Læs også:

Close
Kim Kardashian kuwtk (Foto: hayu)

NEWS: KUWTK sæson 20 kan nu streames

Nyheder  | 

KUWTK sæson 20 kan nu streames · IKEA lancerer nye uniformer – designet af medarbejderne selv · DI til danskerne: Brug skattemilliarderne · Smag risotto lavet af overskudsmad fra Irma · Ung kvinde risikerer lang fængselsstraf for trusler mod Mette Frederiksen · Dagens video: En stjerne er måske født · Fredagsfjol: Klar til weekend 🐱

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

KUWTK sæson 20 kan nu streames

The Kardashians – vi har fulgt dem i tykt og tyndt i 14 år. Fra de små ordinære hverdagsting til de helt store øjeblikke i deres liv. Og i dag ruller så den allersidste sæson af ‘Keeping Up With the Kardashians’ over skærmen på streamingtjenesten hayu.

Sæson 20 bliver finalen, hvor vi får lov til at følge Kardashian-Jenner klanen for sidste gang, inden kameraerne for sidste gang slukker, og der dermed sættes et endegyldigt punktum for det populære realityshow. KUWTK er klar til alle fans med et brag af en finale, der på mange måder sætter et stort og både sørgeligt men også glædeligt punktum på ikoniske familien.

Alle øvrige sæsoner og spin-offs vil dog stadig kunne ses og genses på hayu i fremtiden!

Kim Kardashian kuwtk (Foto: hayu)
Fra i dag kan du se den sidste sæson af Kardashians … (Foto: hayu)

Læs også: Facts du måske ikke vidste om Kim Kardashian

Se teaser her:

IKEA lancerer nye uniformer – designet af medarbejderne selv

IKEA Danmark bliver et af de første IKEA lande i verden, der nu lancerer nye uniformer til alle medarbejdere. Uniformerne er designet af medarbejderne selv med individualitet og genanvendelse for øje. Opdateringen af de ikoniske blå og gule uniformer er et naturligt skridt på vejen i videreudviklingen af IKEA som moderne møbelhus.

Det er IKEAs eget design team, der sammen med medarbejdere fra forskellige IKEA lande og eksperter fra modebranchen, har sat stregerne til den nye kollektion, som har fået navnet ’Mig og IKEA’. Kollektionen er skabt ud fra demokratiske designprincipper: form, funktionalitet, kvalitet, bæredygtighed og lav pris. Præcis med samme tilgang, som IKEA designer og udvikler møbler til boligen.

Gennem to år har in-house designere hos IKEA interviewet kollegaer, designet ud fra deres ønsker og testet de nye uniformer på 400 medarbejdere i fem lande. Resultatet er en kollektion med et opdateret, moderne design, der giver medarbejderne mulighed for at mixe og matche efter individuelle ønsker.

– Med de nye uniformer kan vores kollegaer sammensætte deres tøj ud fra, hvad der passer bedst til den enkelte. Om det er figursyet eller standard, med eller uden tilbehør. Det er enormt vigtigt, at du kan gøre IKEA til dit eget og spejle dig selv i den virksomhed, du er en del af. Det håber vi, de nye uniformer kan bidrage til, fortæller Charlotte Jensen, Country People & Culture Manager, IKEA Danmark.

IKEA arbejder på at blive en cirkulær forretning, og derfor har det også været et vigtigt element i designprocessen. De nye uniformer er produceret af genanvendt polyester, bomuld fra mere bæredygtige kilder og Tencel, en type fibre af træmasse fra bæredygtig træproduktion.

Desuden er der taget højde for reparation, holdbarhed og levetid. Eksempelvis ved at gøre det nemmere at reparere og erstatte enkelte dele i uniformen og ved at anvende færre materialetyper samt reducere antallet af detaljer i det samme stykke tøj. På den måde er det nemmere at genanvende tekstilerne på sigt.

De nye uniformer lanceres i marts 2021 til medarbejdere i alle fem IKEA varehuse samt Planning Studio på Vesterbrogade.

ikea
Med genåbningen af IKEAs varehuse, lanceres nye uniformer til medarbejderne i Danmark – som et af de første IKEA lande i verden. (Foto: IKEA PR)

Læs også: Nu køber IKEA kundernes brugte møbler tilbage

DI til danskerne: Brug skattemilliarderne

Danskerne får milliarder af kroner tilbage i skat, og de skal endelig bruge dem, lyder det fra Dansk Industris cheføkonom.

I disse dage kan danskerne åbne deres årsopgørelse og se, hvor meget de skal have tilbage i skat. Vanen tro er der milliarder på spil, og Dansk Industri (DI) er ikke i tvivl om, hvad pengene skal, når de kommer ind på kontoen.

– Mange danskere får snart en ekstra indsprøjtning til privatøkonomien, og det kommer forhåbentlig til at kunne mærkes på forbruget, siger Allan Sørensen, cheføkonom i DI.

– Opfordringen herfra er i hvert fald helt klar: Få pungen op af lommen, og sving Dankortet.

Pengene rammer danskernes NemKonto den 9. april, og det er god timing.

– Efter påske har vi forhåbentlig også en større genåbning af samfundet. Så gå i dine lokale butikker, besøg de restauranter, frisører og forlystelser, der forhåbentligt åbner helt, og brug resten af pengene på feriebudgettet, når vacciner og coronapas skyder rejsesæsonen i gang.

Han henviser til, at dansk erhvervsliv har mistet mange milliarder kroner i tabt omsætning under coronakrisen, og at der er brug for at sætte gang i hjulene igen.

– Det er godt både for virksomhederne og samfundet, at mange har penge på kontoen, der nu skal bringe glæde i dagligdagen, samtidig med at samfundet åbner mere og mere. Hvis alle skattemilliarderne – og snart feriepengene – kommer ud at arbejde, kan vi få en rigtig god genstart – også økonomisk, siger Allan Sørensen.

