdens bedste.
Hotel SP34, som er en del af boutiquehotelkæden Brøchner Hotels, er netop blevet kåret til det bedste hotel i Nordeuropa og det 6. bedste i verden til Condé Nast Travelers 2021 READERS ‘CHOICE AWARD. Over 800.000 læsere verdenen over har stemt og rangeret deres bedste hoteloplevelse. En flot hæder …
Fra den 15. oktober inviteres alle overnattende gæster til ‘Nightcap Hour’ på husets regning. En ny hotelsignatur, hvor der hver aften skænkes en eksklusiv nightcap fra baren i hotellets hyggelige social spaces mellem 22.00-23.00. Udvalget byder på både klassisk likør og spiritus samt helt unikke flasker.
Nightcap Hour er blot én af de særlige fordele, der er inkluderet i dit ophold på Hotel SP34. Den eksisterende signatur ‘Wine Hour’, med vin på husets regning hver dag fra 17.00-18.00, er særlig populær hos gæsterne – ikke kun på grund af det gratis glas vin, men på grund af værtskabet og den hyggelige atmosfære, det skaber. Nightcap Hour handler i lige så høj grad om at få dig til at føle dig hjemme, imens et godt glas skænkes for dig, så du kan slappe af fra dagen og nyde atmosfæren i unikke omgivelser.
Hotel SP34 er beliggende i tre tidligere københavnerlejlighedsejendomme, hvor de danner rammerne for hotellet midt i Latinerkvarteret – et populære område, hvor du mærker den summende stemning fra de mange restauranter, lokale barer, gallerier og vintagebutikker. Området reflekteres videre indenfor på hotellet i både indretningen, de forskellige events samt de skiftende udstillinger med lokale kunstnere. Den aktuelle udstilling på hotellet er VERSUS #1 feat. Louise Simony og Heidi Stribæk Kaiser, som er den første ud af i alt 7 udstillinger fra GANG Galleri, der er baseret på en visuel dialog mellem forskellige kunstnere.

Læs også: Jeg leger turist i egen by
Lamborghini købt og konfiskeret samme dag
Den irakiske rigmanden havde både en spændende men også dum dag, da han skulle hente sin nyindkøbte Lamborghini. Manden havde købt bilen i Tyskland tidligere på dagen og var derffter på vej hjem til Norge. I Danmark må man maksimalt køre 130 kilometer i timen, men de skilte havde en irakisk mand, der er bosiddende i Norge tilsyneladende overset, da han var på vej gennem Danmark i flyvende fart.
Få kilometer syd for Hjørring blev han i hvert fald målt til at køre 236 kilometer i timen i en Lamborghini Huracán i hastighedskontrol, Nordjyllands Politi havde placeret på E39. Det skriver Nordjyske. Manden burde ellers have set adskillige skilte på sin vej fra Tyskland.
Tidligere på dagen havde købt Lamborghinien til to millioner kroner. Men det ejerskab skulle vise sig at blive en kort fornøjelse – for en sådan hastighedsoverskridelse betyder i Danmark, at bilen bliver konfiskeret.
Læs også: Dømt for vanvidskørsel