Læs også:

Close
corona vaccine pfizer biontech

NEWS: Sundhedsstyrelsen og Salling Group i samarbejde om stor vaccinationsdag

Nyheder  | 

Sundhedsstyrelsen og Salling Group i samarbejde om stor vaccinationsdag · Regeringen vil have 10.500 flere i job · 60-årig mand dømt for seksuelle overgreb på steddatter · Pollensæsonen er gået på hæld · Dagens video: Noget at glæde sig til

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Sundhedsstyrelsen og Salling Group i samarbejde om stor vaccinationsdag

På lørdag den 11.september kan borgere blive vaccineret i Bilka og føtex henover hele landet. Her vil personale fra regionerne stå klar med vaccinationer til de, der ønsker en vaccine, men endnu ikke har fået den. Det sker i samarbejde med Sundhedsstyrelsen for at udbrede vaccinationsprogrammet til endnu flere borgere.

Flere og flere danskere har allerede taget imod tilbuddet om vaccination mod Covid-19. Og nu bliver det lettere for de, der endnu ikke har lagt vejen forbi vaccinationscentret. Lørdag den 11. september åbner særlige pop-up vaccinationssteder ved 16 af landets 19 Bilka’er samt føtex i City Vest ved Aarhus. Her kan kunder, medarbejdere og øvrige borgere komme forbi og blive vaccineret uden forudgående tidsbestilling.

Godt 79 procent af målgruppen er færdigvaccineret, mens godt 86 procent som minimum har fået første stik. Med et mål om at få 90 procent af målgruppen færdigvaccineret inden 1. oktober, flytter Sundhedsstyrelsen i samarbejde med regionerne nu de traditionelle vaccinationscentre ud i landet og tættere på danskerne – blandt andet til flere af Salling Groups varehuse lørdag den 11. september.

Sundhedsstyrelsen håber på, at især mange flere unge og borgere i udvalgte boligområder vil komme med i vaccinationsprogrammet.

– Vi er rigtig glade for den store opbakning fra detailhandlen til at hjælpe med i vaccinationsindsatsen, så de sidste, herunder særligt de unge, kan blive vaccineret. Mange af os har vores daglige gang i butikker. Samtidig er detailhandlen en branche med rigtig mange unge medarbejdere. Derfor er detailhandlen en vigtig brik i puslespillet med at sikre, at alle ved, at de har et tilbud om gratis vaccination og får en nem mulighed for at gøre brug af det, siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

Som det har været tilfældet under hele Covid-19 bakker Salling Group også her op om myndighedernes indsats.

– Det er en vigtig del af vores virksomheds DNA at tage ansvar for det samfund, vi er en del af. At hjælpe myndighederne med at gøre vaccineprogrammet så tilgængeligt som muligt for borgerne ligger derfor i naturlig forlængelse af vores hidtidige håndtering af Covid-19. Vi håber, at myndighedernes vaccinationsindsats kan bidrage til at fastholde den normale hverdag, som vi alle langt om længe er vendt tilbage til, siger HR-direktør i Salling Group, Louise Gade.

Hvis man ønsker at blive vaccineret i enten Bilka eller føtex, kan man finde flere oplysninger i sit lokale varehus.

Det vil være muligt at blive vaccineret i følgende Bilka-varehuse:

Tilst ved Aarhus, Skalborg ved Aalborg, Hundige, Odense, Ishøj, Slagelse, Næstved, Holstebro, Esbjerg, Vejle, Kolding, Horsens, Viborg, Herning, Hillerød og Randers. Ligeledes vil det være muligt i føtex-City Vest i Aarhus.

corona vaccine pfizer biontech
Sundhedsstyrelsen og Salling Group går sammen i indsats for at få de unge vaccineret … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Konsekvenserne af corona: Flere er blevet ramt af angst og depression

Regeringen vil have 10.500 flere i job

Der har et stykke tid været talt om, at det danske erhvervsliv mangler akut arbejdskraft, derfor fremlagde regeringen tirsdag formiddag sit bud på, hvordan man får de 10.500 flere i job, som man trækker ud af arbejdsmarkedet med indførelsen af ‘Arne-pensionen’. Her er forslagene som regeringen lagde frem:

 1. Lavere dimittendsats for unge
 2. Dagpengesatsen forhøjes og nedtrappes

 3. 37 timers aktiveringspligt

 4. Højere fribeløb for SU-modtagere
 5. Modregning i pension afskaffes

 6. Gevinst ved videreuddannelse
 7. Højere fagforeningsfradrag
 8. Investering i uddannelse, forskning og grøn omstilling

 9. Billigere el
 10. Nye øjne på erhvervsstøtte
 11. Aktiegevinster skal finansiere

– I alt for mange år har vi gjort flere en bjørnetjeneste ved ikke at stille krav til dem, udtalte statsminister Mette Frederiksen på pressemødet og fortsatte:

– Vi vil som det første indføre en ny arbejdslogik, hvor man har pligt til at bidrage og gøre nytte, og hvis man ikke kan finde et ordinært arbejde, må man arbejde for sin ydelse.