Officielt er årsopgørelsen først klar i dag den 15. marts, men som tidligere år er der blevet åbnet et par dage før, og derfor har der ifølge Skattestyrelsen allerede været over en million besøg på årsopgørelsen online.

black friday, shopping
Får du skattekroner retur, så bare shop løs, lyder det fra DI. (Foto: Unsplash)

Læs også: Sidste feriepenge udbetales nu

Smag risotto lavet af overskudsmad fra Irma

I næste uge retter Irma og Too Good To Go fokus på madspild ved at servere smagsprøver på ‘overskuds-risotto’ lavet af overskudvarer fra Irma. Kig forbi food truck’en foran Irma på Islands Brygge 79 E og Gammel Kongevej 64.

Dagligvarekæden Irma har siden 2017 solgt lykkeposer med overskudsvarer via madspildsappen Too Good To Go. Men hvad gemmer der sig egentlig i de poser? Hvordan er kvaliteten? Og hvad kan man bruge indholdet til?

Det giver Irma og Too Good To Go bogstaveligt talt en smagsprøve på i næste uge den 22.-27. marts. Her vil der både blive solgt risotto som take away-måltider og serveret smagsprøver fra en food truck på to forskellige lokationer i København. Risottoen vil blive lavet af ingredienser fra Irmas Too Good To Go-lykkeposer. Retten vil derfor variere fra dag til dag afhængigt af indholdet i lykkeposerne.

Parterne ønsker med den lille happening at give inspiration til, hvordan man kan bekæmpe madspild i hverdagen på en både sjov og velsmagende måde.

Vi ved, at rigtigt mange danskere gerne vil gøre mere for at bekæmpe madspild. Men mange savner inspiration til, hvad de konkret kan gøre. Et godt sted at starte er at købe overskudsvarer i supermarkederne. Når man køber en lykkepose med overskudsvarer via Too Good To Go, ved man ikke, hvad man får. Det gør det lidt spændende og stiller krav til kreativiteten. Risotto er både lækkert og genialt til at bekæmpe madspild, fordi man kan putte stort set alle typer grøntsager i den. Derfor serverer vi risotto med det, vi finder i Irmas lykkeposer – ganske som man ville gøre derhjemme, fortæller Frederik Knudsen, der er food truck-kok og undervisningsansvarlig hos Too Good To Go.

Et andet formål med eventen er at aflive nogle af de myter, der florerer om overskudsvarer og datomærkninger.

Vi oplever meget stor interesse fra vores kunder omkring overskudsvarer og madspild generelt, og vi vil gerne hjælpe til at mindske madspild. Det er derfor, vi sælger Too Good To Go-poser og derudover inspirerer og giver tips til kunderne om, hvordan de kan minimere deres madspild. Denne happening med food trucken sker i naturlig forlængelse af denne indsats, slutter konst. kædedirektør Rikke Wolff, Irma.

Der vil både blive serveret gratis smagsprøver og solgt større måltider til 29 kroner via Too Good To Go-appen.

I bedste madspildsstil vil der kun blive udbudt et begrænset antal, så eventen ikke skaber spild. Vil man være sikker på at smage, kan man reservere et måltid i Too Good To Go-appen. Risottoen vil være vegetarisk alle dage.

Her kan du smage overskuds-risotto:

 • Mandag d. 22/3 til onsdag d. 24/3 kl. 16-19
  Ved Irma på Islands Brygge 79 E, København S
  Måltider købt via appen kan afhentes fra 17.30-18.30.
 • Torsdag d. 25/3 til fredag d. 26/3 kl. 16-19
  Ved Irma på Gammel Kongevej 64, Frederiksberg
  Måltider købt via appen kan afhentes fra 17.30-18.30.
 • Lørdag d. 27/3 kl. 12-15
  Ved Irma på Gammel Kongevej 64, Frederiksberg
  Måltider købt via appen kan afhentes mellem 13-14.
food truck irma madspild (Foto: Irma PR)
Næste uge kan du smage på risotto lavet af overskudsmad … (Foto: Irma PR)

Læs også: Madspild for dummies

Ung kvinde risikerer lang fængselsstraf for trusler mod Mette Frederiksen

Onsdag kom det frem, at en 29-årig studerende kvinde kan risikere op til 16 års fængsel for trusler mod Mette Frederiksen. Selv forsvarer kvinden sig med at kalde det for et ‘kunstnerisk udtryk for en modstandsbevægelse’. Hun er lærerstuderende og hedder Vivian Anita Alexandru. Truslerne handler om, at hun har delt et kontroversielt billede af en brændende dukke af statsminister Mette Frederiksen (S) med teksten ‘hun må og skal aflives’ i en Facebook-gruppe.

Efter hun havde lagt billedet op, blev hun anholdt af politiet og er nu sigtet for at have overtrådt to paragraffer i straffeloven. Og disse sigtelser betyder nu, at hun risikerer fængsel i op til 16 år. Den ene paragraf handler om trusler mod personer i offentlig tjeneste og har en straframme på op til otte års fængsel.  Men hun er også sigtet for overtrædelse af en paragraf, der betyder, at straffen kan stige til det dobbelte, hvis lovovertrædelsen har forbindelse til coronavirus. Det skriver TV2 Nyhederne.

Mette Frederiksen, Socialdemokratiet, politik, valg, danmark, regering, folketinget
Mange års fængsel kan vente den unge kvinde for truslerne mod Mette Frederiksen … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Find dit forsvar mod psykopater og andre idioter

Dagens video: En stjerne er måske født

Fredagsfjol: Klar til weekend 🐱

· Mere fra samme kategori ·