Læs også:

Close
marienlyst strandhotel

SOMMERNEWS: EM- og VM-heltene tørnede sammen på Marienlyst Strandhotel

Nyheder  | 

EM- og VM-heltene tørnede sammen på Marienlyst Strandhotel · Idømt flere års fængsel for vold og voldtægt · Semifinalen mellem England og Danmark vises på storskærm i Tivoli · Fire teenagere skater fra Aalborg til Amager til fordel for Julemærkehjemmene · Dagens billede: Kig op · Sommerpostkort: Smukke Italien 😎

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

EM- og VM-heltene tørnede sammen på Marienlyst Strandhotel

Fra i mandags den 5. juli er det ikke kun fodboldglæde, der har været at finde på Marienlyst Strandhotel i Helsingør, for der tjekkede de forsvarende danske verdensmestre i håndbold nemlig også ind på hotellet for at gøre sig klar til det forstående OL i Tokyo.

Helsingør har de seneste par uger sat en stor streg under, at byen pt. er hele Danmarks fodbold-by. I interview og presseseancer med Kasper Hjulmand & Co. har man kunne opleve de smukke omgivelser ved og omkring Marienlyst Strandhotel, der igennem den sidste måneds tid har været landsholdets opholdssted.

Sådan kommer det også til at være fremadrettet, da hotellet netop har indgået en langsigtet kontrakt med DBU og Helsingør Kommune omkring en hybridbane til landholdets træning i fremtiden. Der vil derfor også fremover være foldboldglæde at finde på hotellet ud til Øresund. Men fra i mandag har det ikke kun fodboldlandsholdet, som man har kunne finde på det legendariske strandhotel, for her rykkede det danske herrelandshold i håndbold nemlig også ind på hotellet. De regerende verdensmestre har base på hotellet som optakt og træningslejr frem til de Olympiske Lege, der officielt starter den 23. juli i Tokyo.

Der vil derfor nu være endnu mere sportsglæde at finde på Marienlyst Strandhotel – noget hoteldirektør, Michael Lauritsen glæder sig meget over:

– Det har været en helt utrolig måned fyldt af en masse følelser, men stærkest står simpelthen det fællesskab, det sammenhold og den glæde, vi har oplevet heroppe – ikke bare fra landsholdet, som jo spreder glæde rundt på hotellet og blandt de øvrige gæster, men også fra borgerne i denne fantastiske by, fortæller Michael Lauritsen. Helsingør-borgerne har nemlig stået klar med opbakning, når EM-heltene er taget fra Marienlyst Strandhotel til kampene, og de har stået foran hotellet klar med klapsalver, når de kom retur – også selvom det nogle gange har været langt ud på natten.

– Det har været så rørende, og en oplevelse, der har sat sig i os alle her, og som vi naturligvis håber varer ved lidt endnu. Denne bliver nu blot forstærket, da vi også nu kan byde vores VM-håndboldhelte velkommen, som jo virkelig også er nogle drenge, der samler danskerne omkring gode sportsoplevelser og resultater, så vi håber det store sports-år fortsætter, afslutter hoteldirektøren.

Men nu er de danske fodbolddrenge i London og klar til aftenens semifinale mod England …

marienlyst strandhotel
Håndbold og fodbold mødes i Helsingør … (Foto: PR)

Læs også: Jeg holdt sommerferie på Marienlyst Strandhotel

Idømt flere års fængsel for vold og voldtægt

En 31-årig mand blev i fredags ved Retten i Aarhus idømt ubetinget fængsel i tre år og ni måneder for at have udsat en 29-årig kvindelig bekendt for vold og voldtægt.

Voldtægten, som den 31-årige blev dømt for, fandt sted den 20. september sidste år i en lejlighed i Viby, hvor den 29-årige havde overnattet efter en fest. Her tog den 31-årige pludseligt kvælertag på den 29-årige og holdt hende fast, mens han tapede hendes mund til med gaffatape, så hun ikke kunne råbe på hjælp. Herefter voldtog han hende.

Efterfølgende flygtede kvinden ud af lejligheden og ned på gaden, hvor hun råbte om hjælp. Det så flere vidner, der tilkaldte politiet. I mellemtiden slæbte den 31-årige kvinden tilbage mod lejligheden, og i den forbindelse rev han hende i håret og tildelte hende flere knytnæveslag.

Da en patrulje kort efter kom frem, havde kvinden søgt tilflugt hos en anden beboer i opgangen, og den 31-årige var stukket af. Få dage efter blev han fundet, anholdt og varetægtsfængslet, og i fredags faldt dommen så i Retten i Aarhus.

– Undersøgelsen af den forurettede viste, at hun havde skader, der stemte overens med hendes forklaring, og der var også vidner, der havde set, at hun blev slået og råbte om hjælp uden for lejligheden. Det er et voldsomt overfald og overgreb, hun er blevet udsat for, og derfor er jeg tilfreds med, at den 31-årige blev idømt en længere fængselsstraf,  udtaler senioranklager Jakob Beyer.

Ud over volden og voldtægten blev den 31-årige også dømt for en lang række andre forhold, der bl.a. omhandlede tyveri, trusler, overtrædelse af knivloven og forsøg på vold mod polititjenestemænd.

Han nægtede sig skyldig i vold og voldtægt og udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

dom dømt retten
Retten i Aarhus har dømt en 31-årig mand for vold og voldtægt … (Foto: Unsplash)

Læs også: 9 års fængsel for incest

Semifinalen mellem England og Danmark vises på storskærm i Tivoli

Omkring 2.000 stående fodboldfans kan se frem til en eksklusiv storskærms oplevelse på Plænen i Tivoli, når semifinalekampen mellem England og Danmark spilles. Kampen, der afvikles onsdag 7. juli på Wembley Stadium afgør om Danmark for første gang siden 1992 kvalificerer sig til en EM finale. Kampen fløjtes i gang klokken 21.00 og alle, der sikrer sig armbånd til Tivoli, opfordres til at komme i god tid. Der er DJ-opvarmning på Plænen før kampen og i pausen.