Generelt har mange organisationer og foreninger rosende ord til overs for udspillet. Også hos Lederne, der mener, det er vigtigt med politisk handling for at skaffe flere hænder og i pressemeddelse siger, at det er helt afgørende, at regeringen nu kommer med konkrete initiativer for at løse manglen på arbejdskraft, som er den største udfordring for ledere og virksomheder netop nu. Flere af forslagene fra regeringen har gode perspektiver, men der er også klare mangler …

– Flere af de konkrete initiativer stemmer godt overens med Ledernes tanker. Det gælder blandt andet forslaget om en trappemodel, hvor man får mere i dagpenge i starten af en ledighedsperiode, end når man har været ledig i længere tid. Det er godt at tage hul på den debat, og det samme er tilfældet med fuldtidsaktivering af kontanthjælpsmodtagere med integrationsbehov. Vi mener også, det er helt rigtigt at afskaffe modregningen i pensionisters lønindkomst, så vi motiverer flere seniorer til at arbejde mere, slutter Bodil Nordestgaard Ismiris, administrerende direktør i Lederne.

en for alle arbejde job
Regeringen har en plan for at få flere i arbejde … (Foto: Unsplash)

Læs også: Kommentar til ledighedstallet for juli

60-årig mand dømt for seksuelle overgreb på steddatter

En 60-årig mand er mandag ved Retten i Aarhus blevet idømt fire års fængsel for adskillige seksuelle overgreb begået mod sin steddatter, fra hun var 12 til 16 år gammel.

Steddatteren, der nu er 27 år, gik sidste år til politiet og anmeldte flere forhold begået over en årrække på familiens adresser forskellige steder i Danmark og i udlandet.

I retten blev den nu 60-årige dømt for overgreb i form af både samleje og oralsex.

Ud over steddatterens forklaring lagde retten vægt på, at en au pair afgav vidneforklaring om episoder, hun havde oplevet, da hun arbejdede for familien. Manden udnyttede simpelthen sin fysiske overlegenhed.

– Seksuelle overgreb mod børn er altid alvorlige sager. I den her sag lagde retten lagde vægt på pigens forklaring og fandt det bevist, at stedfaderen havde udnyttet sin fysiske og psykiske overlegenhed ved overgrebene. Desuden er alene det at dyrke sex med et barn under 15 år jo ulovligt, udtaler specialanklager Jesper Rubow.

Den 60-årige nægtede sig skyldig. Han tog betænkningstid for at afklare om han ville anke dommen. Den forurettede pige blev tilkendt en erstatning på cirka 84.000 kroner. Den 60-årige har siddet varetægtsfængslet siden september sidste år. Retten bestemte ved domsafsigelsen, at han fortsat skulle være varetægtsfængslet frem til, han kan afsone dommen.

dag i sengen, komfortabel, liv, forudsigeligt, 2020, nytår, vaner, nytårsfortsæt
60-årig mand dømt for seksuelle overgreb på steddatter … (Foto: Pexels)

Læs også: Find dit forsvar mod psykopater og andre idioter

Pollensæsonen er gået på hæld

Astma-Allergi Danmarks pollenteam lukker ned for årets pollensæson med de sidste daglige tal for græs og bynke. Der vil fortsat blive målt og meldt tal ud for skimmelsvampesporerne Alternaria og Cladosporium, som fortsætter et godt stykke ind i efterårs- og vintermånederne.

Nu er der godt nyt for de mange med allergi overfor græs- og bynkepollen, da årets pollensæson er på vej mod sin afslutning. Der har den seneste tid været lave niveauer af både græs- og bynkepollen. Astma-Allergi Danmark forventer derfor få til ingen græs- og bynkepollen i luften resten af året, og udsendte i går sæsonens sidste ‘Dagens Pollental’ og ‘Dagens Pollenvarsling for græs og bynke’.

– Efter en travl sæson med pollenrekorder og gener på grund af allergi for mange af vores medlemmer, kan vi nu skrue ned for målingerne og gøre klar til endnu en sæson, siger Mathilde Kloster, biolog og leder af pollentællingerne.

De daglige målinger og tal for skimmelsvampesporerne Alternaria og Cladosporium fortsætter, da sæsonen for svampesporerne fortsætter et godt stykke ind i efterårs- og vintermånederne. Hvis du har høfebersymptomer, som mod forventning ikke aftager her ved pollensæsonens afslutning, så kan det være en god idé at blive undersøgt for allergi overfor skimmelsvampesporer hos din læge.

Læs mere om allergi overfor skimmelsvampesporer her. Du kan fortsat følge med i, hvad der fanges i Astma-Allergi Danmarks pollenfælder via de interaktive grafer, i ugeskemaerne og i sæsongrafen i deres app Dagens Pollental – læs om den her. Få også styr på allergien med deres pollenservices her.

Astma-Allergi Danmarks pollenfælde i Viborg skifter over til indsamling på ugebasis, hvorfor opdateringer af data for Viborg vil ske ugentligt, når pollentællerne har identificeret de forskellige pollen og indtastet data i databasen.

pollen mand efterår
Gode nyheder for pollenallergikerne: Sæsonen for græs og bynke lakker mod enden. (Foto: Unsplash)

Læs også: Gode råd mod pollenallergi

Dagens video: Noget at glæde sig til

· Mere fra samme kategori ·