De danske fodbolddrenge med landstræner Kasper Hjulmand i spidsen har allerede skrevet historie, og har leveret det bedste EM slutrunderesultat siden 1992. Nu gælder det semifinaleopgøret mod England, der onsdag aften har hjemmebanefordel. De engelske løver er sultne, da deres sidste store fodboldsejr ligger helt tilbage til VM i fodbold i 1966 – dengang oldefar var dreng. Forhåbentligt kan det danske fodboldlandshold med vikingeblod i årerne skyde de engelske drømme sønder og samme.

For at se semifinalen, som forhåbentligt bliver lige så action fyldt i Danmarks favør som kampen mod Tjekkiet i lørdags, kræves et armbånd. De reserverede armbånd skal hentes ved personligt fremmede af hver enkelt person inde i Tivoli onsdag den 7. juli kl. 15.00 – 17.30. Uafhentede armbånd udleveres derefter fra klokken 18 til andre gæster i Haven efter først-til-mølle-princippet. Fodbold-arrangementet begynder klokken 19.00, hvor gæster med gyldigt armbånd lukkes ind foran Plænen.

Da Tivoli vandt med 2-1 over Tjekkiet i lørdags var der euforisk stemning på og omkring Plænen. Fodboldfans kom i god tid og fik personligt udleveret armbånd til kampen. Nu er der lagt op til en ny knald-eller-fald-kamp mod fodboldens moderland England. Kampen spilles på Wembley Stadium i London, og den vises live på den 30 m2 storskærm på Plænen. Resten af Tivoli er åben som normalt, så gæsterne kan køre i forlystelser, besøge scaryhouset Villa Vendetta, gå på restaurant og mærke landskampstemningen fra Plænen.

Uafhentede armbånd kan fås den onsdag 7. juli fra klokken 18.00 ved Boblespringvandet i Tivoli, indtil der ikke er flere tilbage. I år lukker Tivoli klokken 22 om onsdagen, men Haven holdes åben for fodboldarrangementet, indtil kampen er færdig.

Torben Plank pressechef i Tivoli udtaler:

– Der er formidabelt at opleve den overvældende interesse for storskærmskampene. Vi er stolte over at have indtaget en plads som uofficiel fanzone. Vi giver adgang til 2000 gæster på Plænen, og kunne formentlig have lukket 20.000 ind til kampen, hvis vi altså måtte.

tivoli euro2020
Her et foto fra landskampen mod Tjekkiet i lørdags …(Foto: CasperHelmer)

Læs også: Fem ting EM fodbold gør ved os

Fire teenagere skater fra Aalborg til Amager til fordel for Julemærkehjemmene

Fire unge teenagere tager lige nu turen på skateboards fra Aalborg til Amager på otte dage for at samle ind til de danske julemærkehjem. Starten gik fra Aalborg i går, i nat har de fire overnattet på Julemærkehjemmet Hobro inden, de runder Randers for at slutte dagens etape af i Aarhus. Det hele udspringer af et efterskoleophold og FN’s 17 Verdensmål.

– Vi kan gøre en forskel, fordi skateboarding er en inkluderende sport for alle, hvor man både får det sociale og motionen uden at føle sig presset til det. Man behøves ikke at snakke med fremmede eller komme på banen første dag, hvis man ikke føler sig tryg ved det, fortæller de fire unge teenagere.

De fire unge har lavet projektet som en del af deres ophold på Venø Efterskole, hvor man arbejdede med FN´s 17 Verdensmål, og deres valg faldt på:

‘Verdensmål 3.4. Inden 2030 skal tidlig dødelighed, som følge af ikke-smitsomme sygdomme, reduceres med en tredjedel gennem forebyggelse og behandling, og mental sundhed og trivsel skal fremmes.’

De fire teenagere beskriver selv projektet således:

– På vores Rejse gennem Danmark er planen at have et meget lavt budget. Vi tager en rygsæk på ryggen og sover i shelter, eller hos venner og familie. (Der overnattes på julemærkehjem i Hobro og Roskilde). Når vi bliver sultne, skralder vi i byerne og tager maden i rygsækken til senere brug. Vi har en Trangia med, så vi kan lave mad når som helst.

Da vores mål er at skate gennem Danmark, skal vi have en meget let oppakning. Vi har hver 1 rygsæk på 22L med til det mest nødvendige. Vores projekt skal være anderledes end noget man har set før, så vi vælger at skate distancen gennem Danmark på vores helt normale trick skateboards. Vi skifter dog vores hjul ud med ‘Cruiser hjul’, så vi kan komme over landevejene i Danmark. slutter de.

Indsamlingen:
De unge indsamler penge til Julemærkenehjemmene under turen og det sker her.

De daglige stoppesteder for overnatning er:

Hobro Julemærkehjem (2. juli)
Århus midtby (3. juli)
Shelter, Hedensted (4. juli)
Middelfart (5. juli)
Odense (6. juli)
Sorø (7. juli)
Roskilde Julemærkehjem (8. juli)
København (9. juli)

skate
De fire friske gutter, der er på vej til København på skateboard … (Foto: PR)

Læs også: Kulturguide: Det kan du opleve i juli

Dagens billede: Kig op

 Sommerpostkort: Smukke Italien 😎

 

· Mere fra samme kategori ·